Hogy reagálnátok, ha a Jobbik kiesne a parlamentből és a kurucinfó is befejezné működését?
Láttam egy jó dokumentumfilmet az HBO-n. A címe, ha jól emlékszem: "A jobboldali amerikai esete az elnökválasztással"
Abban aztán mutattak pár furcsa reakciót. Azért a jobbikosokhoz szól a kérdés, mert leginkább ők "remény-orientáltak"
És mit tennétek, ha spontán elkezdene a kormány liberális törvényeket hozni?
Nem provokáció akar lenni, engem mindig érdekelt a tömeg reakciója váratlan helyzetekben.
A Jobbik valószínűleg nem fog még jó pár választásig kiesni a parlamentből.
(De ha mégis annak nem örülnék)
Egyrészt mert 5%-nyi radikáljobbos szavazó mindig is volt az országban(bár ezek nem mindig szavaztak a mindenkori szélsőjobb pártra),akiket a Jobbik sikerrel tudott megszólítani.
Másrészt meg a cigánykérdés,amit a Jobbik "meglovagolt",napról-napra aktuálisabb és égetőbb tényezővé válik Magyarországon.
Harmadrészt a Jobbik konzervatív társadalomszemlélete amit az "Isten,Haza,Család"-eszmeiségében lehet összefoglalni,nagyon is népszerű a magyar össznépesség körében(bár a Fidesz is hasonló politikát folytat e téren)
A kuruc.info csak akkor állna le ha jelentősen lecsökkenne a látogatottsága.De jelenleg a kuruc a legolvasottabb jobboldali hírportál napi 50-60 ezer egyedi látogatóval.Tény ami tény a kuruc egy hiánypótló hírportál éppen ezért népszerű és ezért nincs is esély a közeljövőben hogy leálljon.
"És mit tennétek, ha spontán elkezdene a kormány liberális törvényeket hozni?"
Attól függ milyen törvények lennének ezek.Ha mondjuk visszaadnák az AB jogköreit,azt támogatnám.De ha mondjuk a drogokat legalizálnák azt ellenezném és mennék tüntetni...
Bár a Fidesz-KDNP koalíciótól nem valószínű a "liberális törvények" megszavazása:)
A kérdés csak elméleti volt, de ebben az országban minden megtörténhet.
A kurucinfónál pedig olyasmikre gondoltam, hogy lekapcsolják, hacktámadás stb...
És igen, a liberális törvényeknél melegházasságra, drogra, médiatörvényre gondoltam. Azt remélem te is észrevetted, hogy Magyarországon a demonstrációknak eddig nem volt túl nagy hatása :S
Abban egyébként igaza van sajnos az első válaszolónak, hogy a jobbik, de inkább a kuruc(is) oroszlánrészt játszott abban, hogy a hazafiassághoz különböző kritériumoknak kell megfelelni. Például egy homoszexuális ember, aki néha elszív egy kis füvet, ráadásul ateista- na az nehezen lesz patrióta, legalábbis nem lenne "illendő", sok ember furcsának találná.
Remélem nem esik ki.. kiváncsi vagyok arra amit az egyik politikus mondott..
amit a fidesz az mszp-nek adott, a jobbiktól hatszorosan fogja visszakapni..
Utolsó: a cigányok ugyan úgy szítanák a gyűlöletet.
Amúgy nem örülnék neki ha megszűnne.
Azt sejtettem, hogy nem örülnétek neki, de milyen hatást gyakorolna a társadalomra? Például hallottam, hogy sokan elhitték, hogy a jobbik kormányra kerülhet, de miután megtudták, hogy csak 17%-os lett, csúnyán berúgtak.
A kurucinfó lekapcsolása katalizátor lehetne egy eddig ismeretlen társadalmi elégedetlenséghez? Jönne a tömeges öngyilkosságok kora ? Vagy egyszerűen elfelejtené a társadalom ezt az egész jobbik-dolgot pár év alatt ?
"Azt sejtettem, hogy nem örülnétek neki, de milyen hatást gyakorolna a társadalomra?"
Javulna az emberek közérzete és a politikai viták színvonala.
A közérzet azért javulna, mert az összeesküvés-elméletek, a riogatás és a gyűlölködés, amit a kurucinfó és a hozzá hasonló médiumok terjesztenek, és amiket a Jobbik használ ki, háttérbe szorulnának. A politikai viták azért válnának színvonalasabbá, mert kimenne a divatból az a fajta "érvelés", hogy "zsidó vagy", "cigány vagy", "ha nem is vagy zsidó/cigány, akkor zsidóbérenc/cigányfajvédő vagy".
"A kurucinfó lekapcsolása katalizátor lehetne egy eddig ismeretlen társadalmi elégedetlenséghez?"
A kurucinfó lekapcsolása csökkentené bizonyos rétegek hiszterizáltságának fokát. Kevesebb alkeszgárda-felvonulás lenne és kevesebben traktálnák honfitársaikat paranoid összeesküvéselméletekkel. Kevesebb lenne a zsidózás, cigányozás, gyűlölködés és rettegés.
"Jönne a tömeges öngyilkosságok kora ?"
Nem. Páran abbahagynák a gárdázást és értelemesebb hobby után néznének.
"Vagy egyszerűen elfelejtené a társadalom ezt az egész jobbik-dolgot pár év alatt ?"
Ahogy javul a gazdasági helyzet, ez az egész mindenképpen feledésbe fog merülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!