Szerinted van esélye pár év múlva egy országos tüntetésre?
van esély rá, mert óriási a csóróság.
Engem nem érdekel a politika, csak azt tudom, hogy évről-évre egyre csóróbb vagyok akárki van kormányon.
álláskeresési segélyt kapok, lassan kajára sem futja, rokonomnál lakom :((
Örülnék neki, ha tüntetne a sok szegény, én tuti ott lennék
Szerintem van, bár ennek az idejét és a formáját nyilván nem lehet előre látni. Az a történelmi probléma ebben az országban, hogy nem lehet megélni. És ha nem lehet megélni, akkor előbb-utóbb lesz egy olyan tömeg, aki már csak a láncait vesztheti, és fellázad. Mire alapozom ezt? Arra, hogy én éltem már a szocializmus alatt is, és akkor aki dolgozott, az kivétel nélkül meg tudott élni, azaz volt mit ennie, ki tudta fizetni a fűtést és a rezsit, és el tudott utazni a munkahelyére vagy ahova akart. Ez ma már egy átlagfizetésből (nettó 135 ezer Ft) sem megy igazán, de aki az alatt keres (köztük orvosok, tanárok is), azokon tényleg csodálkozok, hogy miből élnek. Aztán ott van több millió ember ma már, aki havi tízezrekből tengődik. És ott vannak a fiatal diplomások, akik 20 évig tanultak, aztán nincs munkájuk, vagy ha van, az megalázó. Sose a legelesettebbek lázadnak, hanem az egy-két fokkal felettük állók. És ma már úgy látom ezt a normálisan dolgozó, vagy dolgozni tudó szürke középréteget is elérte a megélhetési válság. Az emberek 30 %-ának van rezsitartozása!
A Széll Kálmán terv bizonyította be véglegesen azt a teóriámat, hogy itt a megszorításoknak sose lesz vége, mert kifizethetetlen az államadósság. Ha mégis ki akarjuk fizetni, akkor már olyan civilizáció előtti körülményeket kell teremteni, ami ellen előbb-utóbb szükségszerű lesz a lázadás. Most kobozta el a kormány 3 millió ember jó 10 éves nyugdíj-megtakarítását, ami úgy tűnik most el a költségvetésben, mint csepp a tengerben. Mennyi pénz lenne akkor itt elég, hogy ne kelljen tovább nyomorgatni az embereket?
Szerintem itt csak éhséglázadás lesz.
A magyarok sajnos képtelenek magukat megszervezni. Sztájknál is felvállalják egymás munkáját egy kis pénzért, hiába lesz ettől értelmetlen az egész, azután fordítva megismétlődik, amikor a másik csapat sztrájkol.
Ugyanígy nem lehet itt komoly tüntetést sem szervezni.
Inkább a már látott törés-zúzás fordulhat elő.
23.04: Én nem dicsőítettem a szocializmust, csak egy tényt írtam le. És ne haragudj, de az meg kifejezetten röhejes, hogy az akkor felvett hitelek miatt nem tudunk ma megélni. Elmondanám, hogy akkor 20 milliárd dollár volt az államadósság, ma 120. És közben a privatizáció keretében eladták semmiért a magyar nép 40 éves munkájának teljes gyümölcsét, aminek minimum az államadósság visszafizetésére elégnek kellett volna lennie. E helyett akkor is, és azóta is csak nő az adósság. Ezért már sajnos nem tehető felelőssé Kádár János!
Örülök, hogy neked sikerült, de gondolj bele abba, hogy ha ma kezdenéd, ha ma lennél 20 éves, akkor is sikerülne? Egyébként meg tényleg nem elfogultságból írtam az előző választ, szerencsére nekem is van mit a tejbe aprítani, legalábbis az átlaghoz képest. Csak én érzékelem a mások nyomorát, és megértem, hogy itt a nagy többség már nem hisz a 686. nagy nekibuzdulásban, program, csomagban.
"Szerinted van esélye pár év múlva egy országos tüntetésre?"
A Leragasztott Szájú Facebook Csoport rendszeresen tüntet, néha százan is vannak.
"Már ha az emberek sorsa Magyarországon úgy folytatódik ahogy az elmúlt 8 évben."
Az emberek? Kik? Mert van, akinek jól alakult az élete, van, akinek rosszul. És az elmúlt 8 évben? Az elmúlt 8 évben voltak jobb és rosszabb időszakok is.
"Van esélye egy igen komoly tüntetésre stb..-re? nagyobb mint 2006-ban"
2006-ban nem volt nagy tüntetés. A tévéostrom azért híres, mert erőszakos cselekmények történtek, de méretei szempontjából nem volt nagy tüntetés. Október 23 sem volt nagy tüntetés, ez is az erőszakról híres, főleg a rendőri erőszakról, illetve a tank elindításáról. Létszám szempontjából nagy tüntetések utoljára a 90-es években voltak, pl. Torgyán Józsi 1992-es "harag napja" tüntetése, vagy a MIÉP Hősök terei gyűlései, vagy az 1998-as Duna-gát-ellenes tüntetés, az 1995-ös tüntetések stb.
Az utolsó, komoly politikai válságot okozó tömegakció pedig a taxisblokád volt 1990 őszén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!