Szerintetek is kezd visszaszorulni a korrupció?
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, bár lehet csak én érzem így.
Példaként említeném, hogy manapság egyre több nagy maffiózót fognak el. Vagy kommandósok csaptak le az ukrán-román határon 77 vámosra, akik segítettek a csempészeknek.
Régen, pl Capone idejében szerintem ennyire nem mert beleavatkozni az igazságszolgáltatás.
Fidesz kormánnyal kapcsolatban annyit mondanék, hogy nem kimondottan Magyarországra gondoltam.
Látom elég egyhangúan írjátok, hogy nem kezd. Akkor valószínűleg én láttam naivan a dolgot. Bár még mindig állítom, hogy szépen lassan, de jobb a helyzet, mint mondjuk 20-30 évvel ezelőtt, amikor mindent el lehetett rendezni. Itt a nagy halakra gondolok, nem a kisstílű bűnözőkre.
Amikor hangoztatják, hogy több milliárd Ft értékű csempészet, csalás, sikkasztás stb embereit fogták el, az sztem a korrupció visszaszorítását mutatja, hiszen nekik is lenne miből lefizetni az igazságszolgáltatást, mégsem tudják...
Vagy ezek az esetek 1et jelentenek a kismillióból?
Szerintem nem csökkent. De bármikor hajlandó vagyok egy nokiás dobozért cserébe megváltoztatni a véleményem. :D
Ebben az országban sokan a kenőpénzt mint másodlagos bevételi forrást fogják fel. Akkor van nagyon gond ha egy hivatalnoknak ez a fő bevételi forrása, a fizetése meg az apró.
Én csak azt várom, hogy valaki nagyon elrontsa ismét, aztán az Ország, meg úgy fél Európa fog úgy tüntetni, mint most Egyiptomban az egyiptomiak. De jó lesz megszabadulni a mocskoktól!
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!