Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mikor érdemes a magánnyugdíjpé...

Mikor érdemes a magánnyugdíjpénztárban maradni? Ti hogy döntöttetek?

Figyelt kérdés
2011. jan. 26. 13:20
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

13:46 vagyok. Én úgy hallottam, inkább azoknak érdemes maradni, akiknek magas a fizetésük, vagy nagyon sok megtakarításuk van a magánnyugdíjpénztárban.

De annyi érv és ellenérv van, hogy ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni rajtuk.

Jó lenne, ha a hozzáértők nem az alapján nyilatkoznának, amilyen párt közeliek, vagy az alapján, ami az ő saját érdekük, hanem konkrétan, elfogultság nélkül kellene tájékoztatni az embereket.

2011. jan. 26. 14:15
 12/27 anonim ***** válasza:
Sajnos én is tanácstalan vagyok, de mindenhol megy a ködösítés. Az a baj, hogy nem tudjuk hányan léptek vissza az államiba. Mert ha nagyon sokan, akkor a magánnyugdíj pénztárak emiatt tönkre fognak menni. És akkor akik ottmaradtak azok is mind ráfaragnak.
2011. jan. 26. 14:23
 13/27 anonim ***** válasza:
Tönkremenni nem fognak, max a nagyon pici, noname pénztárak. A nagyok, Allianz, Aegon, stb.. max annyit fognak tenni, hogy leépítik a magánnyugdíjat kezelő dolgozók létszámát, és annyit megtartanak, akik kezelik a maradékot. Ezek megszünése, tönkremenése nem valószínű, mivel a nyugdíjjal foglalkozó részlegük elenyésző a többivel szemben (Biztosítások,stb..) Szóval bármi lehet...nem lehet okosnak lenni, főleg ha valakinek van még kb. 30 éve a nyugdíjig, mint nekem
2011. jan. 26. 14:31
 14/27 anonim válasza:
Én sem maradok a magánnyugdíjpénztárban. Kiszámoltam, hogy kb. 5-6 évre elegendő nyugdíjat kapnék, ha maradnék...
2011. jan. 26. 14:37
 15/27 anonim ***** válasza:

Aha, és szerinted mit fogsz kapni ha az államiba lépsz át?

A helyzet különben a következő: (és most azokat ne nézzük akik pár év múlva mennek nyugdíjba)

-Aki a magánnyugdíjpénztárnál marad , nem kap pénzt az államtól, csak azt kapja vissza amit befizetett a magánnyugdíjpénztárba, viszont akinek nincs több százezres fizetése, annak ez olyan kevés pénz lesz, hogy éhenhaláshoz se lesz elég.

-Aki átmegy az államiba...nos ő se kap semmit, mert össze fog omlani a nyugdíjrendszer, és az állam nem tud majd nyugdíjakat fizetni, vagy ha mégis az olyan kevés lesz, hogy az éhenhaláshoz se lesz elég.

Na, melyik változat a jobb? Aki nem keres marha sokat, és nem tud most félre tenni, az akárhogy dönt, a dolgok jelenlegi állása szerint csak lóf*szt kap, nem nyugdíjat.

Akkor melyiket érdemes választani?

2011. jan. 26. 16:56
 16/27 anonim ***** válasza:

Nekem tud valaki segíteni?

Mi van akkor, ha valaki külföldön tervezi a jövőjét és az öregkorát? Akkor melyik éri meg jobban? Minimálbéren vagyok.

23/L

2011. jan. 26. 17:07
 17/27 anonim ***** válasza:

"Az a baj, hogy nem tudjuk hányan léptek vissza az államiba. "

Azt tudjuk, hogy eddig 30ezer maradó van, ez 1%. Tegyük fel, hogy a következő három munkanapon még naponta ennyien lesznek last minute, az 4%, de legyeünk feléjük optimisták: 5%. Lóf@sz pénz se marad a pénztáraknál, 150 milliárd? Legyen 200, mert azt hirdetik, hogy akinek sok van bent, annak éri meg (aki csóró az húzzon a p!csába). Elosztva kb 20 felé, mert vannak annyian a pénztárak. Abból meg befektetni se nagyon fognak. Végük lesz mint a ropinak, összeállnak aztán nem jogorvoslatért fognak sírni az EU-nál a mostani helyzet miatt, hanem hogy hadd tegyék át a megmaradtak pénzét önkéntesbe és az állam meg vegye vissza a tagokat, ők meg hagy ne fizessenek kárpótlást a kieső évek miatt.

2011. jan. 26. 18:08
 18/27 anonim ***** válasza:
Azért a választásnál azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a magánnyugdíjak tőzsdéznek a tagok pénzével, ami a szerencsejáték egyik formája!
2011. jan. 26. 19:35
 19/27 anonim ***** válasza:
... persze, az állami is lehet kockázatos, de azért csak gondoljunk bele; ha az állam nem tudna már nyugdíjat fizetni, akkor olyan államcsőd lenne, hogy a magánnyugdíjak sem érnének semmit (talán egy kiló kenyeret), viszont ha a magánpénztár nem tud fizetni, akkor az mondja "sajnálom így jártál"
2011. jan. 26. 19:38
 20/27 anonim ***** válasza:
0%

,,Azért a választásnál azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a magánnyugdíjak tőzsdéznek a tagok pénzével, ami a szerencsejáték egyik formája!

"

Jaj de hülye vagy...istenem...

2011. jan. 26. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!