Mikor érdemes a magánnyugdíjpénztárban maradni? Ti hogy döntöttetek?
13:46 vagyok. Én úgy hallottam, inkább azoknak érdemes maradni, akiknek magas a fizetésük, vagy nagyon sok megtakarításuk van a magánnyugdíjpénztárban.
De annyi érv és ellenérv van, hogy ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni rajtuk.
Jó lenne, ha a hozzáértők nem az alapján nyilatkoznának, amilyen párt közeliek, vagy az alapján, ami az ő saját érdekük, hanem konkrétan, elfogultság nélkül kellene tájékoztatni az embereket.
Aha, és szerinted mit fogsz kapni ha az államiba lépsz át?
A helyzet különben a következő: (és most azokat ne nézzük akik pár év múlva mennek nyugdíjba)
-Aki a magánnyugdíjpénztárnál marad , nem kap pénzt az államtól, csak azt kapja vissza amit befizetett a magánnyugdíjpénztárba, viszont akinek nincs több százezres fizetése, annak ez olyan kevés pénz lesz, hogy éhenhaláshoz se lesz elég.
-Aki átmegy az államiba...nos ő se kap semmit, mert össze fog omlani a nyugdíjrendszer, és az állam nem tud majd nyugdíjakat fizetni, vagy ha mégis az olyan kevés lesz, hogy az éhenhaláshoz se lesz elég.
Na, melyik változat a jobb? Aki nem keres marha sokat, és nem tud most félre tenni, az akárhogy dönt, a dolgok jelenlegi állása szerint csak lóf*szt kap, nem nyugdíjat.
Akkor melyiket érdemes választani?
Nekem tud valaki segíteni?
Mi van akkor, ha valaki külföldön tervezi a jövőjét és az öregkorát? Akkor melyik éri meg jobban? Minimálbéren vagyok.
23/L
"Az a baj, hogy nem tudjuk hányan léptek vissza az államiba. "
Azt tudjuk, hogy eddig 30ezer maradó van, ez 1%. Tegyük fel, hogy a következő három munkanapon még naponta ennyien lesznek last minute, az 4%, de legyeünk feléjük optimisták: 5%. Lóf@sz pénz se marad a pénztáraknál, 150 milliárd? Legyen 200, mert azt hirdetik, hogy akinek sok van bent, annak éri meg (aki csóró az húzzon a p!csába). Elosztva kb 20 felé, mert vannak annyian a pénztárak. Abból meg befektetni se nagyon fognak. Végük lesz mint a ropinak, összeállnak aztán nem jogorvoslatért fognak sírni az EU-nál a mostani helyzet miatt, hanem hogy hadd tegyék át a megmaradtak pénzét önkéntesbe és az állam meg vegye vissza a tagokat, ők meg hagy ne fizessenek kárpótlást a kieső évek miatt.
,,Azért a választásnál azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a magánnyugdíjak tőzsdéznek a tagok pénzével, ami a szerencsejáték egyik formája!
"
Jaj de hülye vagy...istenem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!