20-25 évünk van a nyugdíjba vonulásig (38-35 évesek vagyunk) Maradjunk a magánnyugdíjpénztárban vagy váltsunk az államiba?
De kérdem én, hogy 20-25 év múlva ki fog minket eltartani, kitől vonnak majd járulékot?
Hasonló korosztályúak, hogy gondolkodtok, hogy döntetek?
Minden épeszű embernek azt tudom tanácsolni hogy az kormány ultimátuma után nincs más választás mint visszalépni.
Ez olyan mintha a rabló pisztolyt tartana az ember fejéhez és ezt mondaná:Pénzt vagy életet!?
Majd később arra hivatkozna hogy Ő megadta a választás lehetőségét...
Ha maradsz akkor elveszíted a leendő nyugdíjad 75%-kát,ez nem választási lehetőség,ez útszéli zsarolás.
10,51. Nem tudom,hogy te hol élsz,ha azt mondod,hogy ez a kormány még nem hazudott a szemünkbe! Amióta kormányon vannak,mást sem tesznek,mint hazudnak. Matolcsi a nyugdíjügyben mindennap mást mond!
Nem lépek át,mert 20-30 év múlva nem lesz annyi járulékfizető,hogy abból az állam tudjon nyugdíjat fizetni! Akkor sem,ha más lesz kormányon és változnak a törvények.
A magánpénztár legalább egy esély! Külöföldön is jól működnek. Sőt, a háború előtt nálunk is jól működtek.
Azért,hogy a Fidesz fedezze a gazdagok adócsökkentése miatti hiányt,meg a jövő évi EU-elnökségre kellő 77 milló euró költségét,nem adom a nehezen megspórolt pénzemet.
Ha visszalépsz, minden pénzed elúszik. Ha maradsz, akkor reménykedhetsz hogy minél hamarabb bukjon meg a diktatúra.
Úgyis vissza fogják állítani kártérítéssel a jogodat a pénzedhez ahogy újra jogállam lesz.
"De kérdem én, hogy 20-25 év múlva ki fog minket eltartani, kitől vonnak majd járulékot?"
Ha ez valós probléma lesz, akkor a magánnyugdíjpénztárból kivehető összegnek ugyanúgy nulla lesz a reálértéke. Öt perc gondolkodással rá lehet jönni, hogy mekkora műhiszti ez az egész, amit a szocik a kötelező manyupok körül művelnek.
Az a vicc, hogy 2009-ben még ők is meg akarták szüntetni a manyupokat, aztán most, hogy a gonosz orbánsátán szünteti meg, elkezdték védeni őket. Kabaré a magyar politika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!