Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a különféle...

Miért van az, hogy a különféle európai országok jobban ismerik a modern amerikai kultúrát, mint egymás modern populáris kultúráját?

Figyelt kérdés

Azt veszem észre, hogy kb. minden európai országban a legtöbb embernek fogalma van róla, hogy éppen mi menő Amerikában, de fogalma sincs róla, hogy mi népszerű éppen a szomszédos országban, Lengyelországban vagy akár Magyarországon.

Spanyolországban nem ismerik az Irigy Hónaljmirigy show-t, nekünk fogalmunk sincsen róla, hogy Lengyelországban éppen milyen helyi rock együttesek a népszerűek, Romániában halvány lila gőze since az embereknek, hogy éppen milyen tévéműsorok vannak Svédországban, de az amerikai South Parkot kb. mindenhol ismerik.

Kérdem én, miért? Ez olyan, mintha egy amerikai nem tudná, hogy a szomszédos államban mi történik, viszont mindent tudna az európai populáris kultúráról.

Miért nincsenek a tévében olyan műsorok, amiben bemutatják, hogy mondjuk a bolgár fiatalok hogy szórakoznak, a portugálok hogyan szeretik berendezni a lakásaikat, milyen reklámok mennek Finnországban?

Azt veszem észre, hogy ahelyett, hogy az európai országok egymással foglalkoznának kultúrálisan, mindannyian szemellenzősen Amerikát bámulják. És itt nem a középkori, újkori történelemről beszélek, meg nem arról, hogy esetleg nem lenne valakinek fogalma róla, hogy ki volt Napóleon vagy Hitler, hanem a modern, populáris kultúráról.

2011. jan. 24. 19:31
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Én pl. szívesen megnéznék egy olyan műsort, amiben riporterek meglátogatnak egy osztrák családot, és lefilmezik, hogy hogy néz ki a házuk, milyen körülmények között élnek, a gyerek a suliban miket tanul, a nagyobb gyerek milyen zenékre bulizik, ilyesmi
2011. jan. 24. 19:40
 2/13 anonim ***** válasza:
50%

A kérdés értelmetlen. Egyrészt, mi az az "amerikai kultúra", amit annyira ismerünk? Fel tudsz sorolni öt kortárs amerikai költőt, festőt és építészt? Mert ha nem, akkor bocs, de lényegében semmit sem tudsz a mai amerikai kultúráról, mert annyit sem tudsz róla, amennyit fél óra google-zéssel ki lehetne deríteni.

"Spanyolországban nem ismerik az Irigy Hónaljmirigy show-t"

Irigylem a spanyolokat, ha másért nem is.

"nekünk fogalmunk sincsen róla, hogy Lengyelországban éppen milyen helyi rock együttesek a népszerűek"

Be kell írni a youtube-ba, hogy rock meg polski és valószínűleg lesz pár ezer találat. Így megy ez 2011-ben.

"az amerikai South Parkot kb. mindenhol ismerik"

És? A Dr. Bubót is ismerik a franciák, meg a Gusztávot is ismerik az olaszok, a Mézga családot a németek, stb. stb. stb.

"Miért nincsenek a tévében olyan műsorok, amiben bemutatják, hogy mondjuk a bolgár fiatalok hogy szórakoznak, a portugálok hogyan szeretik berendezni a lakásaikat, milyen reklámok mennek Finnországban?"

Mert mindezt 10 perc google-használattal megtudhatod, másrészt Tokiótól New Yorkig, a Tűzföldtől Kamcsatkáig tök egyformán buliznak a fiatalok, és a reklámok is egyforma bugyuták.

"Azt veszem észre, hogy ahelyett, hogy az európai országok egymással foglalkoznának kultúrálisan, mindannyian szemellenzősen Amerikát bámulják"

Szerintem meg nem országok foglalkoznak országokkal, hanem egyének foglalkoznak mindenfélével. Amikor egy svéd beül egy cseh filmre, akkor nem "európai országok foglalkoznak egymással", hanem egy svéd beült egy cseh filmre.

2011. jan. 24. 19:43
 3/13 anonim ***** válasza:
52%
Az megy amire igény van. Ezek szerint erre van. Pedig jót tenne az európai integrációnak is. Egyébként igazad van.
2011. jan. 24. 19:43
 4/13 anonim ***** válasza:

ma 19:40

Valószínűleg azért nincs ilyen műsor, mert kétségbeejtően unalmas lenne. Amúgy biztosan van az osztrák tv-n is barátok között jellegű förmedvény, nézd meg.

2011. jan. 24. 19:44
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Azt nézem ami engem érdekel.
2011. jan. 24. 19:55
 6/13 anonim ***** válasza:
Én simán nézek német és angol csatornákat, mert ezeket értem, és vannak jó műsorok rajtuk. A többit nem értem...
2011. jan. 24. 20:02
 7/13 anonim ***** válasza:

Nézek angol filmet is.

De bolgár meg hasonlóra már nem vetemedek.

Ha olyanok mint a magyar filmek akkor nem vesztettem semmit. Régen még nem voltak olyan rosszak, de azóta erősen süllyedő tendenciát mutat. Egy amerikai akciófilm többe kerül mint a magyar filmgyártás egy éves költségvetése.

Az amerikaiak rájöttek, hogy a szórakoztatóipar rengeteg profitot hoz.

Mindenki azt néz és az után kutat ami érdekli. Lehet az spanyol, bolgár vagy amerikai. Arról a nemzetről fog többet tudni.

Ha meg olyan műsort adnának amiben bemutatnak egy osztrák család, hogyan él gyorsan felbaszná magát az ember.

2011. jan. 24. 20:09
 8/13 A kérdező kommentje:

"Ha meg olyan műsort adnának amiben bemutatnak egy osztrák család, hogyan él gyorsan felbaszná magát az ember."

Huhh, akkor ha Ausztriában jársz és egy ember meghív a házába, vagy valami maszek helyre mész, ami egy házban van berendezve, akkor nehogy bemenj, mert gondolom nem hiányzik nekik, hogy favágó baltával felaprítsd a berendezést és molotov koktélt dobjál a kutyaházba...

2011. jan. 24. 20:18
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem erre gondoltam.

Hanem arra, hogy milyenek az életszínvonalak.

Európában Bécs a legélhetőbb város.

2011. jan. 24. 20:51
 10/13 anonim ***** válasza:
Az osztrák család életének bemutatása kapcsán valahogy nem sikerül elvonatkoztatnom attól a gondolattól, h mi lenne, ha bemutatnák az oszták család pincéjét xDDDDDD lol
2011. jan. 27. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!