Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A magyar állampolgárok miért...

A magyar állampolgárok miért gyűlölik a külhoni magyarokat?

Figyelt kérdés
2008. jan. 25. 09:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki gyűlöli. Én sem. De aki igen, arra tudok egyféle magyarázatot. Bár ez a fiatalokra nem lehet igaz, mert ők nem élhettek át ilyet.

Én a szlovák határ mellet élek. A régi rendszer alatt sokszor előfordult, hogy átruccant az ember fia-lánya, ott bement egy boltba, ahol hallotta, hogy a két eladó egymással csendesen magyarul beszél. Odalépett és felviágosítást kért valamiről. Természetesen magyarul. A kiejtésről ugye könnyedén megállapítható, hogy az illető magyarországi. Erre szlovákul válaszoltak neki, hogy nem értik. Másik eset: egy ismerősöm régen rendszeresen átjárt egy bizonyos boltba. Két eladó volt, mindekettő magyar. Sokat vásárolt ott. Aztán egyzser az egyik eladót lecserélték. Jött emberünk, kért valamit magyarul. MINDKÉT eladó szlovákul felelt, hogy nem érti. Az egyiket emberünk ugyebár régebbről ismerte. Elkáromkodta magát és nem épp kedves szavakkal illette az általa ismert eladót. Erre az magyarul visszaszólt, hogy ne beszéljen így. Emberünk csak dühösen ennyit mondott: Mi van, mégis érted? És kiment a boltból, soha többet nem ment vissza.

Több ilyen eset volt, ami azokban nyilvánvalóan mély nyomot hagyott, akik átélték. Ők ezért utálják a kinti magyarokat. Tudom, általánosítás. Nem kellene, igaz. De érthető is.

Én nem utálom őket, sőt, több barátom is van Szlovákiából és Romániából is.

2008. jan. 25. 11:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Engem egy dolog zavar. Ezt sokszor tapasztaltam, íme egy példa: Tavaly nyáron egy zenei fesztiválon voltam Szlovákiában, ahol ottani magyar fiatalokkal beszélgettem, akik sokszor hangsúlyozták, hogy ők magyarok, meg azt is mondták, hogy nekik is járna beleszólási jog az ország politikai életébe. Közben kérdeztek arról, hogy honnan is jöttem. Mondtam nekik, hogy Pécsről. Erre mind megkérdezték, hogy az merre van. Mondtam nekik, hogy az ország déli részénél. Erre is csak bámultak. Na most, ha ők ennyire magyarok, akkor legalább egy megyeszékhelyet illene ismerni, nem csak annyit, hogy hol van Budapest és Komárom.
2008. jan. 25. 21:35
 3/8 anonim ***** válasza:
68%
Csak az gyűlöli őket, aki nem normális. Az, hogy nem szavaztuk meg az állampolgárságot, meg nem szeretnénk, hogy beleszóljanak az itteni politikába, ha nem itt élnek, az nem gyűlölködés, hanem józan ész. Attól még lehet szeretni őket, ahogy pedig kiállnak a magyarságuk mellett, gyakran nagyon ellenséges körülmények között, az mindenképp tszteletre méltó.
2008. jan. 26. 18:18
 4/8 anonim ***** válasza:
34%

Ha beleszólási jogot akar, akkor jöjjön ide, éljen itt, szerezze meg a magyar állampolgárságot és akkor majd lehet miről beszélni! De addig ők csak szlovák, román állampolgárok, akik magyarul is beszélnek!

Nem utálja őket senki, de mit várnak tőlünk? Ha akar magának magyarságot, jöjjön ide, és ne a távolból "szeressen minket"! Tegyenek érte!

2008. jan. 27. 17:54
 5/8 anonim ***** válasza:
22%
Egyet értek az előttem szólóval!Annyit tennék hozzá,ha majd ide fizet adót akkor majd szavazhat is .Ki hallott ekkora szemétséget,hogy a határon túli magyarnak is legyen szavazati joga,meg mért utazhat kedvezménnyel a MÁV-nál a határon túli magyar én aki ide adózok én mért nem?
2008. jan. 29. 08:46
 6/8 anonim ***** válasza:
16%
Köszönjétek O.V-nak
2008. jan. 29. 08:46
 7/8 anonim ***** válasza:
74%

Ugy látom,sokan vannak a megtévesztettek közül az itt beírók.Utólag,csak hogy tudjátok:Az állampolgárság önmagában nem jogosít fel semmire!Ahhoz hogy valaki szavazzon,1001 feltétel szükséges!Ebből csak egy:állandó bejelentett lakás!A többi 1000 már nem érdekes,mert aki ezt teljesíti,az már annyit itt tartózkodik,hogy joga van beleszólni is az ország dolgaiba.Mert olyat nem ismerek,aki csak úgy bejelentene a saját lakásába állandóra akárcsak egy embert is.

A megtévesztés és a megtévesztő a bűnös,de még sokan vagyunk akik szeretettel gondolunk a határokon túliakra,és megtesszük amit lehet.

2008. febr. 1. 16:17
 8/8 anonim ***** válasza:
89%

Én nem gyűlölöm őket,sőt: Gyakran nagyobb magyarnak nézem őket,hazaszeretőbbnek mint az anyaországi magyarokat!

Szeretem,tisztelem őket!

2009. dec. 22. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!