A roma ellentéte miért nem a fehér? A romák is magyarok, itt élnek, magyar állampolgárok, magyar az anyanyelvük.
A romák sosem tartották magukat magyarnak. Egyesek sértésnek veszik, ha lemagyarozzák őket, főleg, mióta divatos lett a "roma nemzet" teóriája, amit leginkább uniós szinten erőltetnek. A magyarokról amúgy sincs valami jó véleményük a cigányoknak, általában maguk között egyszerűen csak "paraszt" néven elmegetik a magyarokat.
Igen, a legtöbb romának magyar az anyanyelve, de ez csak kényszerűségből van így, mivel a hivatalokban, a faluban, az iskolában csak magyarul tudják magukat megértetni. Mostanában sokat hangsúlyozzák, hogy a cigányoknak joguk lenne a saját anyanyelvükön tanulni, meg hogy egyes cigány diákok azért bukdácsolnak, azért nem járnak iskolába, mert nem értik a tananyagot... Az igazság az, hogy a cigány nyelvek nem olyan fejlettek, hogy azokon tanítani lehessen. Nincsenek szakszavaik, nincsenek elvont szavaik: nagyon kezdetleges nyelvek. Hogy mást ne mondjak, beás cigány nyelven a "könyvtár" szó úgy van, hogy "soba dé kényvé" - vagyis "könyvszoba". A szó mindkét eleme magyar eredetű...
Magyar állampolgárok, de nem magyar etnikumúak. És ezért van ellentét a cigányok és a magyarok között is.
Ismét csak ezt tudom linkelni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__1087..
Szerintem ha olvasgatod a válaszokat mindent megértesz.
Az izraeli vagyok
Az elso hozzaszolonak:
A "goj" szo embert jelent. Eredetileg zsidora, nem zsidora egyarant hasznaltak. Miutan a nepvandorlas idejen az Izraelen atvonulo arab torzsek ugy viselkedtek, mint ahogy MO-na tatarok, a lakossag egy resze elmenekult (a nagyobb resz persze nem). Igy kerultek zsidok Europaba. Es itt a nyelv alakulasa folytan a szo a "nem zsido" ertelmezest vette fel. (A tortenelmi korok valtozasaval ugyanis a nyelvek is valtoznak).
11:10
A te válaszod is baromság, mert vagy nem találkoztál már cigánnyal, vagy csak valami díszliberális vagy akit nem érdekelnek a tények, az van amit mondasz, azt kész?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!