Látom az oldalon változatlanul nagy a kommunizmusistenítők száma. Miért nem költöztetek még Észak-Koreába, hogyha annyira szenvedtek itt, a kapitalizmusban?
Ember! Aki nem ért egyet a mostani kormánnyal, az miért is kommunista? Tudod te mi az a komunizmus?
De, akkor már inkább Kuba:-))
Mert a kapitalizmuson kívül nincsen más út, amit modernnek lehet nevezni, csak a kommunizmus és a nácizmus.
Nácinak csak 13 éves második világháború mániások vallják magukat, úgyhogy ez a kategória elenyésző, marad a kommunizmus, a Kádár-nosztalgiás középkorú emberek és az öregek ideológiája.
Azért, a demokrácián belül vannak fokozatok.
a jelenlegi kormány is demokráciában működik, és az előző is abban működött. Ebben semmi kommunizmus nincsen.
Ezért kérdeztem, hogy tud-e mi az a kommunizmus.
Az, aki nem ért egyet, egy adott kormány intézkedéseivel, az attól még nem kommunista. De, valaki így látja, akkor az szűklátókörségre utal.
(Vagy Fekete / Vagy Fehér
Nagyon sok 20-30éves fiatal van, akik nem Fidesz pártiak, de nem ettöl még nem kommunisták.
"Te meg mért nem költözöl az USAba kérdező?"
Felesleges. Pár kivételtől eltekintve Amerika itt van nálunk.
A nácizmus nem gazdasági irányzat. Koreában és Kubában nincs komminizmus.
Ha lenne, már húznék is oda.
Tudod te egyáltalán, mi az igazi kommunizmus?
Az, hogy mindenki dolgozik, a képességeinek, lehetőségeinek megfelelő munkát, és cserébe egyforma javakból részesül, abból kiindulva, hogy egy utcaseprőre is ugyanakkora szüksége van a társadalomnak, mint a gyárigazgatóra. A valódi, működő kommunizmusban a társadalom érdekei vannak előtérbe helyezve, így biztosítva minden egyed szükségletét.
Ilyen ország, ilyen társadalom NINCS. És, ha jósolhatok, valószinűleg az elkövetkező 500 évben nem is lesz. Ugyan a mai napig nem tudom, az embereknek mi baja lenne egy ilyen rendszerrel (azonkívül, hogy nem lehetne mások kárára harácsolni...), de ha mutatsz nekem egy IGAZI kommunista országot, én elsőnek megcsókolom a lábadat a Hősök terén, aztán költözök is oda...
IGAZI kommunizmusról volt szó, nem pedig olyan helyről, ahol annak nevezik, de köze sincs az ideológiának. Magyarországon soha nem volt kommunizmus. Még a szocializmust is csak építeni sikerült...
Honnan tudná???
Akkor nem kampányolna ellene. Ez még Marxot nem olvasott.
Itt kb. csak egy magát kommunistának valló felhasználó van!
Baromira elmentetek más irányba, mint amire a kérdés vonatkozott!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!