Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha élne a vadonban egy csapat...

Ha élne a vadonban egy csapat "ősember" (folyt. )?

Figyelt kérdés

...dzsungeltörvények között, de lenne köztük egy okos aki tudna valamelyik civilizált emberi nyelven olvasni, ezek közül melyik könyvet adnád neki oda, hogy társadalmuk alapjául szolgáljon és miért?

-Biblia

-Kommunista Kiáltvány+A Tőke

-Mein Kampf

-Világtörténelem Középiskolásoknak az Őskortól a modern korig

-Harry Potter 1,2,3,4,5,6,7

-Robinson Crusoe

-Kétévi Vakáció

-Csillagok Háborúja regényváltozat

Az okos ősember, akit a többiek elfogadnának vezérnek, a könyvre alapozná világnézetét és a társadalma törvényeit, és a könyvekben lévő események példabeszédként szolgálnának, amire társadalmi rendet, törvényeket és jogrendszert lehet építeni.

2011. jan. 5. 18:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
18%

Fegyvernepper, tudom, hogy 15 vagy, előbb láttam egy kérdésnél. Szerintem te annyit tudsz a Mein Kampfról, hogy azt egy csúnya bajszos bácsi írta, aki nagyon sok rosszat csinált.

Nyilván nem a fajelméletek miatt adnám nekik a könyvet.

2011. jan. 5. 19:35
 12/22 anonim ***** válasza:
69%
Mein Kampfnak nincs értelme, mert ott nincsenek társadalmi osztályok. Mindenki egyenjogú.
2011. jan. 5. 19:36
 13/22 anonim ***** válasza:
60%
Elégetném mindet, h tiszta lappal induljanak. Egyik felsorolt könyv se hozta még el...
2011. jan. 5. 19:36
 14/22 anonim ***** válasza:
37%
Nem vagyok egy nagy szentfazék, de szerintem a Bibliát. Azért, mert ez az egész világnak íródott, és az egész világról szól. Bár ha a modern társadalomban is egy csomóan mindent szó szerint értenek a Bibliában, akkor lehetséges, hogy egy "primitívebb" társadalom sem tudná helyesen értelmezni. Emiatt a Világtörténelem is esélyes, csak épp abban nincsenek intelmek, tanácsok (vagy parancsolatok), amikre alapozhatnak. Ezeket maguknak kell kitalálniuk.
2011. jan. 5. 19:41
 15/22 anonim ***** válasza:
52%

Szívem szerint egyiket sem, hátha kitalálnak valami újat, jobbat maguktól. Meg egyik sem bír olyan értékkel, amire építeni lehetne.

De ha már muszáj lenne választani ezek közül, akkor a Harry Pottert. Az jó volt...

2011. jan. 5. 19:42
 16/22 fegyvernepper ***** válasza:
0%
Igen, igazad van, én hülye vagyok... Gondolkozzál már mennyire ismersz.. -.-"
2011. jan. 5. 19:52
 17/22 anonim ***** válasza:
38%
Miért, a "te sem vagy ép" kijelentésed mire alapozod? Ismersz? Nem? Akkor fogd be a pofádat.
2011. jan. 5. 19:53
 18/22 anonim ***** válasza:
76%
Okos ősember nem hiszem,hogy értené a Kommunista Kiáltvány+A Tőkét,mert nem tud az előzményekről,körülményekről. Inkább találjanak ki maguknak valami újjat, mellette olvassák a Pottert! De ,h a Potter ,mint erkölcsi alap? Az,csak egy mese! Ha az ősember okos,akkor meséből nem tanít. Ha tanítana belőle,nem értheti a Tőkét... És egyéb logikai bukfenc! De a kérdés aranyos minden esetre!:D
2011. jan. 5. 20:09
 19/22 anonim ***** válasza:
2%

A válasz írója 61%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:53

Jaj,de édes vagy! Nehogy megsértődj! A buta csúnya bácsi fegyvernepper,nem értheti,hogy te mért ajánlanád azt! Naaa gyereee ide,ne sííírj!! Egyem a szived! Az sem baj,ha azt írod,hogy szereted a 9 éves kislányokat,hisz úgysem ismerünk,így mit itélkeznénk feletted igaz? :)

2011. jan. 5. 20:12
 20/22 anonim ***** válasza:
52%
Talmud :D
2011. jan. 6. 00:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!