Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Valaki komolyan hisz ebben?

Valaki komolyan hisz ebben?

Figyelt kérdés

Borsod megyében lakom, egy olyan faluban, ahol kb 25% a kisebbség aránya, de igazából a régióban is ez az arány jellemző kisebb nagyobb eltéréssel.

Ami 90%-ra jellemző:

- igénytelenek

- lusták, nem akarnak dolgozni, sőt ki is jelentik, h ők nem fognak

- rendőrismerősöktől tudom, h 70%-uk már volt börtönben garázdaság,rablás,súlyos testi sértés,gyilkosság stb miatt.

- a segélyt, amit kapnak, nem a gyerekekre költik, hanem elisszák,elgépezik,elszórják, én speciel egy cigánygyereket nem láttam még normálisan felöltöztetve

- amit kaptak lakásokat totál leélték pillanatok alatt

Durván ennyi, amit én a környezetemben tapasztalok.

A kérdés pedig az lenne, h valaki hisz abban, h ezek a romák majd az integráció hatására dolgozni fognak?

Meg beilleszkednek?

Hogyan?

2010. dec. 26. 14:07
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Jah és a legfontosabb, h miért?

Támogatást kapnak így is eleget,de ha többet kapna, abból se ruhát vennének, hanem akkor még többet inna meg gépezne.

2010. dec. 26. 14:14
 2/12 anonim ***** válasza:
47%
Mert ha nem integráljuk őket, akkor mi az anyámat csináljunk velük? Ott b*sszák el a kedves politikusok, hogy nem tudják őket megfelelően motiválni az integrálódásra. Mert a pártok egyik felének a végtelen segélyezésen jár az esze, a másik félnek üldöztetésen, a megfélemlítésen és a kollektív büntetésen. De ilyen ez a buta nép, mindig mindenben átesünk a ló túloldalára.
2010. dec. 26. 14:15
 3/12 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem soha, sehogyan...sajnos. Önmaguktól sehogyan, kényszert pedig nem "demokratikus" alkalmazni. Őket nem lehet bekeríteni, de a saját házunkat igen, úgyhogy ezt lehetne tenni.
2010. dec. 26. 14:17
 4/12 anonim ***** válasza:
13%

néhány éven belül? kizárt.

Hogy ha csinálnának rendes, hosszútávú, széleskörű és kidolgozott programokat, nem csak úgy tessék-lássék menne a téma, akkor komoly odafigyeléssel idővel fokozatosan javulhatna valamit a helyzet? valószínűleg.

De semmiképp nem belátható időn belül.

2010. dec. 26. 14:25
 5/12 anonim ***** válasza:
60%
Aki azt írta, hogy átesünk a ló túloldalára, annak nagyon igaza van. Elég lenne visszahoni a halálbüntetést, persze csak durva esetekben(2embernél többet ölt meg hidegvérrel, akkor nehogymár megsimogassuk a buksiát, hogy enyebejnye és elmenjen, meg ne mi etessük a családunk gyilkosát pl.) meg szigorítani a bírságokon és büntetéseken, ám ehhez meg kell szervezni egy olyan rendőrséget, ami nem fél odacsapni ha kell, ám tudja, hogy ezt mikor szükséges. A te álláspontod szerint a cigányok 90% eltűnne 1-2 évre minimum a környékről.
2010. dec. 26. 14:27
 6/12 anonim ***** válasza:
37%

"Elég lenne visszahoni a halálbüntetést, persze csak durva esetekben, meg szigorítani a bírságokon és büntetéseken, ám ehhez meg kell szervezni egy olyan rendőrséget, ami nem fél odacsapni ha kell..."

Ez megint a ló túloldala.

Épp erről beszélek, egyik oldala a lónak az egyedül a büntetésről szól, a másik fele meg kizárólag a szolidáris buksisimogatásról. Valahol a kettő között a lovon kéne ülni.

2010. dec. 26. 14:33
 7/12 anonim ***** válasza:
49%
igen itt jön ki az hogy nem egy szinten vannak EZEK a cigányemberek mint egy városi dolgozó akárki. tehát ez nem igaz hogy ugyanolyanok mint más. nem, társadalmilag lejjebb vannak, azért kéne integrálni, de ha sokan nem is akarnak, és magyargyűlölők, erőszakosak? nem tudják megnevelni a saját gyerekeiket, akikből szintén bűnöző lesz. mikor Vona Gábor bentlakásos iskolákról beszélt megint ő lett a náci, pedig ott legalább nem lenne rájuk hatással a szülők rossz nevelése.
2010. dec. 26. 14:33
 8/12 anonim ***** válasza:
67%

"Épp erről beszélek, egyik oldala a lónak az egyedül a büntetésről szól, a másik fele meg kizárólag a szolidáris buksisimogatásról. Valahol a kettő között a lovon kéne ülni."

De én nem azt írtam, hogy öldökölni kellene, de szerinted mit csináljunk egy sorozatgyilkossal? Ha valaki megölt 5-6 embert, majd annyi a büntetés, hogy kb. elköltöztetik, nem kell menekülnie többet, és nem mehet ki annyit a levegőre.

2010. dec. 26. 14:34
 9/12 anonim ***** válasza:
82%

Ez a "janicsárképző" ez egy jobbos ötlet volt, de egy kis utánagondolással használható lenne.

Budapestről is költöztettek elnéptelenedett falvakba például hajléktalanokat, akik önként mentek.

Ha rajtam múlna, akkor a deviánsokat biztosan betelepíteném ilyen körülzárt falvakba.

Teljesen mindegynek tűnik nekem, hogy a törvényszegőket börtöncellába zárják, és ott őrzik, vagy pedig a börtön helyett egy faluba kerülnek, ahol szintén őrzik őket.

Annyival még jobb is, hogy egy ilyen faluban lenne lehetőségük gazdálkodni, vagy gazdálkodást tanulni, önfenntartó módon élni.

Aki erre nem hajlandó, azt visszatenném a börtönbe.

A családokkal együtt a gyerekeket is lehetne ott tanítani, és szoros felügyelet mellett az egész közösséget egyszerre lehetne képezni, felzárkóztatni...

2010. dec. 26. 14:42
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha valaki megöl 5-6 embert, azt szerintem nem érdekli, hogy az előző sorozatgyilkost azt kivégezték-e. Ez megint sarkítás, minek foglalkozunk a többszörös gyilkosokkal, akik a probléma talán 0.1%-át teszik ki. Jó évi egy embert kivégzünk. És aztán? A fémtolvajt ez elrettenti? Hát nem hiszem.

A szigorítással meg megint az a baj, hogy ez is pótcselekvés. Mert ez a legkönnyebb, kijelenteni, hogy x bűncselekményért y év helyett y*1.5 idő büntetést kapnak. Ezenkívül semmi nem történik, megy tovább minden a régiben. Mert a fém/fatolvajt, uzsorást nem érdekli, mennyit kaphat(na), mert NEM KAP! Ott kéne kezdeni, hogy növelni a bűncselekmények felderítési arányát. Ehhez ugye a Rendőrséget kéne fejleszteni. De ehhez pénz kell, sok pénz, amihez a kedves politikusoknak nem igazán van kedvük odaadni. Így maradnak a "rendet teszünk két hét alatt" féle lózungok.

2010. dec. 26. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!