Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hogyan lehet magyarkodni?...

Hogyan lehet magyarkodni? Hogyan kell magyarabbnak lenni a másiknál?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, aki magyarnak tartja magát, az mivel szokta megerősíteni. Szóval egy Fideszes miért nem annyira magyar, mint egy Jobbikos. Mivel lehet magyarkodni? Mert az, hogy minden jobbikos magyar népzenét hallgat, tanulmányozza a történetünket és a bejövetelünket/visszajövetelünket, hát azt nehezen hiszem el (pláne mert senki nem tudja, hogy finnugor nyelvcsaládba tartozunk, és ezt nem lehet semmivel sem megcáfolni. Rokonok vagyunk, de nem testvérek. Nekem rokonom a másodunokatestvérem, de nem is ismerem, máshol él, nem töltöttem el vele szinte semennyi időt. Magyar ő is, én is. Ettől én még Kovács vagyok, ő meg Takács. )

Az nagyon szokott idegesíteni, hogy az emberek jobban tudják, hogy én magyar vagyok-e vagy sem, és ők ezt el tudják dönteni. Azt szoktátok magyarkodni, hogy egy párt segítségével fejlettebbek lehetnénk, mint Németország, és akkor milyen szép is lehetne a haza?

Én magyarnak tartom magam, sokan azt mondják, hogy antimagyar/liberális-az mondjuk leginkább nem/zsidó/cigány/s mi szem-szájnak ingere/stb. vagyok.

Hogy kell magyarnak lenni? Semmi nincs a nyelven kívül, ami Magyarországon magyar lenne, és jópár "nagymagyar" írni sem tud rendesen (nem a félrenyomott billentyű, hanem hogy fogalma sincs a helyesírásról).

Szóval nagyon érdekelne a válasz, hogy mit és hogy hogyan.

2010. dec. 9. 22:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Sajnos az a legeslegnagyobb baj, hogy aki ugymond nagymagyarkodik szinte kivetel nelkul mellett folyamatosan ciganyozik, zsidozik,, komcsizik stb. Mert igen is legyen identitas tudat es hazaszeretet sot miert ne lehetne a regi magyar dolgokat akar a mitologiai dolgokat stb belevinni a hetkoznapokba is? Nincs ezekkel semmi baj a vilag szamos orszagaban mukodnek ezek teljesen magatol ertetodo dologknet! A baj az, hogy ezt a magyarok nem tudjak normalisan kezel /mint ahogy semmit sem/ mindenben a szelsoses stb. raadasul ha valaki nem ert egyet politikailag /nem tudom ennek mi koze Arpadhoz a honfoglalkohoz stb/ az mar nem is lehet magyar azok szemeben akik osszekeverik az identitast es a tortenelmet a vallassal es politikaval! Viszont az mekkora identitas zavar ha apuci regi mszmp kader anyuci mondjuk megrogzott orban imado a kis majom pedig amolyan divatosan magyarokodo aki magat magyarnak mondja a komcsikat meg fideszesekt esetleg zsidozza hazaarulozza de hogy lehet igy magyar??? Csak mert felreertesek elkerulese vegett minden csaladban akar nagyszulo, unkoatestver stb van egy mas politikai nezetet valo mber is. Most akkor ez hogy van?????
2010. dec. 14. 04:20
 12/25 anonim ***** válasza:

Ez úgy van mint a háborúban, a hazáját védő elszántabban küzd, mint a támadó. Aki jobb oldalon van, az pedig ezt látja a baloldalban, amely az internacionalizmust/globalizmust helyezi előtérbe.

Sajnos a Fidesz sem sokkal különb a gyakorlatban.

2010. dec. 14. 05:32
 13/25 anonim ***** válasza:

"Ez úgy van mint a háborúban, a hazáját védő elszántabban küzd, mint a támadó. Aki jobb oldalon van, az pedig ezt látja a baloldalban, amely az internacionalizmust/globalizmust helyezi előtérbe.

Sajnos a Fidesz sem sokkal különb a gyakorlatban."

Arra esetleg senki nem gondolt, hogy van olyan aki szereti a hazáját és nincs egyik párt oldalán sem, és nem szeretné, ha olyanná válna a hazája, ahol a valódi teljesítmények helyett menne a siránkozás, hogy: "Bezzeg Árpád korában..." Ez szerintem csak kifogáskeresés.

Bármi van nem magunkban keressük a hibát, hanem sohajtozunk, hogy bezzeg régen milyen jóvolt.

És én nem szeretném, ha ezek a régi magyar dolgok jobban megjelennének a hétköznapokban! Miért? Miért jó, hogy ha átmegyek egyik településről a másikra, ki van írva rovásírással a helységnév? Vannak, akik már annyira nagymagyarok, hogy teljesen elrugaszkodtak a valóságtól. Díszmagyar, szentkorona tan, stb... Most őszintén Európában ki hord már népi viseletet? A szentkorona tan pedig nem a 21. századra érvényes, szép és jó, de egy archaikus történelmi emlék, nem több.

2010. dec. 14. 11:15
 14/25 anonim ***** válasza:
Elég sivár...
2010. dec. 14. 16:31
 15/25 anonim ***** válasza:
Magyarkodás, németkedés, szlovákoskodás, jamaikaiaskodás, egyiptomikodás stb. Kedves kérdező nem érzed, hogy a magyarkodás kifejezés mennyire sánta és gyenge és nevetséges? Valami csont hülyék kitalálták a '90-es évek elején és mindenki ezt szajkózza.
2010. dec. 14. 19:23
 16/25 A kérdező kommentje:

Ezek szerint kedves 61% azt gondolja, hogy ha terel, akkor képes valamit kihozni.

Nem.

A kérdés egyértelmű, a magyarkodás kifejezés pedig tökéletes. Miért?

Mert egy idi*ta dolog, és amilyen h*lyeség, annyira sz@r a szó is.

Szóval ez ne érdekeljen.

Akkor röviden azt lehet mondani, hogy aki jobban tiszteli a régi magyarokat, akkor az lesz magyar.

OK

Akkor MIÉRT gondoljuk azt, hogy tiszteletből van jövő?

Magyarország nem áll másból, mint tiszteletből.

K*rvára idegesítő, hogy a tisztelet miatt lesz valakinek nemzete. Akinek tetszik az angol stílus, elismeri az angol gyarmatosítást, akkor az már a ti szemetekben angol állampolgár.

Ez egy fantasztikus megközelítés.

2010. dec. 14. 19:38
 17/25 anonim ***** válasza:

"A kérdés egyértelmű, a magyarkodás kifejezés pedig tökéletes. Miért?

Mert egy idi*ta dolog, és amilyen h*lyeség, annyira sz@r a szó is."

Akkor most sz@r a szó vagy tökéletes? Nem tereltem semmit és értettem a kérdést, csak tudod egy kicsit sértő ez a kifejezés.

2010. dec. 14. 19:56
 18/25 A kérdező kommentje:

most már agyonoffolunk mindent, de nem baj.

A szó úgy tökéletes, hog a szó valóságtartalma sz@r.

Ez van tökéletesen megalkotva.

2010. dec. 14. 21:56
 19/25 anonim ***** válasza:
51%
Na kérdező most már belegabalyodtál, mit majom a házicérnába.
2010. dec. 15. 17:44
 20/25 anonim ***** válasza:

A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 19:23

Magyarkodni azt jelenti, hogy egy mondaton belul minimum 5x hangoztatni valamint minden politikailag mas velemenyen levo embert lezsidozni le antimagyarozni stb. na es mindig mindenben a magyarsagra hivatkozni. Szerintem nagyon is jol tudod mirol van szo. ha meg nem tudod akkor nem olvasol hireket, parlamenti kozvetiteseket, interjut egyes politikusokkal stb. Nem az magyarkodik aki szereti a hazajat es buszek a magyarsagara hanem az aki mindig mindenbol magyar kerdest csinal...

2010. dec. 16. 02:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!