Hogyan lehet magyarkodni? Hogyan kell magyarabbnak lenni a másiknál?
Az lenne a kérdésem, aki magyarnak tartja magát, az mivel szokta megerősíteni. Szóval egy Fideszes miért nem annyira magyar, mint egy Jobbikos. Mivel lehet magyarkodni? Mert az, hogy minden jobbikos magyar népzenét hallgat, tanulmányozza a történetünket és a bejövetelünket/visszajövetelünket, hát azt nehezen hiszem el (pláne mert senki nem tudja, hogy finnugor nyelvcsaládba tartozunk, és ezt nem lehet semmivel sem megcáfolni. Rokonok vagyunk, de nem testvérek. Nekem rokonom a másodunokatestvérem, de nem is ismerem, máshol él, nem töltöttem el vele szinte semennyi időt. Magyar ő is, én is. Ettől én még Kovács vagyok, ő meg Takács. )
Az nagyon szokott idegesíteni, hogy az emberek jobban tudják, hogy én magyar vagyok-e vagy sem, és ők ezt el tudják dönteni. Azt szoktátok magyarkodni, hogy egy párt segítségével fejlettebbek lehetnénk, mint Németország, és akkor milyen szép is lehetne a haza?
Én magyarnak tartom magam, sokan azt mondják, hogy antimagyar/liberális-az mondjuk leginkább nem/zsidó/cigány/s mi szem-szájnak ingere/stb. vagyok.
Hogy kell magyarnak lenni? Semmi nincs a nyelven kívül, ami Magyarországon magyar lenne, és jópár "nagymagyar" írni sem tud rendesen (nem a félrenyomott billentyű, hanem hogy fogalma sincs a helyesírásról).
Szóval nagyon érdekelne a válasz, hogy mit és hogy hogyan.
Ez úgy van mint a háborúban, a hazáját védő elszántabban küzd, mint a támadó. Aki jobb oldalon van, az pedig ezt látja a baloldalban, amely az internacionalizmust/globalizmust helyezi előtérbe.
Sajnos a Fidesz sem sokkal különb a gyakorlatban.
"Ez úgy van mint a háborúban, a hazáját védő elszántabban küzd, mint a támadó. Aki jobb oldalon van, az pedig ezt látja a baloldalban, amely az internacionalizmust/globalizmust helyezi előtérbe.
Sajnos a Fidesz sem sokkal különb a gyakorlatban."
Arra esetleg senki nem gondolt, hogy van olyan aki szereti a hazáját és nincs egyik párt oldalán sem, és nem szeretné, ha olyanná válna a hazája, ahol a valódi teljesítmények helyett menne a siránkozás, hogy: "Bezzeg Árpád korában..." Ez szerintem csak kifogáskeresés.
Bármi van nem magunkban keressük a hibát, hanem sohajtozunk, hogy bezzeg régen milyen jóvolt.
És én nem szeretném, ha ezek a régi magyar dolgok jobban megjelennének a hétköznapokban! Miért? Miért jó, hogy ha átmegyek egyik településről a másikra, ki van írva rovásírással a helységnév? Vannak, akik már annyira nagymagyarok, hogy teljesen elrugaszkodtak a valóságtól. Díszmagyar, szentkorona tan, stb... Most őszintén Európában ki hord már népi viseletet? A szentkorona tan pedig nem a 21. századra érvényes, szép és jó, de egy archaikus történelmi emlék, nem több.
Ezek szerint kedves 61% azt gondolja, hogy ha terel, akkor képes valamit kihozni.
Nem.
A kérdés egyértelmű, a magyarkodás kifejezés pedig tökéletes. Miért?
Mert egy idi*ta dolog, és amilyen h*lyeség, annyira sz@r a szó is.
Szóval ez ne érdekeljen.
Akkor röviden azt lehet mondani, hogy aki jobban tiszteli a régi magyarokat, akkor az lesz magyar.
OK
Akkor MIÉRT gondoljuk azt, hogy tiszteletből van jövő?
Magyarország nem áll másból, mint tiszteletből.
K*rvára idegesítő, hogy a tisztelet miatt lesz valakinek nemzete. Akinek tetszik az angol stílus, elismeri az angol gyarmatosítást, akkor az már a ti szemetekben angol állampolgár.
Ez egy fantasztikus megközelítés.
"A kérdés egyértelmű, a magyarkodás kifejezés pedig tökéletes. Miért?
Mert egy idi*ta dolog, és amilyen h*lyeség, annyira sz@r a szó is."
Akkor most sz@r a szó vagy tökéletes? Nem tereltem semmit és értettem a kérdést, csak tudod egy kicsit sértő ez a kifejezés.
most már agyonoffolunk mindent, de nem baj.
A szó úgy tökéletes, hog a szó valóságtartalma sz@r.
Ez van tökéletesen megalkotva.
A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 19:23
Magyarkodni azt jelenti, hogy egy mondaton belul minimum 5x hangoztatni valamint minden politikailag mas velemenyen levo embert lezsidozni le antimagyarozni stb. na es mindig mindenben a magyarsagra hivatkozni. Szerintem nagyon is jol tudod mirol van szo. ha meg nem tudod akkor nem olvasol hireket, parlamenti kozvetiteseket, interjut egyes politikusokkal stb. Nem az magyarkodik aki szereti a hazajat es buszek a magyarsagara hanem az aki mindig mindenbol magyar kerdest csinal...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!