Hogyan lehet magyarkodni? Hogyan kell magyarabbnak lenni a másiknál?
Az lenne a kérdésem, aki magyarnak tartja magát, az mivel szokta megerősíteni. Szóval egy Fideszes miért nem annyira magyar, mint egy Jobbikos. Mivel lehet magyarkodni? Mert az, hogy minden jobbikos magyar népzenét hallgat, tanulmányozza a történetünket és a bejövetelünket/visszajövetelünket, hát azt nehezen hiszem el (pláne mert senki nem tudja, hogy finnugor nyelvcsaládba tartozunk, és ezt nem lehet semmivel sem megcáfolni. Rokonok vagyunk, de nem testvérek. Nekem rokonom a másodunokatestvérem, de nem is ismerem, máshol él, nem töltöttem el vele szinte semennyi időt. Magyar ő is, én is. Ettől én még Kovács vagyok, ő meg Takács. )
Az nagyon szokott idegesíteni, hogy az emberek jobban tudják, hogy én magyar vagyok-e vagy sem, és ők ezt el tudják dönteni. Azt szoktátok magyarkodni, hogy egy párt segítségével fejlettebbek lehetnénk, mint Németország, és akkor milyen szép is lehetne a haza?
Én magyarnak tartom magam, sokan azt mondják, hogy antimagyar/liberális-az mondjuk leginkább nem/zsidó/cigány/s mi szem-szájnak ingere/stb. vagyok.
Hogy kell magyarnak lenni? Semmi nincs a nyelven kívül, ami Magyarországon magyar lenne, és jópár "nagymagyar" írni sem tud rendesen (nem a félrenyomott billentyű, hanem hogy fogalma sincs a helyesírásról).
Szóval nagyon érdekelne a válasz, hogy mit és hogy hogyan.
Ehhez nem kell sok ész. Minden lehetséges alkalommal hangoztatni kell,hogy magyar vagy. Aki nem ért veled egyet,az nem magyar. Viselj címeres pólót,vagy Nagy-Magyaországosat. Nevezd hazaárulőnak azokat,akik a jobb megélhetés kedvéért külföldre költöznek. Állítsd,hogy te közvetlenül Árpád apánktól származol,és az őseink szittyák voltak.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Bár biztos kapom majd a lepontozást ezért, de alapvetően egyetértek veled. Én is szoktam mondogatni, hogy a nyelvünkön kívül már semmi sem magyar bennünk. Bár azt is egy szláv-török-magyar mixnek lehetne mondani. Bár az a legdúrvább, amit eddig tapasztaltam, hogy sokan azt sem tudják, hogy a "gy" és "ty" hangokat a "bejövetelünk" után vettük fel, gondolom a szlávoktól. És amikor ezt megtudják a nagymagyarnak mondottak, akkor egyszerűen azt mondják, hogy ez történelemhamisítás és lehetetlen, hogy ezt a szent nyelvet bemocskolja az alsóbbrendű szláv nyelv.
A többihez:
- magyar népzenét már alig hallgatnak, nyugatias zenét hallgat mindenki.
- senki nem visel matyóhimzéses ruhát, abban is nyugatiasakat hordunk.
- a parlamentet is az angol parlament mintájára tervezték, már akkor is a nyugat után mentünk.
- most lehet jönni itt a magyar művészettel, de az is a nyugati stílusok magyar emberek által kreáltak.
Egyáltalán akkor mi a magyar? Az hogy van egy évben egy pár nemzeti ünnep, amin ünneplünk? Vagy az, hogy a vezetéknevünk megelőzi a keresztnevünk? Szerintem ez édes kevés és már a nyugat részei vagyunk, ha tetszik, ha nem.
De, ha mégis a Fidesz - bár rájuk szavaztam - előveszi ezt a nagymagyarszíriuszi figurát, akkor elköltözöm. Senki ne kényszerísen, hogy vissza kell térnünk a gyökerekhez: rovásírás, szentkorona tan, turulimádat, királyság intézménye, díszmagyar...
Ezekre én nem vagyok vevő.
úgy lehetsz nagymagyar, hogyha keresztény vagy, de imádod a keresztényüldöző arabokat, multiellenes vagy, önkényuralmi rendszert akarsz, szabadságot szeretnél, de aki téged támad azt bezáratnád. Aki nem a jobbikra szavaz, az egy zsidó antimagyar.
Fontos, hogy tudjál minél nagyobbat mondani és az minél nagyobb hülyeség legyen.
régen ha nem is néztek fel a nagymagyarokra, de semmiképp se nézték őket le. Aztán jött ez a kommunista arabista szittyajobbik...
Légy cigány, szeresd a cigányokat, játssz cigányzenét, úgyis külföldön gyakran velük azonosítanak. Na, ez még senkinek nem jutott eszébe:P
Ultraradikális jobboldal
Nagyrészt egyetértek a kérdezővel!
De majd úgyis elmagyarázzák neked, hogy antimagyar vagy! :D
Már látom tettem fel a kérdést, mert erre nem járnak nagymagyarok.
4. Nem tudom mire vélni a válaszod, csak arra, hogy mit ne csináljak. Nem hallgatok cigány zenét, szóval ez a veszély nem fenyeget. Másrészt Ha azt mondod, mit ne csináljak, akkor nem értem, miért nem mondod, hogy ne hallgassak zsidó, osztrák, svájci, afgán, török, fehérorosz, ukrán, grúz, indiai, kínai, tibeti, skót, macedón zenét.
Ezzel megint nem vagyok közelebb a válaszhoz.
Szóval már várom, hogy idetévedjen egy HeilFona Jobbikos, és megmagyarázza az életemet.
Mert azzal, hogy én úgy gondolom, hogy Széchenyi egy igaz magyar volt, attól én most a 21. században nem érzem magam magyarabbnak. Tisztelem az ősöket, a régi magyarokat, akiknek köszönhetem, hogy még van Magyarország, de azzal én semmit nem teszek, hogy maradjon is.
Kedves Kérdező !
Szerintem rossz helyen tetted fel a kérdést, itt csak egyszerű magyarokat találsz akik sosem láttak NagyMagyart. Hallani,mi is hallottunk de nem láttunk egyet sem.
Ez olyan mint a jézuska, beszélünk róla de .......
Ökörköri
Az a baj hogy sok ember a válaszolók közt is egy rózsaszín felhőben él, és elhiszi amit a média mond, mindíg láss a dolgok mögé, fél igazság nem igazság.
S majdan rájössz hogy nem hiába zsidózzák a fideszt, nem hiába utálják a szlovákokat, és még sorolhatnám.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!