Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ezt most komolyan gondolja?

Ezt most komolyan gondolja?

Figyelt kérdés

A héten belenéztem az Echo tv-n a világpanoráma című műsorba és a műsorvezető ezt mondta: „Mi, sumérok, szkíták, etruszkok, kelták, hunok – vagyis magyarok, megszenvedtük választottságunkat, de fönnmaradtunk, és fönnmaradunk, mert a bolygó emberi civilizációjának letéteményesei, a Gondviselés akaratának hordozói vagyunk.”

Ezt most komolyan is gondolja? Vagy ez valami szórakoztató műsor?

2010. nov. 13. 16:17
 1/9 anonim ***** válasza:
30%

Az Echo TV szélsőjobboldali csatorna, úgyhogy nem meglepő, hogy módosítják a tudományos tényeket, hogy a magyarok dicsőbbnek hangozzanak.

A múltkor láttam rajta egy műsort, amiben valaki azt próbálta bemesélni, hogy a perzsa nyelvben lévő "mágus" szó, abból ered, hogy magyar sámánok voltak a középkori perzsák gyógyfüves mágusai. Úgytűnik ez a "nyelvész" teljesen megfeledkezett róla, hogy az óperzsa nyelvben már volt egy "mogu" szó ami főpapot jelentett és minden bizonnyal ebből jött a "mágus".

2010. nov. 13. 16:19
 2/9 anonim ***** válasza:
67%

Nono, hát annyira keverékek vagyunk már, hogy bárki lehet az ősünk gyakorlatilag. Ha pontosan kikutatnák, kik a te személyes őseid, lehet, hogy nagyon meglepődnél. Egy ismerősöm mesélte, hogy az egyik kolléganőjének megnézték, és még holland földművesek is voltak, vagy valami hasonló, nem is gondolta. Nincs tiszta magyar, ezt el lehet felejteni. Biztos vannak felmenők onnan is. Egyetlen egy ág magyar, a többszáz vagy többezer közül.

Függetlenül ettől a beszédtől gondolom így, bár én nem hallottam, nem nézem azt a csatornát, de azért nem vagyunk homogének.

2010. nov. 13. 16:27
 3/9 anonim ***** válasza:
34%
igen, a szomorú, hogy komolyan gondolja. És még szomorúbb, hogy a nézői is.
2010. nov. 13. 16:29
 4/9 anonim ***** válasza:
97%

Nekem meg vannak jász őseim, akik meg ugyebár irániak. :D

Mellesleg tényleg létezik a sumér-magyar rokonság elmélete. Ahogy a szkíta-hun-avar-magyar kontinuitásé és az etruszk-magyar rokonságé is.

Így összekeverve még nem hallottam, de attól még nem lesz igaz.

A szkíták, a hunok és a kelták az őseink, igen. De attól még kontinuitás nincs.

Kb. az áll fenn, amit a második mondott.

Keveredtünk velük, de nem tőlük származunk.

Azt nem tudom, hogy az illető komolyan gondolta-e, de el tudom képzelni

2010. nov. 13. 16:32
 5/9 anonim ***** válasza:
16:32 - Jó, hát egy műsort úgy vágna meg, ahogy akarnak, ha nem élő (ha élő, még talán akkor is, max. ráhúznak egy plusz réteget, hogy élő, bár nem az).
2010. nov. 13. 16:35
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

Mi van?

Ebből egy szót sem értek.

2010. nov. 13. 16:38
 7/9 anonim ***** válasza:
33%

A szélsőjobb köztudottan kedveli a SciFi-t, úgyhogy nem véletlen, hogy eredetünket sem igazán képesek prózában, tényszerűen előadni, szükségük van körítésnek egy mesevilágra.

[link]

2010. nov. 13. 16:48
 8/9 anonim ***** válasza:
53%
Ez nem a szélsőjobb, ez egy külön faj.
2010. nov. 13. 19:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Én már egy sima gall ősnek is örülnék
2010. nov. 14. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!