Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyarországon milyen bevételi...

Magyarországon milyen bevételi szinteknél milyen társadalmi osztályt határoznátok meg?

Figyelt kérdés
Pl aki 1 millió fölött keres azt hogy határoznád meg? Felsőközéposztály? Nettóról beszélünk

tegnap 19:55
 1/3 anonim ***** válasza:
10 millió felett ner lovagok
tegnap 20:04
 2/3 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy matematikailag tagoljuk a társadalmat alsó, közép, felső rétegre, vagy mi írjuk le, hogy milyen életmód melyikhez tartozik. Nekem a középosztály nagyjából az alábbit jelenti: Tud félretenni, váratlan nagyobb kiadás nem dönti le a lábáról, autót fenn tud tartani (ha akar), albérletet ki tud venni (ha szüksége van rá), tud nyaralni, egyszer-egyszer el tud menni étterembe, a gyereke tud menni magántanárhoz vagy különórára, nem kell élelmiszerboltban spórolnia hónap végén, de luxuscikkeket nem engedhet meg magának (feltéve ha addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér).

Ez a magyarok többségére nem igaz, tehát ez nem a matematikai közép! De ehhez az életmódhoz legyen a belépőszint havi kb. nettó 400 körül (de az is inkább kétkeresős párnál). A teteje meg valamivel nettó havi egymillió fölött. Egy másfél-két milliós havi fizetés az már nyugaton sem rossz pénz, ahol ha a termékek hasonló árúak is, de a szolgáltatások még mindig drágábbak, szóval az már szerintem lehet felső osztály nálunk. A felső osztályban persze óriási a szórás, mert egy hitel nélkül szalonból vett Porscheval is lehetsz felső osztály, meg egy sok emeletes, helikopterleszállóval és magánhelikopterrel felszerelt magánjachttal is.

tegnap 21:29
 3/3 anonim ***** válasza:
Egy főre eső 600-tól kezdődik az alsó középosztály szerintem. Akiknek mondjuk egy párnak (1,2 nettó) már lehet lassan esélye egy lakásra sok hitellel. Alatta szerintem nem beszélhetünk középosztályról. Egy főre eső nettó 1 millió szerintem még mindig inkább alsó középosztály, de már talán középosztály közepe, de a felső középosztálytól még messze van.
ma 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!