A Trianon (1920. június 4.) okozta igazságtalanságok megszüntetésére Magyarországon még mindig elég széles társadalmi igény mutatható ki?
Kérdező, mit értesz megszüntetés alatt?
Ha ui. a határok visszaállítására gondolsz, szeretettel közlöm veled, hogy az Ausztriában és a Szlovákiában élő magyarok biztos nem akarnak visszacsatolást, mert nálunk gazdagabb országokban élnek, és nem akarnak a mi színvonalunkra lesüllyedni. A Romániához csatolt területek ebből a szempontból határesetnek számítanak. De arra a vidékre, és Kárpátaljára is vonatkozik, hogy ott egyre kevesebb a magyar. Olyan területeket akarnál, amik tele vannak románnal, ukránnal és csak helyenként élnek jelentősebb számban magyarok (Kárpátalján még helyenként sem). Marad még Szerbia, ott is alig van tömbben élő magyarság. A vegyes területeken pedig erős kisebbségben él a magyar a szerbhez képest. Hogy a szerbek mire képesek, ha nem Szerbiában élnek, azt mutatják a mostani koszovói összecsapások is. Nekem nem hiányoznának ilyen összecsapások Magyarország területén.
Én mint határon túli jelentem ki, hogy ha még fizetnél sem lennék hajlandó a visszacsatolást támogatni inkább költöznék el ha neadj Isten ilyenre kerülne sor.
Tapasztalataim szerint a magyarországi magyarok java része agyhalott a témában azt sem tudják mi az a Trianon fogalmuk sincs, hogy léteznek határon túli magyarok, igazából az emberek többsége magasról tesz erre a dologra.
A határon túliak meg megszokták, hogy oda születtek ahová.
Köszönöm a válaszod.
Hatosként kaptam egy csomó negatív linket, ezek szerint mégse gondolok hülyeséget. Magyarországon születtem és magyar vagyok, sajnos már nagyon öreg ahhoz, hogy újra kezdjem a dolgokat és nem tudok innen lelépni. Egy rémálom ami itt folyik és nem, nem azért mert lipsi vagyok. A bunkó kormány ráadásul még nektek is árt, illetve azoknak az embereknek akik a környező országokban élnek, mint magyar nemzetiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!