Az olyanoknak mint én innentől végleg megszűnt az Ügyfélkapu?
Ugye nemrég be lett jelentve, hogy megszűnik január 16-án, azaz egy hónap múlva végleg az Ügyfélkapu. Eddig sem használtam olyan borzasztóan sokat, de azért néha hasznos volt.
Nemrég jött az e-mail, hogy mivel lesz kiváltva, mit lehet használni helyette, és hogy ezt minél hamarabb tegyem meg. Nyilván nem fogom, mivel nincs olyan opció amit én tudnék használni.
Ugye 3 dolgot lehet tenni:
-Van az a DÁP vagy mi, okostelefonra alkalmazás, az alapból kiesik, semmilyen okostelefonos online alkalmazást nem tudok és akarok használni, nincs mobilnetem, soha nem is volt, és wifire sem megyek mert azonnal jön a frissítések meg a spamok áradata. Hónapok óta nem volt felkapcsolva a wifi a telefonomon.
-Ebből adja magát, hogy az Ügyfélkapu+ mobilos verziója szintén kiesik, mert ahhoz megint mobilinternet kell + QR-kód amit azt se tudom esznek vagy isznak.
-Maradt volna az a fura nevű alkalmazás számítógépre ami valami egyszeri kódot generál vagy mi, voltam olyan botor hogy rákattintottam, azonnal hátráltam is ki belőle, valami elfuserált orosz kémszoftvernek tűnik így külső alapján.
Mivel ennyi opciót ajánl a kedves magyar állam, így ebből logikusan következik hogy akkor nekem egy hónap múlva végleg véget ér az ügyfélkapus pályafutásom, nemde?
Csak egy apró, zárójeles, szinte suttogott kiegészítő kérdés: a bankok például meg tudják oldani a kétfaktoros hitelesítést bármiféle applikáció, QR-kód vagy jelszógenerátor adathalász app nélkül: szimplán jelszó, utána pedig mobilra SMS-ben kiküldött egyszeri kód. Az Ügyfélkapunál miért nem merült fel ilyen lehetőség, ha már mindenképp kötelezni kell a lakosságot a kétfaktoros hitelesítésre valami okból?
Igen valószínűleg téged fognak megfigyelni majd az oroszok egy nand senkit.
Nem baj sétálgass csak be majd havonta személyesen ,aztán ők ugyanúgy rá visznek a számítógépre és ugyanúgy téged fognak majd üldözni az oroszok ha üldözési mániád van
Gratulálok a magyar államnak akkor, ezek tényleg a középkorba visznek minket vissza. Nem mintha eddig nem lett volna evidens. A vicc hogy megint olyat tesznek tönkre ami eddig éveken át jól működött.
Taps. Remélem 2026-ban vége lesz ennek a rémálomnak!
"ezek tényleg a középkorba visznek minket vissza"
Nem tudsz okostelefonos alkalmazást használni, nincs mobilneted, nem használod a wifit, nem tudod hogyan frissítsd az alkalmazásaidat, nem ismered a QR kódot, és te mondod hogy a fidesz visz vissza a középkorba?
Te vagy a középkorban, és önszántadból akarsz ott maradni.
Te döntöttél úgy kérdező, hogy nem vagy hajlandó élni a felajánlott lehetőségekkel.
Egyébként használhatsz bármilyen TOTP képes szoftvert, van egy rakat, nyílt forráskódú, ingyenes, megbízható is.
"nincs mobilnetem, soha nem is volt, és wifire sem megyek mert azonnal jön a frissítések meg a spamok áradata. Hónapok óta nem volt felkapcsolva a wifi a telefonomon."
Jó 15 éve van okostelefonom, amin van mobilnet, van wifi. Egyedül a józan eszemet használom mindenféle kémprogramok ellen. Sosem volt ilyenem amúgy. Mint informatikus, elég gyakran találkoztam olyan számítógépekkel, amivel "nem csináltak semmit", és mégis tele lett minden szarral. Aha, nekem fölösleges volt hazudnia az illetőknek, maximum maguknak... Nyugi, a te 22Ft-od senkit sem érdekel. A te kis stiklijeid még az államot sem. Ha pedig ezek nincsenek, akkor mitől félsz?
"Remélem 2026-ban vége lesz ennek a rémálomnak!"
A fidesznek lehet, hogy vége lesz (bár a jelenlegi opciók alapján semmivel sem lesz jobb), de a világ fejlődése nem offline van. Szóval neked mindegy, hogy ki lesz, ugyanúgy nyafogni fogsz, csak mást fogsz szidni. Egyet biztosan mondhatok: bárki is jön, nem fog visszafelé lépdelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!