Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A magyarok miért tagadják,...

A magyarok miért tagadják, hogy az Osztrák-Magyar monarchia idején erősen magyarosítani akarták a kisebbséget?

Figyelt kérdés
Ez egy köztudott tény, hogy korlátozni akarták a kisebb nemzeteket, amit úgy köszöntek meg, hogy a Trianoni békediktátumkor minél nagyobb területet akartak maguknak.
aug. 12. 18:24
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Szlovákok mindig velünk éltek. Az hogy ki előtt ki élt egy területen teljesen felesleges beszélni róla, mert mindig van, aki előbb lakott ott. Ennyi erővel az Olaszoké lehetne fél Európa, mert nekik volt a legtöbb közük Rómához.
aug. 12. 19:39
 22/28 anonim ***** válasza:
Látod, fogalmad sincs, hogy mennyien jöttek akkor csehországból... mondom előbb 8 általános
aug. 12. 19:42
 23/28 A kérdező kommentje:
Na mennyien? Fejtsd ki, nem ondom, hogy tévedhetetlen vagyok, de akkor érvekkel magyarázd el, ne pedig személyeskedéssel gyere.
aug. 12. 19:45
 24/28 anonim ***** válasza:
Azt nem értem, miért véded az ország szétszaggatásának jogosultságát.... Szerinted miért próbálkoztak azzal, hogy létrehozták csehszlovákiát??? Miért nem nézel utána a dolgoknak? Nem lehet mindent most azonnak elmesélni.. Tanulj egy kicsit magadtól is
aug. 12. 19:48
 25/28 A kérdező kommentje:

Nem védem, én csak azt mondom, hogy elkerülhetetlen volt.

Tatárjárás óta csak elnéptelenedtünk. Betelepítettük kisebb népeket, akik nyílván gyarapodtak folyamatosan. A 19. Század végén próbáltuk elnyomni őket és a végén ők jártak jól. Én csak ezt mondom. A Magyar Királyság legészakibb részén meg mindig is szlovákok laktak. Ha ezeket nem tudod, akkor neked hiányos a tudásod.

Mint mondtam, nagyon sajnálom, higy fontos területeket vettek el, ami mindig is magyar volt. Tavaly voltam Nagyváradon, el is mentünk a várba és szomorú látni, hogy amit az elődeink építettek már nem sok közünk van hozzá. Lehet a románok azt tanulják, hogy az sosem volt magyar vár..

aug. 12. 19:53
 26/28 anonim ***** válasza:
Trianon jogos volt
aug. 12. 22:59
 27/28 anonim ***** válasza:
40%

26: a mértéke nem volt az.

Az első és második bécsi döntés utáni helyzet - az volt nagyjából reális.

aug. 13. 10:06
 28/28 A kérdező kommentje:
#27 én is azt mondom, hogy az egész jó lett volna.
aug. 13. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!