Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A magyarok miért tagadják,...

A magyarok miért tagadják, hogy az Osztrák-Magyar monarchia idején erősen magyarosítani akarták a kisebbséget?

Figyelt kérdés
Ez egy köztudott tény, hogy korlátozni akarták a kisebb nemzeteket, amit úgy köszöntek meg, hogy a Trianoni békediktátumkor minél nagyobb területet akartak maguknak.
aug. 12. 18:24
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
74%
Ezt tagadja valaki?
aug. 12. 18:26
 2/28 anonim ***** válasza:
33%
Nem tudom ki tagadja és ki mondja hogy így van, én nem tapasztaltam ilyesmit kutatásaim során.
aug. 12. 18:30
 3/28 anonim ***** válasza:
50%
Szélsőjobbos körökben (Fidesz, Mi Hazánk) alapvető, hogy tagadják.
aug. 12. 18:31
 4/28 anonim ***** válasza:
28%

Elég sokat olvastam ezekből az időkből, nem találkoztam magyarosítással.

A világháború után inkább voltak ilyenek a kitelepítéseknek köszönhetően amit viszont a nagyhatalmak döntöttek el.

aug. 12. 18:34
 5/28 A kérdező kommentje:
4-es, hát innen jött maga a szó is, hogy nem olvastad, fent van wikipédián is.
aug. 12. 18:49
 6/28 A kérdező kommentje:
#1 talán a tagadás túlzás, de sokan előadják, hogy arany életük volt a kisebb nemzeteknek, ami egyáltalán nem igaz.
aug. 12. 18:49
 7/28 anonim ***** válasza:
Szerintem magyarosítani nem akarták őket de a függetlenségi törekvéseket nem támogatták az tény.
aug. 12. 18:51
 8/28 anonim ***** válasza:
0%
Nem tagadtam semmi ilyesmit. Kormányra kerülésem esetén teljes Európát magyarosítanám, a többi nyelveket betiltanám.
aug. 12. 18:54
 9/28 anonim ***** válasza:
0%
Pont, hogy Magyarország volt az egyetlen ország ahol nyugton hagyták a nemzetiségeket, azért tudtak így fennmaradni és elszaporodni... És ez volt a hála... Dehát mi ebből a tanulság? Szlovákokat szerbeket románokat kikellett volna üldözni és kész... minimum
aug. 12. 18:58
 10/28 A kérdező kommentje:

Wikipédiáról, aki nem hiszi el:

A magyarosítás Magyarország azon politikája a 19. század utolsó harmadában és a 20. század első felében, amely a nem magyar nemzetiségű lakosság természetes asszimilációját igyekezett különféle állami intézkedésekkel – jogfosztással, jogszűkítéssel, néha erőszakkal, illetve egyes esetekben gazdasági, személyes előnyök biztosításával – mesterséges módon gyorsítani, vagyis a nemzetiségeket mielőbb kulturálisan beolvasztani a magyarságba.[1] (A szót használják még az idegen nyelvű számítógépes programok, játékok magyar nyelvre fordítása értelmében is, bár ez helyesebben magyarítás lenne.)

#9: volt olyan része a Magyar Királyságnak, ahol az 1000 év alatt 5% alatt volt a magyar lakosság.

Amúgy igazságtalannak tartom a Trianont, mert tényleg objektíven kellett volna meghúzni a határokat. Szomorú, hogy ezek a történelmi nagy városok, mint Nagyvárad, Pozsony másé lett, amikor soha semmi közük nem volt hozzá másoknak.

Viszont az a véleményem, hogy úgy is szétesett volna Magyarország, ha nincs az első világháború, de legalább nem vesztettünk volna ennyi területet.

aug. 12. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!