Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A felnőttképzéseken mire kell...

A felnőttképzéseken mire kell számítani?Meddig mennek el "perverzségben"?

Figyelt kérdés

Mik szoktak ott előfordulni?

Mennyire mély dolgok?

A szervező azt mondta, "már alig várja".

júl. 15. 12:04
 1/6 árokpart ***** válasza:
80%
Perverzségben? 2005-ben a Munkaügyi Központ által szervezett középfokú vizsgára felkészítő német tanfolyamra jártam és a végén sikerült a vizsgám. Az égadta egyvilágon semmi különös. Nappali rendszerű oktatásban veszel részt felnőttként és ha hiányzol igazolást kell vinni mint az általános és középsuliban. Ha elkezded akkor viszont végig kell csinálnod, mert különben visszafizettetik veled a tanfolyam díját. Illetve ezen felűl ha végigcsináltad el kell menend vizsgázni is, mert ha nem mész el akkor szintéán visszafizettetik veled. Ne ijedj meg nem kötelező a sikeres vizsga, ha netán nem is sikerül, de részt vettél a tanfolyamon azzal letudtad. Átlagos tanárok tanítanak, sőt általában votl odősebb tanárok szoktak tanítani.
júl. 15. 12:08
 2/6 DK-s ***** válasza:
100%

Én elmesélem a 2016-os sztorimat, szintén munkaügyi központ.

A tanfolyam pontos megnevezésére már nem emlékszem, híradástechnikai, és háztartási kisgépszerelő volt a lényege.

A tanfolyam megkezdése előtt azért tisztáztam néhány kérdést. Megerősítették nekem az alábbiakat:

-elméleti órák pontos helye, és ideje

-gyakorlati órák pontos helye és ideje

-idegen nyelv nincs.

Ezekre azért volt szükségem, mert volt munkám, és mellette tanultam.

A szerződés aláírásakor mondtam hogy ezzel még várjunk, ráérünk ha el is kezdtük a tanfolyamot. Ez az óvatosság volt az, aminek köszönhetem hogy nem baxtam rá!

Sem az elméleti, sem a gyakorlati órákat nem ott tartották ahová eredetileg mondták, nem délután hanem délelőtt, és alapfokú német nyelvvizsgát kellett tenni! És természetesen a német nyelvvel kezdtük, minden más csak utána. Így történhetett hogy egészen a nyelv-vizsgáig eljutottam mivel csak utána tudtam meg, hogy minden előre megbeszélt hely és időpont a továbbiakban megváltozik!

Maga a nyelvtanulás is egy vicc volt. A tanár a legelső órán szólt, hogy ha bármikor-bármit ír a táblára azt jegyezzük le és tanuljuk meg, mert azok lesznek a vizsgakérdések. Többet erről nem beszélt. Előfordult hogy kapott megfigyelőt az órára, de az előre megbeszéltek miatt az nem vett észre semmit. Úgy van alapfokú német nyelvvizsgám, hogy egy pohár vizet nem tudok kérni németül. És ezt szó szerint értsd. Elszámolok tízig, tudom mit jelent a "Scheiße", osz't ennyi. Alapfokú német nyelvvizsgával.

A német tanulás vége felé már jelezték a variálásokat a helyekben és időpontokban, emellett melóztam is, így eltartott egy darabig, mire "levadásztam" a tanfolyam-szervezőt.

Ő közölte hogy aláírtam a szerződést, úgyhogy ha félbe akarom hagyni, annak súlyos következményei lesznek. Én csak annyit válaszoltam mosolyogva, hogy nem írtam alá semmit!

Rögtön stílust váltott, és magyarázni kezdte hogy hát, bizony akkor azt alá kell írnom, majd elém rakta a két hónappal azelőtti szerződést, hogy írjam alá. Én megkérdeztem hogy most komolyan, VISSZADATÁLT szerződést pró bál velem aláíratni?!

Mondta hogy vigyem vissza a tankönyveket, ennyivel lezártuk.

nagyon vigyázz a felnőttképzéssel!

Mindenre azt mondják amit hallani akarsz, csak írd már alá azt a qrva szerződést! Utána meg belexarnak a szádba, és tehetetlen leszel.

júl. 15. 12:40
 3/6 Koplárovics Béci ***** válasza:
65%

Azért ez nagyban attól is függ, hogy ki akarja a képzést. Gyanítom, hogy amit #1 és #2 ír, azok valamilyen kötelező jellegű ingyenes "képzések". Ezekkel nincs tapasztalatom, akár még úgy is lehet, ahogy írják.

Általam választott képzéssel, ahol én (és a atöbbiek is) fizettünk a képzésért és a vizsgáért, nem kötelező, hanem valóban a saját fejlődésünk, előrelépésünk miatt vállalt felnőttképzési tanfolyamok esetében nekem jó tapasztalataim vannak. Valódi tudást kaptam, amit gyakorlatban is tudtam, tudok hasznosítani. Rendes vizsgával, és igen, teljesítmény alapon: volt aki megbukott, tehát nem megvettük a papírt.

júl. 15. 18:16
 4/6 DK-s ***** válasza:

Koplárovics Béci-nek:

Ahhoz hogy egy felnőttképzési tanfolyamon megbukj, már tényleg vagy h'lyének kell lenni, vagy túlságosan xarni az egészbe. És a bukáshoz elegendő a hiányozható órák számának túllépése is.

Most ne feszegessük a részleteket hogy miért, de elvégeztem egy gépi fejő-tejkezelő tanfolyamot. Elsőre bagatellnek tűnhet, de a tejkezelői rész nem volt "gyenge". A vizsgán kaptam két-három kérdést, de csak néztem, volt amelyiknél a kérdést sem értettem. Végül megkérdezték hogy egyáltalán mit tudok?

Sikerült annyit összevartyognom, hogy kettessel átmentem.

júl. 15. 18:27
 5/6 anonim ***** válasza:

"Munkaügyi Központ által szervezett középfokú vizsgára felkészítő német tanfolyamra jártam és a végén sikerült a vizsgám." - Teljesen más nyelvet tanulni vagy valami szakmát.

"Sikerült annyit összevartyognom, hogy kettessel átmentem." - Ezzel sokra mész. Tehát lényegében nem értesz hozzá. Akkor felesleges volt az egész.

júl. 16. 05:48
 6/6 DK-s ***** válasza:

#5-nek:

Tehenészetben dolgoztam mint gépi-fejő, és baxogattak hogy végezzem el, hogy papír is legyen.

júl. 16. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!