Mi annak az oka, hogyha valahol bukik egy populista jobboldali kormány utána zavargások alakulnak ki, ilyenkor mi zajlik a fejekben?
USA-ban, Brazíliában ugyanaz a minta, megbukott a Trump Capitoliumot megrohamozták többen megsérültek és halálos áldozata is volt ennek, Brazíliában nagyon hasonló ami történt és valszeg, ha nálunk is egyszer meggyengül a fidesz mivel vannak erre utaló jelek, mert szarba vagyunk főként gazdaságilag és, ha lesz kormányváltás valszeg a fradista ultrák és hasonlók kimennek majd randalírozni, mert Orbán nem fogja békésen átadni a hatalmat, hanem növelni fogja a feszültséget.
Nem értem, hogy miért nem lehet békésen tüntetni? Most is Debrecenben tüntetnek és tök békések azokat a provokáló táblákat se tépték le, ellenben a legutóbbi békemeneten ellenzéki táblákat téptek le, megjegyzem csak véletlenül keveredtem oda, de szemtanúja voltam ennek. Ez a békemenet? A többi nagytüntetés is békés volt, kint voltam egy pár tüntetésen és nem akartam törni zúzni, pedig nem szeretem ezt a kormányt.
2006 idején is szarban voltunk és dühített az öszödi beszéd, szarabbul éltünk, de nem akartam ezért szétverni mindent, ha nem lettek volna zavargások akkor nem lett volna rendőrterror, tehát maguknak is köszönhetik azt, hogy békés tüntetőket összevertek, és a zavargók nem kértek ezért bocsánatot. Más országokban is voltak rendőri túlkapások és sokkal brutálisabbak voltak még teljes békés tüntetés mellett is.
Vagy akik hisznek a szélsőjobboldali populistáknak azt hiszik hogy ez a világ olyan szar, élhetetlen, de a poupilista jobbos politikusuk vagy rosszabb esetben kormányuk egy oázis és olyan, mint egy védőburok? Szerintem megálljt kell parancsolni az ilyen szélsőségeseknek és ide már a fideszt is beleveszem, mert nem mérsékelt kormány már ez. Lehet, hogy egy országban rossz egy adott kormány, de melyik országban hozott fellendülést az ahol szélsőségesek nyertek? Ha szar egy kormány akkor nem Trumpra, Bolsonarora, Orbánra van szükség, hanem egy higgadt kormányra aki nem hadakozni akar a Brüsszellel vagy az egész világgal. Bident nem tartom jó elnöknek, de komolyan megint Trump legyen?
Hol hoztak jó változásokat az ilyen populista jobbos kormányok? A zavargás tényleg megoldást hozhat még akkor is, ha nagyon szar egy kormány? Nem bánnám, ha Németországban beszüntetnék az AFD-t, mert butítják az embereket és mérsékeltnek állítják be magukat.
Ha populista baloldali kormány bukik, akkor is ez van.
A lényeg a populizmus, nem az oldal.
#1 nincs baloldali, és jobboldali populizmus. Populizmus van, ami elvtelen, gerinctelen dolog.
Azt, hogy kijelölnek maguknak oldalt, semmit nem jelent, lásd a magát jobboldalinak hirdető populista fidesz csupa kádàri, rákosi, komcsi módszerekkel. A fő ütőkártyájuk a "rezsicsökkentés" és hasonló hatósági árak is vérkomcsi irányzatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!