Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Leáldozóban van a populisták...

Leáldozóban van a populisták kora?

Figyelt kérdés

Boris Johnsonnak nincs támogatottsága, Trump ellen most már mindig van valami vizsgálat, Salvini nem érte el a célját, Strache bebukott, ruszkiknál hordják be az embereket akit tüntetések közelében megtalálnak, Hongkongban lázadoznak a kínai befolyás ellen... valahogy mintha kezdene kimenni a divatból a populista, autokrata politika.

Hozzánk is begyűrűzik, vagy sikerül megállítani a határokon?

2019. szept. 26. 15:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A populizmusnak túl sok köze nincs az autokráciához.

Hongkong volt a világ legszabadabb, legélhetőbb városállama, az hol jó, hogy ott elkezdtek lázadozni? Hamarosan lejár a britekkel kötött szerződés, és megy az egész vissza Kínához. Kína most ezt próbálja több-kevesebb sikerrel elsimítani, a befolyásuk a világra ettől függetlenül dinamikusan nő.

Oroszországban eddig is behordták az embereket a tüntetésekről.

Trump ellen mindig is volt vizsgálat, és egyiknek se lett eredménye.

Boris Johnsonnak sose volt támogatottsága, de a konzervatívok már évtizedek óta irányítják Nagy Britanniát, és még sokáig is fogják, hála többek között a választókerület manipulációnak, amit pl a Fidesz is szeret alkalmazni.

2019. szept. 26. 16:05
 2/3 A kérdező kommentje:

Szerintem van hozzá köze, mert az egyikbe a másikon keresztül vezet az út. A populizmusra szükség van, hogy autokrata rendszert lehessen kiépíteni.

Oroszoknál eddig az a különbség, hogy ki se mentek tüntetni. Most kimentek.

Hongkongra a bérleti szerződés már lejárt, a különleges státusza úgy tudom 2047 -ig van, de Kína már most több befolyást akar mint járna és lázadnak. Mikor volt ilyen Kínában? Egyszer. Annak se lett szép vége. Most máshogy alakult azért.

Boris Johnson is populizmussal vitte sikerre a kampányát, aztán csak kinevezték miniszterelnöknek. Nem közvetlen választással, de valakik csak álltak mögötte, mert ennyi erővel engem is választhattak volna, ha úgyse támogatnak utána. Ha nem támogatták mért nem neveztek ki olyas valakit akit támogattak? Szerintem nála inkább az van, hogy nincs a populizmus mögött semmi érdemi mondanivaló.

Még ott van Strache, Salvini, Erdogan embere is kikapott Isztambulban...

A történelemben én nem egyszer fel tudom fedezni, hogy a nagy változások hozzánk késve érkeznek.

2019. szept. 26. 16:31
 3/3 anonim ***** válasza:

"... hogy autokrata rendszert lehessen kiépíteni."

Ilyet csak egy elmeháborodott akar!

2019. szept. 27. 06:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!