Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek a kapitalizmus...

Szerintetek a kapitalizmus megfog bukni világszinten és ha igen mi fog utána jönni?

Figyelt kérdés

2024. márc. 30. 08:02
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

A mestetséges intelligencia új gazdasági rendszert fog létrehozni.

Az nem lesz fenntartható, ami most van, hogy 1% birtokol szinte mindent.

2024. márc. 30. 15:04
 12/25 A kérdező kommentje:

,,háztartások összessített globális vagyonának 45,8 százaléka a világ lakosságának mindössze 1,1 százalékának kezében összpontosul"

Pontosítok

2024. márc. 31. 09:58
 13/25 anonim ***** válasza:
Ja,"csak" majdnem a felét:)
2024. márc. 31. 13:28
 14/25 A kérdező kommentje:

Ezért lenne jó egy olyan rendszer ,mint a kommunizmus.

Ha mást nem is érne el ,de annyit legalább ,hogy a világ vagyonát tisztességesen újra osztaná már az is jó lenne.

De az lenne a legjobb ,ha állami kéz alá kerülne és ő különböző dolgokat csinálna belőle ,mint új munkahelyek.Utak,vasút,állami felturbózott korház,modern oktatás stb.

2024. márc. 31. 14:25
 15/25 anonim ***** válasza:
55%

#14 a kommunizmus valóban jó irány, de az állam sosem jó gazda. Az újraosztás pedig nem járható, a 20. század közepén sem volt az.

Egészen egyszerűen olyan jogi környezetet kell biztosítani, ami csökkenti a gazdasági egyenlőtlenségeket. Pl ha minden vállalatnak kötelezően nonprofitnak kéne lenni, az egy ilyen hatást segítene elő. Viszont. Ehhez szükséges az, hogy az adott gazdasági régió minden állama (optimális esetben minden országban a bolygón) bevezesse ezt.

Summázva: a tőzsde a gazdasági fejlődés gátja jelenleg. De azt sem lehet egyik napról a másikra megszüntetni.

2024. márc. 31. 18:18
 16/25 anonim ***** válasza:

Nme, a kommunizmus nem jó irány. Alyan jogi környezetet mégis ki fog biztosítani? Az az 1% biztosan nem. A többi meg biztosan nem tud.

Azt kell megérteni, hogy a világ vagyona nem lesz soha "tisztességesen" újra osztva, mert ezt senki nem hajtja végre. Az már csak "apróság", hogy hiba is lenne, mert az emberek nagyon nem egyformák.

ezek itt csupa felszínességen alapuló vágyálmok, sem arányosság, sem realitás nincs benne, csak megalapozatlan vágyakozás (ami kiváló az oidő eltöltésére, másra viszont alkalmatlan).

2024. ápr. 1. 19:32
 17/25 A kérdező kommentje:

16-os

,,me, a kommunizmus nem jó irány. Alyan jogi környezetet mégis ki fog biztosítani? Az az 1% biztosan nem. A többi meg biztosan nem tud."

,, A többi meg biztosan nem tud"

Lebecsülöd a nép erejét.

Kezdetben a joggal,politikával kell kezdeni.

Pl:Olyan pártokra kezdel szavazni a nép ,akik kommunistákhoz hasonlóan gondolkodnak.

Ha ez nem sikerül akkor jön a forradalom.

A forradalmat több félekép lehet csinálni több féle módszerrel.

Igazából ez már a néptől függ és azok hangulatáttól.

2024. ápr. 1. 19:46
 18/25 anonim ***** válasza:

Pedig a technika fejlődésével csak egy kommunizmushoz hasonló társadalom lesz fenntartható erőszak nélkül.

8 milliárdan vagyunk, egyre kevesebb munkaerőre lesz szükség, aki gazdag az meg nem fog lemondani a jólétről.

Ebből ki lehet következtetni milyen világ következik majd, én ezt nem szeretném megélni, ezért sem szeretnék gyereket részben, mert mire eljut oda az emberiség, hogy elfogadja azt, hogy ez a kizsákmányoló rendszer nem tartható fenn örökké, addig nagyon durva dolgok mennek majd végbe.

Mert a hatalomról erőszak nélkül nem fognak lemondani:(

Most még ennek csak a kezdetén vagyunk, ez folyamatosan fog begyűrűzni, mire kicsúcsosodik az, amiket a sci-fi filmekben láttunk.

2024. ápr. 2. 06:12
 19/25 anonim ***** válasza:
Ó én nem becsülöm le a nép erejét! Itt ez az átkozottul erős nép minden nyomora ellenére veszettül ragaszkodik az elmebeteg diktatúrához. Ennél nyomatékosabb bizonyíték nem is létezik.
2024. ápr. 2. 09:50
 20/25 A kérdező kommentje:

,,Ebből ki lehet következtetni milyen világ következik majd, én ezt nem szeretném megélni, ezért sem szeretnék gyereket részben, mert mire eljut oda az emberiség, hogy elfogadja azt, hogy ez a kizsákmányoló rendszer nem tartható fenn örökké, addig nagyon durva dolgok mennek majd végbe."

Én sem akarok családot,gyereket egy ilyen embertelen,rossz indulató,antiempatikus országba ill világba ,mint ami ez.

Semmi értelmét nem láttom ,hogy még egy generáció szenvedés,bizonytalanságban nevelkedjen fejlődjön úgy ,mint most.

Az magyarok ill emberek hozzáállása a másikhoz az már elérte a botrányos,élhetettlen kategóriát.

Én már abban sem vagyok biztos ,hogy van-e még olyan ,hogy magyar nemzet ,mert semmi öszetartás nincs a magyarok között.És én szerintem ennek köze van a kapitalizmushoz is.Én szerintem ennek az egyik oka az ,hogy a kapitalizmusban nincs olyan ,hogy biztos munkahely ,mert ha megy oda egy olyan ember ,aki jobban csinálja a dolgokat ,mint te vagy neked valami problémád adódik ,amitől nem úgy fog menni a munka vagy lebetegszel akkor kirugnak a francba.Illetve az egyik üzletember próbál alá tenni a másiknak ,hogy ő győzön,jöjjön ki jobban a versenyből ez okoz egyfajta alapvető bizalmatlanságot.

2024. ápr. 2. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!