Miért van az, hogy egy választ lepontoznak (legtöbbször a "nagymagyarok"), de indokolást, ellenérvet elég keveset látni?
Pláne, hogy XY többnyire nem is szaktekintély.
Nekem az antimagyar megnevezéssel semmi bajom. Valóban vannak ilyenek. (Mármint antimagyarok.)
Csak az dühít, hogy egyesek mindenkit antimagyarnak neveznek, aki nem ért velük 100%-ban egyet.
ma 17:44
Mégis minek neveznéd azt aki szerint a Felvidéket jogosan bitorolja szlovákia? Vagy azt aki szerint Erélyt jogosan bitorolják az oláhok? Vagy a tankönyvekben miért szerepelhet a dákó-román elmélet még ha vitatottnak állítják is be, de a szkíta-hun elméletet meg se hallgatják?
1. Azok valóban antimagyarok, akik a trianoni béke intézkedéseit teljesen jogosnak ítélik úgy ahogy vannak, de ilyennel jó ha eggyel, vagy kettővel találkoztam ezen az oldalon, kedves barátaink pedig a jelen lévők 80-90%-át leantimagyarozzák.
2. A dákóromán kontinuitás elmélete elméletként szerepel a tankönyvekben és azért mert a román állam hivatalos elméletként kezeli és a román iskolákban ugyanúgy tanulják, mint mi a jelenleg hivatalos belső-ázsiai eredetelméletet a magyarságra. Emiatt pedig illik ismerni, még akkor is, ha Magyarországon senki nem ért vele egyet, akinek számít valamit is a véleménye.
3. A tankönyvekben nem tudom mi van, mert én sohasem tankönyvből tanultam, de mi elég részletesen kitértünk a hun-magyar rokonság elméletére, ami viszont hangsúlyozom, csak egy elmélet, ami kb. a sumér-magyar rokonsággal áll egy szinten a bizonyítottság terén, vagyis a hitelessége erősen tendál a nullához.
Ha előkerülne róla hiteles bizonyíték, akkor hajlandó lennék elfogadni. De mivel eddig ilyen nincs...
És ez nem hit kérdése. Nem olyan, mint a Biblia, a Korán, vagy akármi. Ez teljes mértékben olyan, hogy hiszem, ha látom.
És azért lennék én antimagyar, mert nem hiszek el egy olyan elméletet, ami ennél már nem is állhatna bizonytalanabb lábakon?
Ja, és ezen az oldalon én már kismilliószor végigolvastam azt, amit a magukat hazafinak nevező barátaink a szkíta-hun-avar-magyar kontinuitás elméletéről gondolna és bátran ki merem jelenteni, hogy egy olyat sem találtam, amire lenne bizonyíték.
És ha megkérdezem, hogy ezt mégis mivel bizonyítja, akkor máris antimagyar vagyok.
Na ez az, ami, szerintem, undorító.
ma 19:01
Ha figyelmesen böngészted volna az általam küldött linkeket akkor nem így vélekednél. Ajánlom figyelmedbe Szaniszló Ferenc Világ-Panoráma c. műsorát az Echo TV-n minden Hétfőn és Pénteken 21:30-kor.
Pont erről beszélek.
Amit te mondasz, az a jó, az a szent és az az igaz. Ha bárki ezt kétségbe meri vonni az fúj, gonosz.
A linkeidben én nem találtam semmi olyat, ami egy kevéske tudományosságot is sugárzott volna. Pláne mivel a belinkelt oldalak többsége nagyonis elfogult.
Ha egy zsidó mondja azt, hogy a judaizmus a legszentebb vallás és mindenki más a pokolra jut, mert a Tóra ezt mondja, akkor te ezt elhiszed neki? (És ezt nem a zsidók ellen mondom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!