Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nem lenne jó a rasszizmus...

Nem lenne jó a rasszizmus ellen ha mindenki magyarnak mondaná magát?

Figyelt kérdés

Úgy értem hogy akkor nem lehetne rugózni azon hogy cigány volt e az illető vagy sem. Echte magyar származásúak között is van akinek kreol bőre van. Meg különben több száz éve élünk együtt mi értelme van vagy miért ragaszkodik hozzá valaki hogy ő a mittudom én milyen kisebbséghez tartozik? Ott van mindenkinek a személyiben hogy állampolgárság: magyar

Nem ez a lényeg? Rengeteg feszültség szűnne így meg. Akkor max valaki azt mondaná nem kedveli a rossz embereket és ennyi. Van sok amúgy cigány származású ember aki nem cigányt választ magának párjául. És kikéri magának ha szóba kerül hogy ő nem cigány hanem magyar.

febr. 15. 16:21
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:

"Akkor alkalmaznak nem-cigány magyarokat, azért onnan is lehet válogatni."

Erről beszélek. Nyilván magyarokat is felvehetnének. A lényeg hogy ne külföldi. Nem kiváltképpen a cigányokra értettem ezt az csak egy lehetőség nekik is.

febr. 15. 18:25
 42/48 anonim ***** válasza:
Miért is baj, ha külföldit alkalmaz valaki? Annak is ellene vagy, hogy külföldi alkalmazzon magyart?
febr. 15. 18:26
 43/48 A kérdező kommentje:

"Miért is baj, ha külföldit alkalmaz valaki? "

Szerintem ha nagyon akarod akkor ki tudtad silabizálni az eddigiekból ha meg nem ment át akkor abban az esetben sem értenéd ha most elkezdeném neked újra előlről magyarázni.

"Annak is ellene vagy, hogy külföldi alkalmazzon magyart?"

Nem vagyok ellenére, nyilván az nekünk a mi egyéni és közösségi érdekeink mentén is jó hogyha minél több helyen tudnk dolgozni külföldön, de ugyanakkor ha egy ország úgy döntene hogy nem ennyi volt mert náluk is van épp elég munkanélküli akit integrálni akarnak akkor nyilván azaz ő szuverén döntésük és semmilyen haragot vagy indulatot nem táplálna bennem.

febr. 15. 18:34
 44/48 anonim ***** válasza:
Értem, hogy mire utalsz, csak éppen nem értek egyet vele. Ha egy magyarnak az az érdeke, hogy külföldieket alkalmazzon, akkor szíve joga így tenni. Ő tudja, hogy neki ki éri meg a legjobban, mint munkavállaló.
febr. 15. 18:38
 45/48 A kérdező kommentje:

"Ha egy magyarnak az az érdeke, hogy külföldieket alkalmazzon, akkor szíve joga így tenni. "

Én is értelek de nekem az államérdek fontosabb mint az egyén érdeke. És mint mondtam szerintem kellene hogy legyen súlyózás tehát nyilván nem minden betölthetetlen állásra kellene idehaza embert találni de a betanított munka az ilyen. Arra van itthon is épp elég ember.

Persze se neked se nekem nincsen ebben döntési jogom ez csak egy elméleti vita.

febr. 15. 18:46
 46/48 anonim ***** válasza:

Az, hogy neked mi és ki a fontosabb, az csak számodra releváns, nem várhatod el másoktól, hogy egyetértsenek veled és aszerint cselekedjenek, hogy te mit szeretnél.

Amennyiben te magad nem alkalmaztál még más embereket, kicsit aranyosnak találom, hogy ennyire sért téged, hogy mások kiket választanak. Mindennek megvan a maga oka.

febr. 15. 18:49
 47/48 A kérdező kommentje:

"nem várhatod el másoktól, hogy egyetértsenek veled és aszerint cselekedjenek, hogy te mit szeretnél."

Neharagudj de én nem értem mit értetlenkedsz. Nem mondtam hogy nálam van a bölcsek köve. Én ezt tenném ha rajtam múlni. Egyetérteni sem kell velem.. Nem értem ezeket honnan veszi valaki.

"Amennyiben te magad nem alkalmaztál még más embereket, kicsit aranyosnak találom, hogy ennyire sért téged, hogy mások kiket választanak."

Nyugodtan találhatod aranyosnak. Igen bizonyos munkakörökben én nem engedném hogy külföldiek dolgozzanak az állam helyében. Nyilván ha a törvények ezt lehetővé teszik akkor egy cég a versenyképessége miatt nyilván nem tehetne mást. De ha mindenki egyformán nem alkalmazhat betanított munkára külföldit akkor nincsenek hátrányban egymáshoz képest és a magyar munkavállalók érdeke érvényesül. Nem fekete fehér két bites a történet ahogy te ezt szeretnéd látni hogy nem szigorítanék rajta tehát én "róóóssz vagyok". Vagy felőlem gondolhatod ezt is nekem aztán édes mindegy.

febr. 15. 18:57
 48/48 jo valasz12345678 válasza:
Sziasztok.Sziv vajon mi a különbség egy roma ember szíve és egy magyar ember szíve közt? Vagy a mája,veséje tüdeje között semmi. A különbség a bőrszín és a kondolkozás mód között van.Mondgyuk azt hogy egy magyar ember megöl baltával egy embert vagy egy cigány ugyan ezt teszi?baj lesz nagy
márc. 19. 06:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!