Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nem lenne jó a rasszizmus...

Nem lenne jó a rasszizmus ellen ha mindenki magyarnak mondaná magát?

Figyelt kérdés

Úgy értem hogy akkor nem lehetne rugózni azon hogy cigány volt e az illető vagy sem. Echte magyar származásúak között is van akinek kreol bőre van. Meg különben több száz éve élünk együtt mi értelme van vagy miért ragaszkodik hozzá valaki hogy ő a mittudom én milyen kisebbséghez tartozik? Ott van mindenkinek a személyiben hogy állampolgárság: magyar

Nem ez a lényeg? Rengeteg feszültség szűnne így meg. Akkor max valaki azt mondaná nem kedveli a rossz embereket és ennyi. Van sok amúgy cigány származású ember aki nem cigányt választ magának párjául. És kikéri magának ha szóba kerül hogy ő nem cigány hanem magyar.

2024. febr. 15. 16:21
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
Milyen módon tiltanád be, hogy azt foglalkoztassanak, akit szeretnének nemzetiségtől függően? Nevetséges és pont az ilyen gondolatok erősítik a cigányutálatot, amit őszintén nem csodálom, mindig is kerültem őket, ellenben jártam a Fülöp-szigeteken, és hihetetlenül rendesek a helyiek. Ezerszer biztonságosabb ott, mint a budapesti 8. kerület, ami egy cigány lepratelep.
2024. febr. 15. 17:55
 32/48 anonim ***** válasza:

30#

A probléma,hogy munkamentalitást tekintve, az ázsiaiaknál nem találsz jobbat.

Összehasonlítva a cigányokkal, ég és föld a különbség.

A mongol, vietnami, kínai, de még a filippino is szorgalmas,fegyelmezett, dolgozik és nincsenek nagy igényeik.Ezt szeretik a munkáltatók.

A cigányok többsége képzetlen, csak gyári munkára,segédmunkára alkalmasak a piacon.

Viszont, annyira alja a munkamentalitásuk,hogy nem dolgoznak inkább.

2024. febr. 15. 17:56
 33/48 anonim ***** válasza:
Aki külföldit szeretne alkalmazni, az alkalmazzon külföldit, míg aki cigányt szeretne alkalmazni, az alkalmazzon cigányt. Ennyi, nincs jogod beleszólni abba, hogy mások kiket és miért vesznek fel munkára, illetve kiket utasítanak el.
2024. febr. 15. 17:58
 34/48 A kérdező kommentje:

"Milyen módon tiltanád be, hogy azt foglalkoztassanak, akit szeretnének nemzetiségtől függően? Nevetséges és pont az ilyen gondolatok erősítik a cigányutálatot, amit őszintén nem csodálom, mindig is kerültem őket, ellenben jártam a Fülöp-szigeteken, és hihetetlenül rendesek a helyiek. Ezerszer biztonságosabb ott, mint a budapesti 8. kerület, ami egy cigány lepratelep."

Nem nyaralni vagy, ha ebbe te cigányutálatot látsz bele hogy nem engedném hogy filippínók dolgozznak itt az a te problémád. Nem azért mert filippínók hanem azért mert azt a pénzt nem nekik kellene megkapniuk.

2024. febr. 15. 18:06
 35/48 anonim ***** válasza:
Az kapja a pénzt, aki megdolgozik érte, függetlenül attól, hogy honnan jött. Ennyi.
2024. febr. 15. 18:10
 36/48 A kérdező kommentje:

"Ennyi, nincs jogod beleszólni abba, hogy mások kiket és miért vesznek fel munkára, illetve kiket utasítanak el."

Nekem nincsen jogom beleszólni természetesen. Nem is ez a vita tárgya, hanem hogy az államnak bele kell e szólnia. Meglátásom szerint igen. Mivel mint mondtam annak kell először munkát adni és foglalkoztatni akinek idehaza nincsen. Függetlenül egyébként attól hogy cigány e vagy sem. Egyszerű betíntott munkára ne külföldi jöjjön.

2024. febr. 15. 18:10
 37/48 anonim ***** válasza:
Alkalmazz cigányokat te, ne azt követeld, hogy mások tegyenek így.
2024. febr. 15. 18:12
 38/48 A kérdező kommentje:

"Alkalmazz cigányokat te, ne azt követeld, hogy mások tegyenek így."

Senki nem kötelezne senkit hogy cigányt alkalmazzon mindenképpen az csak egy lehetőség. Nem tudom hogy a szövegértés nem megy vagy szándékosan érted félre.

2024. febr. 15. 18:20
 39/48 anonim ***** válasza:
Megnyugtatlak, cigányt akkor se alkalmazna az emberek többsége, ha valahogyan nem lenne megoldható a külföldi munkaerő. Akkor alkalmaznak nem-cigány magyarokat, azért onnan is lehet válogatni.
2024. febr. 15. 18:21
 40/48 A kérdező kommentje:

te döntöd el természetesen kiket alkalmazol az itthoni munkavállalók közül. De a külföldi munkavállaló (indokolt eseteket kivéve) nem alkalmazható.

Most itt úgy csinálunk mintha valami blaszfémiáról lenne szó. Nem újkeletű dolog ha egy országban szigorú szabályozás vonatkozik a külföldi állampolgárok munkavállalási lehetőségeire. Nem muszáj természetesen egyet érteni vele, de azért úgy sem kéne csinálni mintha ez valami ördögtől való dolog lenne amire sehol nincsen példa.

2024. febr. 15. 18:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!