Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nem lenne jó a rasszizmus...

Nem lenne jó a rasszizmus ellen ha mindenki magyarnak mondaná magát?

Figyelt kérdés

Úgy értem hogy akkor nem lehetne rugózni azon hogy cigány volt e az illető vagy sem. Echte magyar származásúak között is van akinek kreol bőre van. Meg különben több száz éve élünk együtt mi értelme van vagy miért ragaszkodik hozzá valaki hogy ő a mittudom én milyen kisebbséghez tartozik? Ott van mindenkinek a személyiben hogy állampolgárság: magyar

Nem ez a lényeg? Rengeteg feszültség szűnne így meg. Akkor max valaki azt mondaná nem kedveli a rossz embereket és ennyi. Van sok amúgy cigány származású ember aki nem cigányt választ magának párjául. És kikéri magának ha szóba kerül hogy ő nem cigány hanem magyar.

2024. febr. 15. 16:21
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:

#19 Itt is külsőleg állapítják meg túlnyomorészt, hogy ki cigány és ki nem.

Azt meg, hogy mit tekintünk külön rassznak és mit nem, az időtől és helytől függ. A rassz társadalmi koncepció elsősorban, és sokkal inkább kulturális, de főleg politikai mintsem biológiai. Mi több biológiai szempontból nem is lehet rasszokról beszélni:

[link]

2024. febr. 15. 17:22
 22/48 A kérdező kommentje:

"A cigányság Indiából származik, eléggé különböző eredetekkel bír, mint a magyarok."

Ez teljesen mindegy, megítélés kérdése. De ettől még mondhatja magát magyarnak. Senkinek nem fogja átjavítani neki hogy "de te nem magyar vagy te cigány vagy"

Azt értem és elfogadom hogy esetleg nem AKARJÁK magukat magyarnak mondani de a többi az nem lehetetlen.

2024. febr. 15. 17:24
 23/48 A kérdező kommentje:

"#19 Itt is külsőleg állapítják meg túlnyomorészt, hogy ki cigány és ki nem.

Azt meg, hogy mit tekintünk külön rassznak és mit nem, az időtől és helytől függ. A rassz társadalmi koncepció elsősorban, és sokkal inkább kulturális, de főleg politikai mintsem biológiai. Mi több biológiai szempontból nem is lehet rasszokról beszélni:

[link]

Én is ezt az álláspontot képviselem. Már el kéne felejteni az ilyen jellegű megkülönböztetéseket. Én a magyart sem azért mondtam hogy vallják magukat annak mert engem érdekelne és azt akarnám hogy midenki magyar legyen. Felőlem lehet thrx53/k is teljesen mindegy. Ember van és kész. Én csak arra próbálok rávilágítani hogy valamilyen szinten azzal is maguk alatt vágják a fát hogy különcködnek.

2024. febr. 15. 17:27
 24/48 anonim ***** válasza:
Különcködjenek csak, bár jobb lenne, ha nem itt tennék, hanem jóóó messze.
2024. febr. 15. 17:28
 25/48 A kérdező kommentje:
Én mondjuk (ez most már egy kicsit másik téma) hogy miért kell filippínókat meg a tököm tudja honnan embereket idehozni dolgozni amikor rengeteg magaát cigánynak valló ember panaszkodik hogy nincsen munkalehetősége meg hogy csak közmunka van. Miért nem lehetne őket buszoztatni ezekre a helyekre dolgozni ahelyett hogy ukránokat meg filippínókat hoznak ide? Még többet is lehet vele keresni mint a közmunkázással.-
2024. febr. 15. 17:32
 26/48 anonim ***** válasza:
Mert ezek a filippínó emberek megbízhatóbb és becsületesebb emberek, mint a cigányok 99%-a, és ostoba lenne az ember kockáztatni azért az 1% kedvéért (legyen ez bármennyire sajnálatos).
2024. febr. 15. 17:34
 27/48 A kérdező kommentje:

"Mert ezek a filippínó emberek megbízhatóbb és becsületesebb emberek, mint a cigányok 99%-a, és ostoba lenne az ember kockáztatni azért az 1% kedvéért (legyen ez bármennyire sajnálatos)."

De milyen alapon? Ha így is van akkor sem ez a megoldás. Az ilyet kormányzati alapon kellene megtiltani. Őket pedig vissza kell vezetni a munka világába. Rendesen meg kell őket fizetni, olyan összegben hogy megérje neki bejárnia dolgozni. A cigányoknál jellemző hogy szeretik hamar megkapni a pénzüket. Esetükben be lehet vezetni akár a napi készpénzes fizetést is. Az ő kultúrájukban teljesen természetesen hogy nem fog egy hónapot dolgozni és addig bejárkálni hogy majd utána kapja meg a fizetését. (Dolgoztam pl olyan helyen ahol jószerivel csak cigányokkal dolgoztam egy mosodában ott pl hetente volt fizetés mert ha havi egyszer lett volna akkor azt a mit tudom én 200-250-300 ezer forintot amit megkerestek azonnal elköltötték drága luxuscikkekre és italra. Viszont a hetente való bérezés miatt nem tudták egyszerre egy összegben elkölteni a fizetésüket (illetve tudták volna csak a kisebb összegeket már azelőtt elköltötték) Így kizárt volt hogy 100 ezres okostelefont vegyenek meg azonnal a játékgépbe dobálják bele hanem ténylegesen a megélhetőségükhöz szükséges dolgokra költöttek.

Ha minden nap megkapná a bérét és a kifizetésnek feltétele lenne hogy az aznapi feladatát tényleg becsülettel végezze el akkor szerintem rengetegen mennének dolgozni. Mert még aznap kapnának pénzt és nekik ez lenne a jó.

2024. febr. 15. 17:43
 28/48 A kérdező kommentje:

ez kimaradt:

akkor azt a mit tudom én 200-250-300 ezer forintot amit megkerestek azonnal elköltötték drága luxuscikkekre és italra és már MÁSNAP nem jöttek be dolgozni. És kihulottak. Ennek lehetett elejét venni a gyakoribb fizetéssel

2024. febr. 15. 17:45
 29/48 anonim ***** válasza:
Nos, semmi akadálya, hogy te foglalkoztasd őket (pláne hogy emiatt változtassanak a rendszerükön), de ezt nem kényszerítheted rá másokra, akik teljesen jogosan tartják tőlük a távolságot.
2024. febr. 15. 17:47
 30/48 A kérdező kommentje:

"Nos, semmi akadálya, hogy te foglalkoztasd őket (pláne hogy emiatt változtassanak a rendszerükön), de ezt nem kényszerítheted rá másokra, akik teljesen jogosan tartják tőlük a távolságot."

Lehet velük dolgozni és lehet nekik munkát adni csak ismerni kell őket egy kicsit.

Nem azt kényszeríteném én rád hogy te vedd fel őket hanem azt tiltanám meg hogy külföldről jöjjenek ide dolgozni, vagy legalábbis nagyon megszigorítanám és csak olyan munkakört tölthetnének be amihez valamilyen olyan speciális képzettség vagy végzettség vagy ismeret szükséges amilyen nincsen itthon elegendő ember. De a végzettséghez nem kötött betanított munkakörök feltöltésére ne jöhetnek külföldiek azok takarodjanak haza amikor itthon rengeteg munkanélküli cigány van.

2024. febr. 15. 17:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!