Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi az oka annak, hogy az...

Mi az oka annak, hogy az elmaradottabb országokban a legmagasabb a saját ingatlannal rendelkezők aránya az EU-ban?

Figyelt kérdés

Romania (95 % of the population lived in a household owning their home), Slovakia (92 %, 2020 data), Hungary (92 %) and Croatia (91 %).

Gondolom 2021 óta nem sok minden változott.

2023. szept. 16. 15:28
 1/6 anonim ***** válasza:
36%

Mert ott a legolcsóbb.

Gondolom nem meglepő.

2023. szept. 16. 15:39
 2/6 A kérdező kommentje:
De, meglepő, mert mert a pénz is kevesebb logikusan.
2023. szept. 16. 15:41
 3/6 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom, mi számít neked elmaradottabb országnak, mert mondjuk ha nézünk egy Etiópiát vagy Ugandát, ott nem hiszem, hogy ezek a számok meglennének.

Ha konkrétan a szociblokk térségeibe eső országokra vagy kíváncsi, arra az a válasz, hogy rengeteget segített az akkori vezetés a házvásárlásban, főként kedvező kamatozású hiteleket adtak (kb. ugyanaz, mint amit most Orbánék csinálnak a CSOK-kal, csak nem pénzt, hanem 1-2-3 gyereket kell felmutatni, akik majd jó esetben később adózni fognak). Anyám is annak idején OTP-kölcsönből tudott házat venni huszonx évesen.

Meg volt lakástakarék, ami azt jelentette, hogy ha oda azonos időközönként fizettél be pénzt, akkor kedvezőbb volt a kamatozása, mint a sima bankbetétnek, cserébe csak ingatlanvásárlásra (meg talán felújításra) lehetett költeni az összeget.

2023. szept. 16. 16:02
 4/6 anonim ***** válasza:
62%
Azért mert a létbizonytalanság miatt nem szeretnek az emberek albérletben lakni meg a volt komcsi országokban nincsenek is rendes bérlakások.
2023. szept. 16. 16:53
 5/6 anonim ***** válasza:

3.

És Uganda szerinted mióta eu tag okoska?

Csak ezért pontoztalak le!

2023. szept. 16. 18:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyszer, azt támogatták. Alkesz csöves voltam, mikor megváltoztam 3 év alatt építettem saját házat. A másik, más nagyobb értékű vagyona nemigen lehetett az embereknek. Saját ház, nyaraló, kocsi. Nekem is volt több kiló aranyam, a ruszkiktól fillérekért lehetett behozni, de nem sokra mentél vele.
2023. szept. 16. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!