A feminizmus manapság férfigyűlölet?
Korábban feministának vallottam magamat, teljesen támogatom a női egyenjogúságot és ugyanúgy részt veszek a házimunkában, mint a feleségem (annak ellenére, hogy én falusi gyerekként teljesen más nevelést kaptam.)
Viszont az utóbbi időben egyre többször futok bele feminista fórumokon olyan hozzászólásokba, amik egyértelmű férfigyűlöletet közvetítenek. Kezdem azt érezni, hogy a feminizmus elfordult az eredeti céljától és inkább a frusztrált nők férfiellenes gyűlöletét jelenti.
Kíváncsi lennék a ti tapasztalataitokra is, mert nem tudom, hogy csak én olvasok egyre több ilyen kifordult "feminista" véleményt, vagy valóban ilyen irányba halad a mozgalom.
#11 Az a bibi, hogy a "valódi" feministákat nem látod sehol, a hangjukat nem hallatják sehol. Egyedül ezeket a festett hajú, visító, ordibáló, túlsúlyos "álfeministákat" lehet látni, hallani. EZÉRT szól a kérdés is arról, hogy a feminizmus manapság férfigyűlöletet jelent-e.
Hol vannak azok a valódi feministák? Mit csinálnak? Miért engedik, hogy ezek az álfeministák álljanak ki feministaként a médiában?
Ismételgetheted, hogy nem ez a valódi feminizmus, de feleslegges. Ezt mi is tudjuk, le is írtuk. A valóság akkor is az, hogy akik ma magukat feministának mondják és kiállnak feministaként, szerepelnek feministaként azok bizony nagyon messze vannak a valódi feminizmustól és férfigyűlölő ostobák gyülekezete.
12. Nincsen szükség az idézőjelekre.... A valódi feministák cselekedetei sajnos nem hír értékűek. Mi nem ordibálunk, nem szidjuk a férfiakat, a média pedig nem igazán van oda az olyan dolgokért, amik nem kavarják fel az állóvizet. Én pl felszólalok az álfeministák ellen itt is, és rengeteg más oldalon, ahogy az offline térben is. Csak mint ahogy azt már írtam, a mi létezésünknek és a cselekedeteinknek nincsen hír értéke. Ha egy tipik álfeninista lekever egy pofont egy férfinek, az már botrány, az iylen tartalmakat fogyasztani fogják. De pl az, hogy én már kislányként is havi szinten vettem betéteket meg tamponokat egy 10 tagú család 9 nőnemű tagjának, az senkit sem érdekel, csak azokat az embereket, akiknek segítettem.
Ahhoz képest, hogy elvileg tudjátok, mégis feministának mondjátok őket és minket is velük azonosítotok, ami ránk nézve sértő. És az engem, és feminista nőtársaimat ért sérelem ellen természetes, hogy felszólalok, ha kell milliószor is.
13 - Én gondolkodásban nagyjából egyetértek veled, az utolsó bekezdést leszámítva. Hiszen azt írod, hogy a magukat feministának nevező emberek egy része nem feminista, ellenben veled. Azok a feministák, akik meg pl. a női kvótát kiharcolták, rád mondanák ugyanezt, hogy valójában nem is vagy feminista és ők értelmezik ezt a fogalmat helyesen.
Szerintem az is felelőssége egy mozgalomnak, hogy milyen irányba fejlődik. Sztálint is kommunistának nevezzük, de meggyőződésem, hogy Marx nem így képzelte el a kommunizmust.
Intelligensnek tűnsz az írásod alapján, ezért kérlek, hogy a leírt példát a helyén kezeld és ne azt vond le belőle, hogy kommunistának neveztem a feministákat, vagy a nőket...
Hát kérdező, még az önmagát széplelkű feministának mondott feministának is vannak rossz napja, márpedig nekik szinte csak azok vannak(jellemvonás), így borítékolhatod, hogy kivétel nélkül mind egyforma.
"persze, én nem vagyok ilyen"
A legjobb védekezés.
Az egyik legborzalmasabb facebookos feminista csoport tagjait is nézegetve szomorú, hogy kik azok: idősebb 50-es nők, gyerekkel, tanárok, külföldön dolgoznak, akár lehetnének normális emberek....
Nézegesd a tagjait, állítólag nem győzi moderálni a hozzászólásokat, azért is hagyta már abba.
Szomorú, hogy nem trollkodják szét a férfiak az egészet, még szomorúbb, hogy kismilliószor jelentettem már, és nem törlik az egész oldalt.
És akkor ezek inceleznek itt......agyam eldobom ezeken, komolyan.
15 nem, a feministák egyáltalán nem ilyenek.
Te is lehetnél akár normális ember, mert bizony az irományaid alapján nincsen minden rendben.
Nem, nem szomorú, hogy nem trollkodják szét a férfiak....
Én is kismilliószor jelentettem kár nagyon szélsőségesen abortusz ellenes oldalt, nem törölték, az ilyenbe törődj bele.
Amennyiben nem akarsz párkapcsolatot, csak szexelni, a nők neked nem fontosak, nem egy veled egyenrangú emberi lény, és a feminizmust hibáztatod azért, mert nem találsz magadnak nőt, ebben az esetben incel vagy. Még nem láttam az írásaidat, így egy komment alapján nem vonnék le következtetést rólad, tedd meg magad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!