Melyik platformon van nagyobb politikai cenzúra / véleménydiktatúra? Facebook vs X (twitter)
Én egyik platform moderációs motivációját sem tudom firtatni, amiért eddig tiltást kaptam, 90%-ban egyet tudtam érteni. Van viszont 1-2 megfigyelésem, ami torzítani tudja a képet.
Az egyik az idő: fb oldalakat, blog kommenteket, a gyk hozzászólásait többnyire ember moderálja, és időre van szüksége, megtegye. Sok kettős mércének lehet oka, amikor azt látod, hogy a te hülyézésed kimoderálják, miközben látsz egy csomó sokkal súlyosabbat érintetlenül hagyva. Azt figyeltem meg, hogy többnyire azokat is törlik idővel, csak mindig van helyettük új. A múltkor 90+ hozzászólásig elment egy rohadt idegesítő vita itt a gyk-n, mire egyszer csak törlődött a kérdező, majd maga a kérdés is.
A másik a történelmi és kulturális kontextus. Lehet, hogy egy visszafogottan zsidózó, b.zizó, cigányozó, kommentet előbb fognak kimoderálni, mintha mondjuk az azerbajdzsáni úszószövetséget akarod felgyújtani és minden tagját savba áztatni. Lehet ezen kettős mércézni, de szerintem ez olyan kettős mérce, mint hogy a benzinkúton cigizésért jobban elővesznek, mint a buszmegállóban, pedig mindkettő tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!