Miert aggodnak sokan Ukrajna jovoje miatt?
Hisz Ukrajna a tulelt egy holodomort tulelte a I es II vilaghaborut amiben milliokat haltak meg es evekig tartott.
Akkor a mostani haboru pecsetelne meg a sorsat?
A mostani haboruban alig estek el ukranok ha a masik haromhoz hasonlitjuk.
Azokbol kimasztak akkor ebbol miert ne fognanak?
8 - " magyar létérdek, hogy Ukrajna elveszítse ezt a háborút és soha ne legyen NATO-tag."
Isten barma!
A NATO a biztonság számunkra!
Ha Ukrajna veszítene, akkor az oroszokkal lennénk szomszédok, attól meg a Jóisten óvjon minket!
# 13
" Ha Ukrajna veszítene, akkor az oroszokkal lennénk szomszédok, attól meg a Jóisten óvjon minket! "
Én azt nem értem, mire el az gyepes, fanatikus, elvakult vak gyűlölet az oroszok irányába ?
Kit vagy mit utálsz ? Az orosz politikát, vagy egyáltalán eleve fájdalmat okoz neked az orosz emberek, a nyelv, a kultúra, és nép létezése ?
Azt felejtik el nagyon sokan képmutatók, kettős mércével ténykedő szemellenzősök, és az ukránpártiak, hogy 2014, sőt 2022 előtt a kutyát (világot) nem érdekelte Ukrajna, vagy annak lakóinak a sorsa... Hol volt a nyugati támogatás, és nagy ukrán barátság, ill konkrétan hisztérikus imádatuk és rettegésük, amikor oroszbarát volt Ukrajna ?
Ha nagyon demagóg lennék, akkor azt írnám hogy mutass az elmúlt 300 évből olyat, amikor a német szomszédságnak jó vége lett, mindegy, hogy németnek, vagy osztráknak hívják őket, mert ők is nagy-németek :D
15 - "Én azt nem értem, mire el az gyepes, fanatikus, elvakult vak gyűlölet az oroszok irányába ?"
Az oroszok háromszor verték le a magyarok szabadságharcát a történelem során!
A világon semmi jót nem kapott még Magyarország a nagy orosz medvétől!
Fájdalmat, elnyomást annál többet!
És ti ezeknek a szabadság-gyilkosoknak tapsikoltok, mert az elmeroggyant vezéretek ezt teszi?!
# 17
Háromszor ?
1848-49-ben az osztrákok ellen szabadságharcoltunk, és a horvátok, románok, és egyebek azok kapásból jelentkeztek csatlósnak az osztrákokhoz, a magyar szabadságharc leverésére.
Az oroszok 1 évvel a forradalom kirobbantása után szálltak be, és csak osztrák uralkodó levele nyomán.
Voltak olyan honvédek, akik az oroszok előtt tették le a fegyvert, mint Görgei. Ők amnesztiát kaptak.
És voltak olyan honvédek, akik meg az osztrákok előtt tették le a fegyvert, és Haynau kegyetlenül megtorolta az egészet.
Amikor látogatott Magyarországra Ferenc József, ő ellene írta meg Arany János A walesi bárdokat, és nem is az orosz cár ellen.
1956 egyrészt a második világháború kegyetlen következménye volt, másrészt Gerő Ernő, Rákosi Mátyás, Péter Gábor, és egy - két moszkvai sztálinista őskövület műve volt, nem pedig az egyszerű orosz katona találta ki, hogy Magyarországra jöjjenek.
Az orosz katonának semmilyen beleszólása nem volt, ha úgy szólt a parancs, hogy pl. Ausztriát meg kell szállni, akkor oda ment, ha meg kivonulást rendeltek el, kivonultak.
Azóta a felsorolt keményvonalas magyar kommunisták, meg a szovjet gazdáik rég halottak, akkor mire fel a harag ?
És mikor volt a harmadik ilyen történelmi esemény ?
Te csak úgy tudod elképzelni az embereket, hogy valamilyen párthoz tartozik ?
Én nem vagyok sem fideszes, sem mi hazánkos, ilyen mi van nálad ? Lefagy a rendszer?
A másik, amit nem értek, teljesen komolyan gondolod, hogy 1848-49-ért is az oroszok a hibásak, vagy a történelmet propaganda szintre zülleszted ?
Az oroszokat nem lehet legyőzni.
Senkinek se sikerült tartósan.
Megtámadni lehet őket esetleg ideiglenesen megszállni orosz területeket mint Napóleon,a németek, tatárok pldául,de tartósan megtartani...lehetetlenség.
Ember
1.ezek rengetegen vannak
2.Kiba$ottul hatalmas kietlen tájak
3,Az orosz bottal megy ,ha nincs más.Igénytelenek.Egy hókupac alatt leveleken megél,ha kell.
Nincs az a hatalom,Nátó,akármiféle szuperhatalom,aki ezt sikeresen megoldaná.
Én már akkor röhögtem,miker bedobták a csodafegyvert a Swift rendszerből való kizárást,hogy majd akkor hú mi lesz!!Nem lett semmi.Aztán jött a többi szankcó
,mert még mindig nem értették,hogy az orosz néplélek,mentalitás nem olyan,mint egy nyugati emberé.
Aztán azon okoskodtak hogy igaz nem állította meg a háborút,de hú de mekkora gazdasági csapás ez nekik,meg hú de mekkora gdp visszaesés,meg hú most aztán nagyon rossz nekik...
A háború meg megy tovább.
Ez sem volt még kijózanító.
A németek a sisakoktól eljutottak a Leopardokig,a légvédelmi rendszerekik,majd mindenki ontotta a lőszert fegyvereket.
Majd a Himars!Most aztán végük
Majd a Patriot csodafegyver.
Majd a külföldi Nato kiképzés ,na az majd győzelemre visz!
Majd Putyin halála megoldja!
Majd a harckocsik megoldják,most aztán télleg végük!
Majd az F16 osok fogják megoldani!
Mindig valami csodavárás,a szuperfegyver volt a remény.
Ennyi idő után senki se veszi észre hogy nem működnek ezek?
És még nem is volt általános mozgósítás nálluk! Reménykedjünk hogy nem is lesz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!