Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miert aggodnak sokan Ukrajna...

Miert aggodnak sokan Ukrajna jovoje miatt?

Figyelt kérdés

Hisz Ukrajna a tulelt egy holodomort tulelte a I es II vilaghaborut amiben milliokat haltak meg es evekig tartott.

Akkor a mostani haboru pecsetelne meg a sorsat?

A mostani haboruban alig estek el ukranok ha a masik haromhoz hasonlitjuk.

Azokbol kimasztak akkor ebbol miert ne fognanak?

2023. aug. 17. 20:52
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
69%
8 te mirol beszelsz? karpatalja? menj vegig bp-n es minden 3. csalad ukranul beszel meg ukran peldaul a kalvin ter, mester utca, deak ter tehat a belvaros. es nem utazotaskaval vannak, babakocsi, spar zacsi, rovid polo es ulnek a padon es mosolyognak.
2023. aug. 18. 18:21
 12/35 anonim ***** válasza:
#11. Nade ez hogyan cáfolja, amit írtam? A Kálvin tér közvetlen közelében lakom egyébként, szóval nem kell bemutatni.
2023. aug. 19. 09:27
 13/35 anonim ***** válasza:
56%

8 - " magyar létérdek, hogy Ukrajna elveszítse ezt a háborút és soha ne legyen NATO-tag."

Isten barma!

A NATO a biztonság számunkra!

Ha Ukrajna veszítene, akkor az oroszokkal lennénk szomszédok, attól meg a Jóisten óvjon minket!

2023. aug. 19. 09:50
 14/35 anonim ***** válasza:
73%
#13. De te amúgy fogyatékos vagy?? Olvasd már el még egyszer légyszi, hogy mit írtam! Mi NATO-tagok vagyunk, Ukrajna pedig szeretne az lenni... egyértelmű célunk, hogy ez ne valósulhasson meg, hiszen ez a védelmi szövetség csak külső támadás esetén véd minket, ha viszont ők is tagok lennének, akkor már nyugodtan támadást indíthatnak ellenünk, senkit nem fog érdekelni. Ezt így sikerül felfogni végre, vagy rágjam a szádba még jobban? Az orosz fenyegetés lényegesen kisebb ránk nézve, mint az ukrán, ez akkor is így igaz, ha az egybites ballib világkép szerint ukránok = jók és oroszok = rosszak. A NATO-val egyikük sem szeretne hadakozni, ebben talán bízhatunk. Mellesleg én sem azt írtam, hogy ne legyen a jövőben Ukrajna, én azt kívánom, hogy legyen. Egy gyenge, bárminemű harci tevékenységre képtelen nem NATO-tag Ukrajna maradjon köztünk és Oroszország között, ez volna az elérhető legjobb dolog.
2023. aug. 19. 10:14
 15/35 Jeffrey Spender ***** válasza:
65%

# 13

" Ha Ukrajna veszítene, akkor az oroszokkal lennénk szomszédok, attól meg a Jóisten óvjon minket! "

Én azt nem értem, mire el az gyepes, fanatikus, elvakult vak gyűlölet az oroszok irányába ?

Kit vagy mit utálsz ? Az orosz politikát, vagy egyáltalán eleve fájdalmat okoz neked az orosz emberek, a nyelv, a kultúra, és nép létezése ?

Azt felejtik el nagyon sokan képmutatók, kettős mércével ténykedő szemellenzősök, és az ukránpártiak, hogy 2014, sőt 2022 előtt a kutyát (világot) nem érdekelte Ukrajna, vagy annak lakóinak a sorsa... Hol volt a nyugati támogatás, és nagy ukrán barátság, ill konkrétan hisztérikus imádatuk és rettegésük, amikor oroszbarát volt Ukrajna ?

Ha nagyon demagóg lennék, akkor azt írnám hogy mutass az elmúlt 300 évből olyat, amikor a német szomszédságnak jó vége lett, mindegy, hogy németnek, vagy osztráknak hívják őket, mert ők is nagy-németek :D

2023. aug. 21. 15:21
 16/35 gago77 ***** válasza:
64%
Ukrajna nincs többé. Mit kell ezen annyit vitázni? Az Oroszország. Mindig az volt és remélhetőleg az marad, a nyugati nagytőkés genyák meg remélhetőleg minél hamarabb ki lesznek onnan picsázva! ;)
2023. dec. 18. 16:20
 17/35 anonim ***** válasza:
0%

15 - "Én azt nem értem, mire el az gyepes, fanatikus, elvakult vak gyűlölet az oroszok irányába ?"

Az oroszok háromszor verték le a magyarok szabadságharcát a történelem során!

A világon semmi jót nem kapott még Magyarország a nagy orosz medvétől!

Fájdalmat, elnyomást annál többet!

És ti ezeknek a szabadság-gyilkosoknak tapsikoltok, mert az elmeroggyant vezéretek ezt teszi?!

2023. dec. 18. 22:24
 18/35 Jeffrey Spender ***** válasza:
34%

# 17

Háromszor ?

1848-49-ben az osztrákok ellen szabadságharcoltunk, és a horvátok, románok, és egyebek azok kapásból jelentkeztek csatlósnak az osztrákokhoz, a magyar szabadságharc leverésére.

Az oroszok 1 évvel a forradalom kirobbantása után szálltak be, és csak osztrák uralkodó levele nyomán.

Voltak olyan honvédek, akik az oroszok előtt tették le a fegyvert, mint Görgei. Ők amnesztiát kaptak.

És voltak olyan honvédek, akik meg az osztrákok előtt tették le a fegyvert, és Haynau kegyetlenül megtorolta az egészet.

Amikor látogatott Magyarországra Ferenc József, ő ellene írta meg Arany János A walesi bárdokat, és nem is az orosz cár ellen.

1956 egyrészt a második világháború kegyetlen következménye volt, másrészt Gerő Ernő, Rákosi Mátyás, Péter Gábor, és egy - két moszkvai sztálinista őskövület műve volt, nem pedig az egyszerű orosz katona találta ki, hogy Magyarországra jöjjenek.

Az orosz katonának semmilyen beleszólása nem volt, ha úgy szólt a parancs, hogy pl. Ausztriát meg kell szállni, akkor oda ment, ha meg kivonulást rendeltek el, kivonultak.

Azóta a felsorolt keményvonalas magyar kommunisták, meg a szovjet gazdáik rég halottak, akkor mire fel a harag ?

És mikor volt a harmadik ilyen történelmi esemény ?

Te csak úgy tudod elképzelni az embereket, hogy valamilyen párthoz tartozik ?

Én nem vagyok sem fideszes, sem mi hazánkos, ilyen mi van nálad ? Lefagy a rendszer?

A másik, amit nem értek, teljesen komolyan gondolod, hogy 1848-49-ért is az oroszok a hibásak, vagy a történelmet propaganda szintre zülleszted ?

2023. dec. 18. 23:18
 19/35 anonim ***** válasza:
64%

Az oroszokat nem lehet legyőzni.

Senkinek se sikerült tartósan.

Megtámadni lehet őket esetleg ideiglenesen megszállni orosz területeket mint Napóleon,a németek, tatárok pldául,de tartósan megtartani...lehetetlenség.

Ember

1.ezek rengetegen vannak

2.Kiba$ottul hatalmas kietlen tájak

3,Az orosz bottal megy ,ha nincs más.Igénytelenek.Egy hókupac alatt leveleken megél,ha kell.

Nincs az a hatalom,Nátó,akármiféle szuperhatalom,aki ezt sikeresen megoldaná.

Én már akkor röhögtem,miker bedobták a csodafegyvert a Swift rendszerből való kizárást,hogy majd akkor hú mi lesz!!Nem lett semmi.Aztán jött a többi szankcó

,mert még mindig nem értették,hogy az orosz néplélek,mentalitás nem olyan,mint egy nyugati emberé.

Aztán azon okoskodtak hogy igaz nem állította meg a háborút,de hú de mekkora gazdasági csapás ez nekik,meg hú de mekkora gdp visszaesés,meg hú most aztán nagyon rossz nekik...

A háború meg megy tovább.

Ez sem volt még kijózanító.

A németek a sisakoktól eljutottak a Leopardokig,a légvédelmi rendszerekik,majd mindenki ontotta a lőszert fegyvereket.

Majd a Himars!Most aztán végük

Majd a Patriot csodafegyver.

Majd a külföldi Nato kiképzés ,na az majd győzelemre visz!

Majd Putyin halála megoldja!

Majd a harckocsik megoldják,most aztán télleg végük!

Majd az F16 osok fogják megoldani!

Mindig valami csodavárás,a szuperfegyver volt a remény.

Ennyi idő után senki se veszi észre hogy nem működnek ezek?

És még nem is volt általános mozgósítás nálluk! Reménykedjünk hogy nem is lesz!!

2023. dec. 19. 06:35
 20/35 gago77 ***** válasza:
64%
#19 Jól mondod. Egyébként akik ezt a háborút ténylegesen előidézték, szerintem nagyon is tudják ezt. Itt nem is az oroszok kivéreztetése a cél, hanem Európáé! Európának kerül ez sokba, Amerika csak keres rajta. (Vagyis ott is csa egy bizonyos réteg).
2023. dec. 20. 10:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!