Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Külföldnek miért éri meg...

Külföldnek miért éri meg befogadni és munkát adni például kivándorló magyaroknak?

Figyelt kérdés

Mindenhol hallani, hogy kb. mindenki menni akar innen.. külföldre. Hallottam már Spanyolországot, Olaszországot, Németországot, Ausztria stb.

Ezeknek az országoknak miért jó, az hogy mi odamegyünk dolgozni?

2023. aug. 11. 14:27
 1/4 anonim ***** válasza:
73%

Mert ők kevesebbért dolgoznak.

Jóval kevesebbért.

2023. aug. 11. 14:28
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Amiért ide is jönnek keletről.

Vannak munkák amire annyi pénzért nincs ember.

2023. aug. 11. 14:30
 3/4 anonim ***** válasza:

A gazdagság lehet jó dolog és hatalmas lehetőség a folytatásra, ám mégsem ez történik, hanem eltunyulás, ami azt eredményez, hogy képzett emberekből munkaerőhiány lesz.

Magyarországon a legképzettebb réteg fogja először megunni, hogy primitív emberek miatt kénytelen nemcsak kevesebbet keresni, e főleg a silányságot kell(ene) elviselnie. Ezért elmegy az említett országokba, ott a tudásuk hiány, tehát megkérhetik az árát (tudják hogyan kell), így dupla haszon: jól és és kiváló minőségben. Ilyen egyszerű. Mert eddig nálunk a képzés igen jó minőségű volt akkor is, ha lehetett volna jobb is.

Egy másik vetület, az ottani szegényebb réteg egyfelől úgy gondolja, bármilyen munkát nem végez el, mert ahhoz azért gazdag, másfelől tudja, vannak nála is szegényebbek. Így silány munkákban is hiány lesz, ezért már lehet nagy tömegben menni innen kisebb képzettséggel is.

2023. aug. 11. 14:38
 4/4 anonim válasza:
Általánosságban nehéz fogalmazni, én a saját példámat tudom kifejteni. Fejlesztőmérnökként azért vettek fel mert egyszerűen jó munkaerő vagyok. Talán jobb is mint a helyiek. Nemzetközibb csapat mindig hatékonyabb. Mérnökök fele szintén külföldi, az alánk dolgozó teknikusok pedig zömmel helyiek. Pénzben nincs különbség származás szerint. Nyílván aki mosogatni megy ki ott más miatt alkalmazzák amit már kifejtettek fentebb. Megint más ok miatt egy hegesztőt például. Én az agyelszívást írtam le.
2023. aug. 13. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!