Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nincs egyesek szerint...

Miért nincs egyesek szerint valódi demokrácia és szabadság?

Figyelt kérdés
Ilyen-olyan beszélgetős műsorokban, cikkekben olvasom-hallgatom, hogy szerintük nincs a mai világban valódi demokrácia, csak valami amivel annak a látszatát keltik. Mindeközben az emberi civilizáció egy hosszútávú "vállalkozás" része, amelyben úgy terelgetnek minket mint marhákat a vadászkutya a legelőn. Mit gondoltok?
2023. aug. 1. 11:18
1 2
 11/12 anonim válasza:

Én egyetértek ezzel a kijelentéssel, de nem egy gonosz háttérhatalom vagy a legbefolyásosabb emberek által megbeszélt ördögi tervként látom a demokrácia romba dőlését.

Egyszerűen úgy gondolom hogy a mai modern technológia felhasználásával a befolyásos nagy hatalommal bíró emberek és vállalatok túl könnyen tudják manipulálni az embereket, hogy a saját ideológiájukat (a hatalomért) vagy termékeiket (a pénzért) eladják.

Azt mondják amit hallani akarunk és az emberek egyre megosztottabbak, az igazságot pedig már sehol nem lehet megtalálni. Az internetet azért hozták létre, hogy megkönnyítse a kommunikációt, mégis hemzseg a fake news, ellentmondásos hírek, gerinctelen influencerek hirdetnek bármit egy kis pénzért, ezután az emberek választanak egy oldalt ami mellett körmük szakadtáig kitartanak, megosztottak lesznek és marják egymást.

Én szerintem is rohad a világ, de nem egy tudatos terv miatt, egész egyszerűen csak eluralkodott az erkölcstelenség és az önzés. Van aki kicsiben csinálja, van aki nagyban.

2023. aug. 1. 12:37
 12/12 anonim ***** válasza:
Ha megszűnne az "überelni, csak azért is belepofázni" hozzáállás, akkor talán valami jó is kisülhetne a dologból.
2023. aug. 1. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!