Miért nincs egyesek szerint valódi demokrácia és szabadság?
Az USA-t kivéve soha nem volt valódi szabadság sehol, legalábbis az utóbbi 1-2 évszázadban.
Szabadság ugyanis nincs szabad fegyverviselés, magántulajdon és az azzal való szabadon rendelkezés nélkül.
Európában ezek soha nem valósultak meg, ázsiát, afrikát meg a többit hagyjuk is.
"Az USA-t kivéve soha nem volt valódi szabadság sehol"
:DDD
Ahol van olyan állam, ahol a mai napig vannak olyan törvények érvényben, hogy az utcán nem lehet köpni, vagy ahol a feketék nem tanulhattak, nem ülhettek ugyanarra a padra, mint a fehérek, ahol az őslakosokat rezervátumokba zárták vagy kiirtották............
:DDDD
Autokrácia.
Igen, attól még lehetünk nem demokratikusok, mert nem lőnek agyon az utcán, ennek sok fokozata van.
3-as
Mi a retekért akarnál köpködni az utcán?
5.
Van ilyen törvény és kész.
Miért engem kérdezel ilyen kulturáltan?
"Ezalatt viszont oda megyek ahova akarok, azt csinálok amit akarok. Persze normál keretek között."
igen, kb. itt van az ebnek a hantja.
objektív szabadság nem létezik. nem csinálhatsz azt, amit akarsz, mert ha más nem is, a fizikai-biológiai valóság behatárolnak, enned kell, innod kell, levegőt kell venned stb. ezek mind korlátok, amik korlátozzák a szabadságod.
innentől kezdve csak szubjektív szabadság létezik.
egyszerűen fogalmazva, akkor vagyok szabad, ha messzebb van a kerítés, mint ahova én el akarok menni.
viszont ebből az is következik, hogy minden további nélkül lehetséges, hogy miközben te szabadnak érzed magad, a melletted álló ember meg nem, mert ő valami olyat is szeretne csinálni, amit te nem, és az már a kerítésen kívül van.
meg kell tőlük kérdezni, hogy mi az, amit ők szeretnének és nem lehet és ez alapján eldönteni, hogy komolyan vesszük-e őket, vagy sem.
6-os
Jólvanna, bár szerintem ezzel a törvénnyel semmi baj nincs, kevés undorítóbb dolog van, mint odaslejmelni a járdára, hogy aztán belelépjen valaki.
8.
Ez is inkább ilyen (több) száz éves dolog, manapság nem nézi senki, viszont hivatalosan még mindig érvényben van.
De van sok más, mai szemmel hülyeség is még érvényben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!