Van rá reális esély hogy a különböző rasszok végre eltűnjenek és egymásba olvadjanak?
Úgy értem hogy ne lehessen megállapítani hogy valaki kínai, néger, indián, kaukázusi, eszkimo stbstb (természetesen pontatlan lehet a felsorolás így mindenki oda képzelheti amit még akar a kérdés szempontjából irreleváns)
Természetesen ez csak úgy érhető el ha egyre több vegyes pár lenne. És végül ha kialakul egy rassz akkor egyel kevesebb dolog miatt gyűlölhetik egymást az emberek.
Semmi furcsa nincs ebben.
A társadalmi és kultúrális diverzitás egy teljesen normális dolog és ezt nem kéne megszüntetni.
Ez így van rendjén, mindig is így volt. Ha egybeolvadnánk, egybeolvadna a kultúra is többé-kevésbé és az nem jó, mert ezzel elveszne sok kultúrális érték is.
"Ha egybeolvadnánk, egybeolvadna a kultúra is többé-kevésbé és az nem jó, mert ezzel elveszne sok kultúrális érték is."
Elveszne sok kulturális értek, na de mennyi keletkezne?
Amúgy szerintem semmilyen kulturális értek nem veszne el ha egyet értünk abban hogy a kultúrának és a bőrszínnek semmi köze egymáshoz. Nem következik egyikből a másik. Vagy ha igen, akkor egy rasszistának is igaza van aki pusztán bőrszínhez társít bizonyos tulajdonságokat.
De ne a rasszistákból induljunk ki... A rasszizmus problémáját nem úgy oldjuk meg, hogy úgymond megszüntetjük a rasszokat.
Aztán mint korábban írták, ha ez meg is történne akkor más támadási felületet találna az egyik a másikon, tehát a gyűlölet nem szűnne meg semmiképp.
Egyébként nem valószínű, hogy ez megtörténik. Jó persze, valamilyen mértékben keverednek a nemzetek és ezzel nincs is baj.
Ezért nem is értem azt, mikor a magyar neonácik azzal jönnek, hogy "mert a tiszta magyar vér" meg hasonlók. Milyen tiszta magyar vér, amikor a történelem során több más nemzettel is keveredtünk már? Például a 150 év török uralom után nem is csoda. De ezzel még nincs is gond. Viszont ha globálisan történne az egész, az káosz lenne... De egyelőre nem kell ilyentől tartani.
"Aztán mint korábban írták, ha ez meg is történne akkor más támadási felületet találna az egyik a másikon, tehát a gyűlölet nem szűnne meg semmiképp."
Igen, ez a Gyurcsány paradoxon, és mellé még egy szalma bábot is letettél mert a mondat másik felét én nem is állítottam soha.:D
"Ezért nem is értem azt, mikor a magyar neonácik azzal jönnek, hogy "mert a tiszta magyar vér" meg hasonlók. Milyen tiszta magyar vér, amikor a történelem során több más nemzettel is keveredtünk már? Például a 150 év török uralom után nem is csoda. De ezzel még nincs is gond. Viszont ha globálisan történne az egész, az káosz lenne... De egyelőre nem kell ilyentől tartani."
Nem tudom ők mit tartanak helyesnek vagy nem helyesnek, de különöseben nem is érdekel, szerintem pragmatikusan kell hozzá állni mindenhez és nem érzelmi alapon. Ha valakivel pl vitatkozom akkor szeretek konkrétumokra reagálni konkrtétumokkal nem mismásolva mellé beszélni mert az nem vezet sehova.
"De ne a rasszistákból induljunk ki... A rasszizmus problémáját nem úgy oldjuk meg, hogy úgymond megszüntetjük a rasszokat."
Ez nekem úgy tűnik mintha afféle dacbólmondanád ezt hogy "nehogymár a rasszistáknak térdeljünk le.." holott szerintem ebben semmi ilyen nincsen pusztán jól felfogott érdeke mindenkinek hogy egyel (méghozzá az egyik leg látványosabb) kevesebb célpont legyen az embereken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!