Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Van rá reális esély hogy a...

Van rá reális esély hogy a különböző rasszok végre eltűnjenek és egymásba olvadjanak?

Figyelt kérdés

Úgy értem hogy ne lehessen megállapítani hogy valaki kínai, néger, indián, kaukázusi, eszkimo stbstb (természetesen pontatlan lehet a felsorolás így mindenki oda képzelheti amit még akar a kérdés szempontjából irreleváns)

Természetesen ez csak úgy érhető el ha egyre több vegyes pár lenne. És végül ha kialakul egy rassz akkor egyel kevesebb dolog miatt gyűlölhetik egymást az emberek.

2023. júl. 30. 00:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
44%
Belátható időn belül nem. Pont a nagy olvasztótégelyekben (USA, Brazília) elég nagyok a faji elkülönések, feszültségek.
2023. júl. 30. 00:27
 2/15 anonim ***** válasza:
71%
Egyáltalán nem jelentene akadályt. Olvass utána a ruandai népirtásnak vagy a délszláv háborúnak. Csak papíron különböző emberek, társadalmi konstrukciók mentén is bőven szét tudják verni egymás fejét konyhai eszközökkel meg megnyúzni a nyílt utcán egy embertársuk gyerekét, nem kell ahhoz bőrszín vagy szemforma.
2023. júl. 30. 00:41
 3/15 A kérdező kommentje:

"Egyáltalán nem jelentene akadályt. Olvass utána a ruandai népirtásnak vagy a délszláv háborúnak. Csak papíron különböző emberek, társadalmi konstrukciók mentén is bőven szét tudják verni egymás fejét konyhai eszközökkel meg megnyúzni a nyílt utcán egy embertársuk gyerekét, nem kell ahhoz bőrszín vagy szemforma."

Elolvastad a kérdést?

2023. júl. 30. 01:55
 4/15 anonim ***** válasza:
94%
Egyetértek a kettessel, az emberek leginkább a gyűlölet kedvéért gyűlölik egymást, ha megszűnnének az eltérő bőrszínek (nem fognak), lenne rá más ürügy. Vallás, szexuális irányultság, testmagasság, fülforma, amit csak el tudsz képzelni.
2023. júl. 30. 02:59
 5/15 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem annyira egybeolvadni sosem fog. Remélhetőleg... Na meg általában ilyenkor szokott lenni olyan rassz, amelyik dominál egy emberben.

A gyűlölet pedig nem múlna el ettől. Mindig lesz valami más. Hisz sokszor mi okozza még a legnagyobb nézeteltérését?

A politika és a vallás...

Gyűlölet sajnos mindig lesz valamilyen formában. Nem a különböző rasszok és vallások a problémák, hisz ezektől is csak színesebb a világ.

A gond az egyes emberek természetével van. Persze tisztelet a kivételnek.

Tehát ezen kéne változtatni.

Rasszok egybeolvadása nem igazán oldana meg ilyen problémát szerintem se.

2023. júl. 30. 03:09
 6/15 A kérdező kommentje:

Szerintem néhány válaszoló fejében létezik az általam "Gyurcsány paradox"-nak nevezett jelenség. Az analógia légenye hogy amikor arról van szó hogyan lehetne Orbánékat levaltani akkor sokan tűélesen kimondják hogy izé.. "Gyurcsány Orbán hasznos hülyéje úgyhogy rendszer váltáshoz annak is el kellene takarodnia pont azért hogy ne lehessen rá mutogatni, majd pár jó képességű azt mondja erre hogy akkor majd úgyis mással riogatnának meg azt mondanák hogy a háttérből ő irányít.. Tehát ebből azt a következtetést vonják le kedves honfitársaink hogy akkor "Gyurcsány végülis jobb ha marad".

Itt ugyan ez. Először is senki nem állította a kérdésben csak rasszok alapján gyűlölik egymást az emberek mint ahogyan Gyurcsány eltűnése sem garantálja hogy majd akkor utána egyből minden szép és jó lesz. De tudod egy méreg foggal kevesebb. Pusztán annyi a lényeg hogy ez az egyik jól (ha nem a legjobban) látható a különbség az emberek külső megjelenésében ami alapján mindjárt lehet is skatujázni a másikat pusztán a kinézete alapján. Én úgy látom hogy mint Gyurcsánynál is azért jól felfogott érdekünk lenne ezt ugyan már "kipróbálni" . Vagy legalábbis támogatni minél több vegyes pár kapcsolatát.

Mert persze bizonyos szintű gyűlölet és embetelenség nyilván mindig is lesz. De azért mégiscsak más lenne a világ ha az utcán veled szembe jövő embernél nem tudnál azon spekulalni hogy ő most cigány, fekete, arab, kínai, mongol vagy tudomisén milyen raszba tartozik. Azért ez sok erőszakot segítene megelőzni. Most ha amúgy itt az a mondás hogy a "szkínhedek" a cigányokat rasszista alapon pusztán bőrszín alapján vegzálják akkor azert bajban lennének ha már nem is lehetne megmondani ki a cigány meg ki nem.

2023. júl. 30. 03:41
 7/15 anonim ***** válasza:
39%
Azért itt még megemlíteném, hogy a rasszok léte, szerintem legalábbis, hozzáad a világunk sokszínűségéhez, változatosságához. Enélkül szegényebbek lennénk, és már csak emiatt sem támogatom nagyon ezt az általad annyira szorgalmazott összeolvadást.
2023. júl. 30. 03:55
 8/15 A kérdező kommentje:

"Azért itt még megemlíteném, hogy a rasszok léte, szerintem legalábbis, hozzáad a világunk sokszínűségéhez, változatosságához. Enélkül szegényebbek lennénk, és már csak emiatt sem támogatom nagyon ezt az általad annyira szorgalmazott összeolvadást."

Szerintem kicsit maga a rasszizmus előszobája (nem teljesen az természetesen) hogy a sokszínűséget a rasszban keressük. Te nyilván ezt pozitív értelemben érted. De minden ami pozitív az lehet negatív is. Szerintem rohadtul nincsen szükség raszokra. Mert ha valaki szerint pl szimpatikusak a négerek (mert miért ne mondhatna ilyent hiszen szépet és jót azt lehet) akkor ezzel az a baj hogy logikailag az inverze is igaz lehet hogy valaki azt mondja hogy én nem bírom a kínaiakat vagy a csigányikat... Szerintem erre rohadtul ninvsen szükség. Ehelyett maradna az (mivel nincsenek rasszok) hogy xy embert nem bírom.

2023. júl. 30. 11:13
 9/15 anonim ***** válasza:
68%

Szerinted. Sokak szerint meg kell és ezt el kell fogadni.

Rasszisták mindig is voltak. Velük nem kell foglalkozni.

Az nem megoldás, hogy egybeolvadunk... Hanem a hozzáállásink kéne változtatni. Meg amúgy is tök unalmas lenne a világ ha nem lennének más rasszok, nem gondolod?

2023. júl. 30. 11:54
 10/15 A kérdező kommentje:

Nem, nem gondolom dehogy is...

Azért az egy erős állítás hogy unalmassá válna a világ rasszok nélkül. Ha valaki ekkora jelentőséget tulajdonít a rasszoknak az furcsa.

Hát ha mindig is voltak és nem kell velük foglalkozni ezzel kvázi hitelesíted őket a teremtésben hiszen "mindig is voltak" tehát továbbra is legyenek?

Nem kell semmit elfogadni. Te így gondolod én amúgy. Mi az hogy el kell fogadni? Nyilván ettől nem lesz más mert én máshogy gondolkozom erről.

De, egybeolvadni az egyik ha nem a legjobb dolog a társadalmi előnyei mellett egyértelmű biológiai előnyei is vannak a nagyobb fokú genetikai változatosságnak és ez tény.

A társadalmi feszültségeket is csökkentené hiszen minden rasszizmusnak van alapja. Minden rasszra van egy jellemző kulturális háttér (vagy bizonyos sajnálatos esetében ennek a kultúrának a hiánya)

Egy össze olvadásnál nem csak a külsőleg felismerheto biológiai jegyek tunnenek el hanem mérséklődnének a kulturálatlan életmódot folytató népek az által hogy be olvadnak a többségi társadalomba. Beszélek itt például hazánk kisebbségéről.

2023. júl. 30. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!