Mi értelme ennek a parasztvakításnak, hogy a boltban mindennek 99 a vége?
Mármint nem 200 forint, hanem 199.
Nem 800 forint, csak 799 akciósan.
Persze, értem nyilván azért mert így olcsóbbnak tűnik. De van olyan hülye aki ezt még beveszi?
Ennyi erővel miért nem 1001 forint? Pont annyi értelme lenne. Vagy feltalálták az új 3 forintost?
Aztán ugye a gép valamelyik irányba kerekít. Ha a végösszeg 9998 forint akkor az 10 000. Ha 9997 akkor csak 9995. Nyertek 3 forintot.
Ez a kérdés sokszor volt már, és hiába nincs lényeges különbség, ez a pszichológia tényleg működik. Az emberek hajlamosabbak úgy gondolni egy 1999 ft-os valamire, mint ami ezervalamennyi forintba kerül, mint ami 2000-be, mert az ezres helyiértéken egyes van, nem kettes.
A napokban láttam pont valamit egy LIDL plakáton, ami 38.888.- ft-ra volt árazva, meg is jegyeztem magamban, hogy na, így a gyakorlott felfelé kerekítők dolga is meg van nehezítve ezzel a sok nyolcassal.
Teljesen random kép, de ha megnézed összesen 2 normális ár van.
39 990, nem 40ezer.
385
A többi 1 forintokkal számol.
Én úgy tudom, hogy az 1 meg 2 forintosokat már nagyon rég megszüntették. A legkisebb pénz 5 forint. Akkor miért mindennek 6 meg 9 a vége?
Ma a barátnőm berakott valamit a kosárba ( azt mondta hogy ez csak “HÁROMSZÁZVALAMENNYI” … mondom jól van , másra figyeltem szóval nem kérdeztem vissza).
AZTÁN A BLOKKON OLVASOM HOGY 399 FORINT !!!
Mondom neki : Asszony ! Átbasztál , hallod-e ?!
Tudod, ha 99 forintot sajnálsz a barátnődre,...
De inkább hagyjuk! :DDDD
Bankkártya.
Az USA-ban más címletű érmék vannak forgalomban, ott látni némi fejlődést, bár az is igaz hogy az ötlet tőlük indult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!