Sütőknél mely funkcióknak van értelme és mi az ami parasztvakítás?
Ilyenekre gondolok, mint:
Gőzsütés - tegyek egy rekeszbe vizet és gőzölni fog. Ezt egy lábassal is meg lehet oldani
Pizza funkció - 300 °C-ot képes előállítani a sütő. Kár, hogy a jó pizzához 400 kell legalább.
Maghőmérő - Ez kifejezetten hasznosnak tűnik, ha tényleg működik.
Pirolitikus tisztítás - Az elmélet szuper, de a nagy hőfok nem vágja haza idő előtt az elektronikát?
Épp sütő vásárlás előtt állok és nem tudok dönteni. Max 200 ezret szánnék rá, de ha a funkciók java értelmetlen, szívesen költeném másra a különbözetet.
“ Kár, hogy a jó pizzához 400 kell legalább”
Kár, hogy az igazi olasz pizzát kemencében sütik, de amúgy átlagos sütőben 250-300 foknál 8-15 perc elegendő.
Maghőmérést az élelmészer közepéből végzünk, egy sütő nem tudom ezt hogyan csinálná.
Üdv, egy szakács.
Nyilván kemencében sütik, nekem is volt. Ezért írtam, hogy semmi értelme a funkciónak szerintem.
A maghőmérő a sütő tartozéka, kábellel csatlakoztatható és a sütés kezdetekor már az ételbe szúrva kell indítani a programot. Itt időzítő helyett a sütő a kapott hőmérsékleti adatok alapján dolgozik, az előre beállított maghő alapján kapcsol majd ki.
Akkor költsd másra. A felsoroltak egyike sem parasztvakítás, hanem integrált funkció.
A valódi pizzakemencében valóban nagyobb hőfok uralkodik, mint 300 fok, viszont ott teljesen máshogy is kell sütni a pizzát, mert nem egyenletesen oszlik el a hő, nyitott a kemence tere és forgatni kell a pizzát sütésnél. Hagyományos sütőben ezt nem lehet leutánozni, értelme sincsen, de az sokat segít, ha nem 200-250 fok a limit, hanem több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!