Nincs kizárva.
Szerintem az ukrán vezetést ugyanis nem a nép érdekli, hanem az a pénz, amit a háborúból eltesznek maguknak...
Nem nácik voltak hanem a Soros és vannak szemtanúk akik állítják, látták a Gyúrcsányt is arra ólálkodni.
Amúgy viccen kívül, el ne hidd már ezt a sok fasságot amit ezek hordanak össze:D
1.
Igaz!
2.
Én azt hiszem amikre van bizonyíték és amiket te trollkodsz az inkább szánalmas le is pontoztalak!
És ebből a cikkben vannak bizonyítékok erre? Nincs.
Én az oroszokra tippelek, mert az ukránok éppen az ellentámadásra készülnek, az 5-6 km szélesre duzzadt folyón pedig aligha tudnak átjutni az ukránok sok egységgel, tankokkal. Az oroszok így a rövidebb frontot nagyobb erővel tudják védeni: Herszon irányából úgysem kell félniük nagy támadástól.
"a Dnyiprón (Dnyeperen) való átkelés szinte lehetetlenné vált a mintegy 9-10 Balatonnyi víz szétáradása miatt."
#4 Ez több szempontból is sántít. Először is, átkelni a folyón és egy nagyszabású partraszállással egy újabb frontot nyitni aligha volt lehetősége az ukránoknak. Nincs meg hozzá a kellő eszközparkjuk, nem beszélve a tapasztalt katonákról. Az oroszok védelmi állásokat építettek ki a part mentén, egy kisebb partraszállást könnyedén visszaverhettek volna. Ahhoz, hogy ekkora pusztítást végezzenek, valami hatalmas támadástól kellett tartaniuk, amit viszont egyértelműen a Zaporizzsjai frontra vártak és ott is történik.
Azt se felejtsük el, hogy Herszon régiót az oroszok annektálták. Erősem kétlem hogy Odesszáróllemondtak volna, de még ha így is lenne, Herszon maradék, már annektált részét biztosan vissza akarják majd foglalni. Azzal, hogy ők sem tudnak átkelni a folyón, csak magukat lőtték lábon, mert azon túl, hogy kivonultak a már elfoglalt területekről, most vissza sem tudnak menni.
Az is gyanús, hogy pont a gát felrobbantása előtt kérték az ukrán lakosságot, hogy ne kommunikáljanak semmit az ukrán mozgásokról. De az a lehetőség is fennáll, hogy egy mindkét oldaltól független szabotázscsoport akciója volt, és mindkét oldal azért mutogat a másikra, mert biztosan tudják, hogy nem ők voltak. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Dnyeper partján voltak orosz állások és készültek egy esetleges partraszállásra, de a víztározó olyan széles volt, hogy ott nem számítottak támadásra. Azzal, hogy a tározó vízszintje csökkent, az ukránok ott is fenyegetést jelentenek (bár nagyszíbású támadást így sem tudnak indítani) és ezzel megosztják az orosz védelem figyelmét.
Mindegyik oldalnak lehetett oka felrobbantani a gátat és mindegyik oldal vitt már véghez hasonló akciókat.
Persze, hogy intézhettek, csak az a baj, hogy egyrészt, még a ruszkik is megerősitették, hogy nem találtak nácikat Ukrajnába, bár kerestek, meg kb a fél világ bizonyitotta be, hogy anyácska robbantott, de, hát Magyarországon propagandamentesen lehet mindent benyalni, ami a Kreml-ből jön.
Nemhiába lett már mindenhol átnevezve az egykori Magyarország kisruszkiországgá.
6
"még a ruszkik is megerősitették, hogy nem találtak nácikat Ukrajnába"
Jajj usabérenckém!
Hát!
Én szinte azonnal megtaláltam őkelméket!
8
Perszepersze csak nézegesd a videót ostoba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!