A lopás büntetése tulajdonképpen a gazdagokat védi? Minden törvény nagyjából a burzsoát védi?
Hiszen aki lop az szegény, a gazdag akitől pedig lopnak az gazdag mert neki van a tulajdona. A magántulajdon védelme csak azokat érinti akiknek van tulajdona ergó gazdagok. A gazdag pedig ha csak nem örökölt vagy lottón nyert a szegénytől vette el mint tőkés mert a munkás dolgozik helyette. Most nem akarok ebbe belemenni de mar oldalakon keresztül kifejtettem miert nem munka a papirtologatás es munkasok birtoklása.
A magántulajdon védelme csak azokat érinti akiknek van tulajdona ergó gazdagok, tehá a törvény csak a gazdagokat védi a szegények haragjától.
NEM.
Gondolkozz már kérdező, a szegénynek nincs tulajdona? Dehogynincs. Alapesetben a szegények is rendelkeznek tulajdonnal.
A lopás büntetése a magántulajdont és köztulajdont védi.
Nem csak a gazdagok, de a szegények magántulajdonát is.
Nem.
Minden embert, akinek tulajdona van.
De aki lop annak kevesebb tulajdona van mint akitől lop
A lopás tulajdonkeppen az egyenlőségre való törekvés
Én életemben csak egyszer loptam, 10 eves koromban egy édes savanyú kiskukoricát a piacrol. De csak egy pici darabot
# 6
A legnagyobb tolvajok éppen a leggazdagabbak közül szoktak kikerülni, vagy gazdaggá lopják magukat.
"De aki lop annak kevesebb tulajdona van mint akitől lop"
Ez egyáltalán nem biztos. Gondolj csak az unokázós csalókra, akik a kisnyugdíjasok összekuporgatott pénzét szedik el.
Az átlag tolvaj nem robin hood, a szegényektől is ugyanúgy lop. Sőt talán még jobban, mert kisebb a lebukás esélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!