Észak-Koreának milyen lesz a jövője, és egyszer hogyan
fog, illetve milyen lesz az összeomlása?
Figyelt kérdés
Van rá esély, lesz rá valaha is esély arra, hogy az ott élő külföldi szemmel láthatóan szerencsétlen emberek valaha is vissza kapják a szabadságukat. Bezarják végleg a Gulág típusú munkatáborokat.
És hogy Korea egyesül?
Szerintem nagyon nagy szomorúság egy diktatúrába beleszületni és terror alatt élni, úgy hogy semmiköze a nagyhatalomak ellentéthez, és hogy semmit nem lát ebből a világból.
Én egyszer azt, olvastam hogy azt hiszem az angolok kiszámolták, hogy a kommunista rendszer körülbelül 80 évig működik, illetve addig tart amég az belső erőforrások ki nem merülnek. Észak-Koreának 1948 szeptember 9-én(75 éve) kiáltották ki. Van esély hogy megbuknia, a Kim-család az nem érdekel hogy mi lesz velük, csak a további 25 millió ember.
2023. máj. 22. 18:00
1/8 anonim válasza:
Nem lehet tudni, anno például két Németország egyesülését sem lehetett megjósolni, '89-ben még bőven tervezgették az NDK távoli jövőjét és rá másfél évre se híre se hamva. Ahogy a román diktátort is pár nap alatt kitömték ólommal, szóval rövid idő alatt de nagyot fordulhat a világ.
2023. máj. 22. 18:08
2/8 MDaniel98 válasza:
Ameddig a Kim-dinasztia van hatalmon addig ettől nem kell tartani. A nép nem tudja/akarja leváltani őket, külföldi segítséget nem fognak kapni, mert Kína nem hagyja, szóval innentől elég rossz a helyzetük.
2023. máj. 22. 18:37
3/8 anonim válasza:
1
Nem egyszerű dolog... idősebbektől hallottam, hogy még akár 88-ban sem merte volna az ország döntő része azt még gondolni sem, hogy egy év múlva mi is fog történni.
2023. máj. 22. 18:51
4/8 anonim válasza:
...és végül is - semmi sem történt. Ennyi volt, mese volt! Ágyban vagytok már?
2023. máj. 22. 18:52
5/8 anonim válasza:
Csakhogy Észak-Koreában nem kommunizmus van, hanem dzsucse / csucshe. A fasizmus és a koreai feudalizmus (konfucionaizmus, neokonfucionaizmus, az indiainál sokkal szigorúbb kasztrendszer, az iszlámnál sokkal vaskalaposabb szabályok a nők jogaira vonatkozóan) sajátos elegye adja az alapját, és csak névleg kommunizmus. Ideológiailag, kormányzatilag semmi köze hozzá, és a tervgazdálkodás is már Kim Ir Szen öreg korára bebukott.
2023. máj. 23. 11:46
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2023. máj. 31. 18:28
7/8 anonim válasza:
Lehet, hogy egy hét múlva dél-koreai zászló fog lobogni Phenjan-ban!
Az, hogy északi Szöulban, az 0%!
2023. jún. 28. 12:20
8/8 anonim válasza:
Az egyetlen dolog ami a gonosznak kell az hogy a jók nem tesznek ellene semmit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!