Miért van az, hogy a vidék inkább jobbos, a nagyvárosok meg inkább baloldaliak?
Figyelt kérdés
Csak pár példa:
- Magyarországon a Fidesz inkább vidéken erős, az ellenzék inkább a Budapesten és a megyeszékhelyeken.
- Az USA-ban is a Republikánusok (jobboldal) vidéken erősek, míg a sűrűn lakott Atlanti partvidék és a nagyvárosok inkább Demokrata( baloldal) szavazók.
- Franciaországban a Nemzeti Tömörülés (széljobb) és a Republikánus párt (jobboldal) vidéken erős.
- Még a mostani törökországi választásokon is előkerült, hogy Erdogan( jobboldal) inkább vidéken és a szegényebb helyeken győzött, míg az ellenzéke a nagyvárosokban és a fejlett égei-tengeri partvidéken.
Szerintetek mi lehet ennek az oka? Ha valaki tud erről egy jó írást megköszönöm, ha belinkeli, én nem találtam.
#baloldal- jobboldal ellentét
2023. máj. 21. 19:53
11/12 anonim válasza:
9-es: migránsok nem szavazhatnak, csak állampolgárok. Az USA területén meg ugye mindenki az őslakosokat leszámítva egyszer migráns volt...
12/12 anonim válasza:
Bocsi, 10-esnek akartam, a 9-es én vagyok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!