Mit gondoltok erről a gondolatmenetről?
Az elmult 1-2 evben elkezdett foglalkoztatni a politika, es az ideologiak. Es azt figyeltem meg, hogy sok helyen kiszoruloban van az ugynevezett "jobb oldal" es sokkal inkabb a baloldai es annak keverekenek az ertekei es hozzaallasa dominal.
En magamat egy olyan embernek tartom aki kicsit jobbra huz. De itt magyarorszagon is erosebbnek latom egyebkent a fiatalok koreben a "bal oldalisagot". Ez szerintem azert van mert a balnak sikerult megujulnia, "trendinek" lenni ha ugy tetszik es igy a kepviseloi is megujultak, es tartjak a lepest a korral.
A jobb viszont meg mindig elavult frazisokat puffogtatnak amik meg anno Horthyek erajaban mukodott de ma mar nem lehet valasztast nyerni azzal, hogy a ciganyok "rosszak" vagy azzal hogy elitelnek minden meleget es egyeb lmbtq embereket. Van erre egy eros fogekony reteg ez igaz, de sose lesznek meghatarozo politikai ero. A militans hozzaallas sem segit ezen. Ez mar taszito az embereknek. Szerintem meg kellene ujulniuk. Megtarthatjuk a konzervativ nezeteket de muszaj teret adni a modern vilag fejlodesevel jaro dolgoknak. Kontrollalt korulmenyek kozott lehetne teret engedni kis progresszionak. Ez nyilvan bovebben is kifejtheto mit kellene ebbe belevenni es mit nem de enelkul szerintem a jobb oldal halalra van itelve. De az a baj hogy ilyen dolgok hallatan az ilyen hardlinerek egybol hobolognek, hogy hazaarulo meg libsi stb. Nem fogjak fel hogy elavultak es el fognak tunni.... En nagyon sajnalom mert szeretnek latni egy progressziv modern jobb oldali vilagnezetet es partot az orszagban de ugy erzem sosem lesz.
"meg anno Horthyek erajaban"
Horthynak. Ha már leírsz valamit tegyed helyesen !
Szívesen
Most komolyan? En ebbol sem indulnek ki. Milyen melyen vizsgaltak ezt? Tudod hany ismerosom poenbol szavazott a mi hazankra? Tul sok... De nekem akkor az e kerdesem, hogy ha igy van hogy ez a legnepszerubb part? Akkor hol vannak a fiatal kepviseloi? Csak mert nem nagyon latom oket. Pedig sok ismerosom van es baratom es egy toredeke vallja csak azt a jobb oldali nezetet mint en. A tobbi mind az ellentetes tabor amivel semmi baj csak nem ertem mire fel akkor a mi hazank a legnepszerubb?
De ha igy is van szerinem ok is elavultak ahhoz hogy kormanyvalto ero legyenek. El kellene fogadni hogy igenis nem eleg kissebbsegek meg etnikumok ellen beszelni ahhoz hogy nyerj. Valami ujat kene letenni az asztalra, amiben oke a mi hazank probalkozik, de kb olyan erzesem van, hogy ok kozepkori eszkozokkel akarnak valami modern dolgot epiteni. Ez szerintem igy ebben a formaban nem fog sikerulni
Mi Hazánk: 20 százalékos támogatottság,
Magyar Kétfarkú Kutya Párt: 19 százalék
ez mondjuk szomoru hogy a masodik helyen egy viccpart all....
Ez egy nagyon okos gondolatmenet.
Én is így látom ezt.
> Pedig sok ismerosom van es baratom es egy toredeke vallja csak azt a jobb oldali nezetet mint en. A tobbi mind az ellentetes tabor amivel semmi baj csak nem ertem mire fel akkor a mi hazank a legnepszerubb?
Mégegyszer mondom, ne abból indulj ki, amit magad körül látsz, hanem nézegesd a statisztikákat. Hidd el, a közvéleménykutatók mintái pontosabb, reprezentatívabb képet adnak, mint amit te látsz az ismerőseid között.
Eleve sokan nem hittek abban, hogy a Mi Hazánk bekerül a parlamentbe, és mégis így lett. Valaki csak beszavazta, őket?
Itt van egy felmérés a szavazóikról: [link]
> Akkor hol vannak a fiatal kepviseloi?
Nem tudom, de szerintem Toroczkai nagyon jól önmenedzseli magát a Youtube-os videóival és hasonlókkal, nem is kellenek ide fiatal képviselők.
> El kellene fogadni hogy igenis nem eleg kissebbsegek meg etnikumok ellen beszelni ahhoz hogy nyerj.
Én az összefogásra szavaztam, de ha azt nézem, hogy a cigányság mekkora problémát jelent sok magyar szemében, akkor valahol meg is értem őket. Én szerencsére olyan helyen élek, ahol kevés van belőlük, de így is volt már konfliktusom velük. Azon a környéken, ahol mindennapos probléma a cigányság puszta jelenléte is, sokan szimpatikusnak találnak egy olyan pártot, ami kimondja, hogy ez a probléma igenis létezik, és sok esetben ennyi elég is ahhoz, hogy maguk mellé állítsanak sok-sok szavazót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!