Miért nem tiltják be a ChatGPT-t, ha nyilvánvaló, hogy millióan veszítik majd el miatta az állásukat?
"mérnökök, pénzügyesek, és pont az ITsek munkái idövel veszélybe kerülnek."
És az orvosok is.
Szerencsére, főleg a tanárok.
#11 - Az orvosok feladata, hogy az embereket gyógyítsák. Ha ezt idővel a gépek jobban fogják csinálni, akkor szerintem egyáltalán nem baj, hogy az orvos, mint szakma kihal.
Ha nem csinálják jobban a gépek, akkor meg értelemszerűen megmaradnak az orvosok.
Szerintem a gépi rásegítés javítani fog az orvosok teljesítményén, de nem váltja ki. Olyan ez, mint a robotkarral végzett műtét. Sokkal precízebb, mint amikor a saját kezükkel operálnak az orvosok. De nem váltotta ki az orvost, csak rásegített.
Ugyanígy egy hasznos segíteszköz lehet az orvos szakmának ezek a tanuló programok, amivel a teljes társadalom nyer.
11 "
És az orvosok is"
És a pedagógusokét is [link]
Allasok mindig lesznek. Legfeljebb nem ugyanazok, mint ma.
Szerintem senki sem sirja vissza a kezi kutasok, lampagyujtogatok, utcaseprok meg hasonlo kaliberu allasok eltuneset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!