Az igaz hogy közeljövőben a ChatGPT miatt millióan veszthetik el az állásukat?
Sok cég már teszteli, így világszerte több millió ember veszthetik el a munkájukat emiatt.
Könyvelés, telekommunikáció, marketing, kódolás stb…
Nagyon félelmetes!
Egy multinál dolgoztam ahol 3 ember állt minden gyártósor végén és szedte le a terméket, majd ládába rakta.
A vezetés kitalálta hogy automatizálni kell. Dolgoztak rajta vagy fél évet aztán az jött ki hogy 1000 évig tudják fizetni a 3 biorobot bérét abból amennyibe az automatizálás kerülne. Ennyi.
8as, a fidesz lokális probléma, csak a magyaroknak okoz problémát -na jó, a kbsztt vétóival, még egy egész kontinensnek, de a föld teljes lakosságát nézve, még ez is elenyésző-, viszont az AI és a robotizáció, globális probléma lesz, külön kell választani a kettőt és igen, aggódok miatt, ugyanúgy, mint, amikor Orbán 2/3-ot kapott 2010-ben, ugyanúgy aggódok az AI miatt is. Alapjaiban fogja átirni az emberiséget, minden területet érinteni fog és igazából, már el is kezdődött:
-zenét, könyvet, dolgozatot irattak vele és nem jött rá az olvasó, hogy nem ember irta
-volt, aki öngyilkos lett, mert arról kérdezgette
-programozni tud, bizonyos körülmények közt
-adminisztrációs munkát tud végezni, bizonyos körülmények közt
-orvosi diagnózist állit ki és kezelést javasol
szerintem, igenis valid az AI iránti aggodalom
Nem igaz,nem tudom ki talál ki ilyeneket.
Több százmillióan várhatóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!