Miért van az hogy Magyarországon még te fizetsz azért hogy bankszámlád illetve bankkártyád lehessen, míg külföldön sok helyen a bank fizet neked valamennyit hogy náluk tartsd a pénzed?
Unokatesóm Angliában évi kb 30ezer Forintot kap a bankjától csak azért mert ott vezeti a számláját. Nálunk meg még azért kel fizetni hogy lehessen bankszámlád.
Miért van az hogy nálunk minden csak a lehúzásról szól?
Az effajta tranzakciós költséget sokmás közszolgáltatás átvette másnéven. A 13 évvel ezelőtti villanyszámlán is érdekes dolgok voltak.
A legdurvább lehúzás, amikor egy Samsung monitort akartam megjavítani 3 évvel ezelőtt. Mivel a nagyobb javítás elött felhívnak, a szerelő azt mondta:
Nem éri megjavítani,egy új panel kell bele, ami 20 ezer+szerelés. És 5000 forint lesz az, hogy ezt elmondta.
Tehát most már előre lekell perkálnod az 5000 forintot, mert sokan nem mentek vissza az olyan készülékért, amit nem éri megjavítani.
A másik szép lehúzás egy munkaközvetítő iroda volt 6-7 éve, Esztergomban, ahol 5 ezret kértek volna, hogy regisztáljanak a rendszerbe.
A másik borzasztó lehúzás, amit a buszseferek csináltak, amikor mindig elkelett mondani adjon már jegyet! Ne zsebére dolgozzon!
#2 Kamat???
Ne viccelj.
2M Ft-ot tartok a számlámon takarékként, amit nem én használok hanem jóformán ők ugyanis nekem az csak tartalék és egy év alatt 2 Ft a "kamat" na az nagy kamat.
A kártyavezetési díjat meg havonta vonja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!