Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért van az hogy Magyarország...

Miért van az hogy Magyarországon még te fizetsz azért hogy bankszámlád illetve bankkártyád lehessen, míg külföldön sok helyen a bank fizet neked valamennyit hogy náluk tartsd a pénzed?

Figyelt kérdés

Unokatesóm Angliában évi kb 30ezer Forintot kap a bankjától csak azért mert ott vezeti a számláját. Nálunk meg még azért kel fizetni hogy lehessen bankszámlád.

Miért van az hogy nálunk minden csak a lehúzásról szól?

2023. ápr. 27. 14:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Mert a bankok mindig is szegények voltak Mo.-nn, a társadalom tartja el őket is. Aztán év végén csak nézünk, hogymilyen horrorisztikus bevételeik lettek hírtelen mégis.
2023. ápr. 27. 14:12
 2/13 anonim ***** válasza:
52%

Nálunk is fizet a bank, ha náluk tartod a pénzed. Úgy hívják: kamat.

A bankszámlának pedig általában költsége is van.

Ennek a kettőnek a mértéke bankonként eltérő lehet.

2023. ápr. 27. 14:13
 3/13 anonim ***** válasza:
90%
2-es, a folyószámlám kamata már 10-15 évvel ezelőtt is 1% alatt volt. Utána már nem is figyeltem, mert ekkora kamattal számolni se érdemes.
2023. ápr. 27. 14:18
 4/13 A kérdező kommentje:
#2 Csak manapság a kamattal az ember kitörölheti ahogy mondani szokás. A kamat egyszámjegyű míg az infláció többszöröse volt tavaly.
2023. ápr. 27. 14:22
 5/13 anonim ***** válasza:
69%

8 éve léptem le otthonról és addig csak alap OTP-s kártyám volt, amit kb arra használtam, hogy hó elején, mikor megjött a fizum, levegyem róla kp-ben, de igazából se online, se semmi másra nem volt használható a kártya. Aztán, mikor kijöttem külföldre és itt bankszámlát kellett nyitni, hozzá kártyát, alapból dombornyomottat kaptam és mikor kérdeztem a bankost és a kollégákat, de, hát, hogy otthon a dombornyomottat a gazdagék kapták, mert azért fizetni kell, sokat, akkor nem értették, miről beszélek, mert itt mindenkinek jár dombornyomott kártya.

barlang

2023. ápr. 27. 14:23
 6/13 anonim ***** válasza:
77%

"Miért van az hogy nálunk minden csak a lehúzásról szól?"

Így vagyunk szoktatva.

2023. ápr. 27. 14:24
 7/13 anonim ***** válasza:
80%
Birka nép vagyunk. Elfogadjuk a bankok lehúzását, a politikusok korrupcióját (az is a zsebünkből veszi ki a pénzt).
2023. ápr. 27. 14:26
 8/13 anonim ***** válasza:
72%

"Nálunk is fizet a bank, ha náluk tartod a pénzed. Úgy hívják: kamat."

Mint ha itthon ilyen hatalmas nagy mértékben kamatoznának a bankszámlák.:D

Nekem volt ilyen Start bankszámlám, aminek a lényege az volt, hogy az életkezdéshez legyen pénz, és a számlatulajdonos 18 éves koráig az kamatozott is- ez ma is van, de csak az államkincstárnál.

Minden hónapban kemény 1 Ft-ot kamatozott. Ez 18 év alatt pontosan 216 Ft-ot jelent. 18 év alatt 216 Ft-ot kamatozott ez az összeg összesen.

2023. ápr. 27. 14:27
 9/13 anonim ***** válasza:
66%

Jöttek is a fideszesek szorgosan lepontozni:D

Röhej.

2023. ápr. 27. 14:34
 10/13 anonim ***** válasza:
83%

2010 előtt minden banknak volt nullás számlacsomagja. Aztán a Fidesz elkezdte a bankokat megtenni bűnbaknak, és mindenféle extra adókkal megsorozta őket (különadók, tranzakciós illeték, kamatadó, stb) Ekkor szépen eltűntek a nullás csomagok, és beszakadtak a hozamok.

És most mi történik? Szépen azon veszekszik mindenki (még mindig), hogy mer' a bankok így meg úgy, közben az egész mögött a Fidesz népnyúzása van a háttérben, csak elrejtve. Gratula.

2023. ápr. 27. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!