Miért van az hogy Magyarországon még te fizetsz azért hogy bankszámlád illetve bankkártyád lehessen, míg külföldön sok helyen a bank fizet neked valamennyit hogy náluk tartsd a pénzed?
Unokatesóm Angliában évi kb 30ezer Forintot kap a bankjától csak azért mert ott vezeti a számláját. Nálunk meg még azért kel fizetni hogy lehessen bankszámlád.
Miért van az hogy nálunk minden csak a lehúzásról szól?
Nálunk is fizet a bank, ha náluk tartod a pénzed. Úgy hívják: kamat.
A bankszámlának pedig általában költsége is van.
Ennek a kettőnek a mértéke bankonként eltérő lehet.
8 éve léptem le otthonról és addig csak alap OTP-s kártyám volt, amit kb arra használtam, hogy hó elején, mikor megjött a fizum, levegyem róla kp-ben, de igazából se online, se semmi másra nem volt használható a kártya. Aztán, mikor kijöttem külföldre és itt bankszámlát kellett nyitni, hozzá kártyát, alapból dombornyomottat kaptam és mikor kérdeztem a bankost és a kollégákat, de, hát, hogy otthon a dombornyomottat a gazdagék kapták, mert azért fizetni kell, sokat, akkor nem értették, miről beszélek, mert itt mindenkinek jár dombornyomott kártya.
barlang
"Miért van az hogy nálunk minden csak a lehúzásról szól?"
Így vagyunk szoktatva.
"Nálunk is fizet a bank, ha náluk tartod a pénzed. Úgy hívják: kamat."
Mint ha itthon ilyen hatalmas nagy mértékben kamatoznának a bankszámlák.:D
Nekem volt ilyen Start bankszámlám, aminek a lényege az volt, hogy az életkezdéshez legyen pénz, és a számlatulajdonos 18 éves koráig az kamatozott is- ez ma is van, de csak az államkincstárnál.
Minden hónapban kemény 1 Ft-ot kamatozott. Ez 18 év alatt pontosan 216 Ft-ot jelent. 18 év alatt 216 Ft-ot kamatozott ez az összeg összesen.
Jöttek is a fideszesek szorgosan lepontozni:D
Röhej.
2010 előtt minden banknak volt nullás számlacsomagja. Aztán a Fidesz elkezdte a bankokat megtenni bűnbaknak, és mindenféle extra adókkal megsorozta őket (különadók, tranzakciós illeték, kamatadó, stb) Ekkor szépen eltűntek a nullás csomagok, és beszakadtak a hozamok.
És most mi történik? Szépen azon veszekszik mindenki (még mindig), hogy mer' a bankok így meg úgy, közben az egész mögött a Fidesz népnyúzása van a háttérben, csak elrejtve. Gratula.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!