A magyaroknak miért fáj trianon és miért nem fáj a holokauszt?
Azért a szócikk úgy kezdõdik, hogy "Ez a szócikk szaklektorálásra, tartalmi javításokra szorul.
Ehhez a szócikkhez további forrásmegjelölések, lábjegyzetek szükségesek az ellenőrizhetőség érdekében."
Amúgy zsidó nagyapámtól naponta hallottam valmi miatt, hogy "jaj, Trianon", "bezzeg, ha nem lett volna Trianon", stb.
Természetesen kb ugyanolyan sûrûséggel emlegette a meggyilkolt, vagy túlélõként haza se jött, hanem Ausztráliába, Délamerikába ment rokonokat
Szintén létezett.
A tagadása amúgy bűncselekmény.
#53 Igazad van.
Azt nem értem mitől bűncselekmény a tagadása (tudom, ez van a törvényben) mert hülyének lenni nem bűncselekmény más esetekben. A holokauszt tagadása sem más, mint hinni a lapos Földben vagy szajkózni, hogy az illegális migráció nem is létezik, netán, hogy sose volt szó kötelező kvótáról - és lehetne még sorolni - aki hülye az szabadon beszélhet hülyeséget. Ez mitől lenne más?
54. Mert súlyosan kegyeletsértő.
Egyébként igazad lenne, de szerintem akkor alakulhat ki majd ez a hozzáállás, ha elég idő eltelt és már a legfiatalabb holokauszt-túlélők és az ő elsőági leszármazottaik sem élnek már. Addig a holokauszt-tagadás eleven sebbe mar.
Attól bűncselekmény, hogy a Büntető Törvénykönyv (BTK) annak határozza meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!