Hogyan lehet összehasonlítani a holokausztot és a svábok meghurcolását?
Rosszabb volt, de a kollektív bűnösség elve ugyanaz. Nem tudom, hány német halt meg. Valószínűleg több 100 ezer, talán több. A terrorbombázásokkal elérheti az 1 milliót.
Viszont nagy különbség, hogy a zsidók most is elnyomják a palesztinokat, és sok rosszat tettek, már a kommunizmusuk mellett is eltörpül az ún. holokauszt. A németek viszont nem tettek semmi rosszat.
"Én abból indulok ki, hogy a holokauszt semmivel sem összemérhető."
Ez nagy szamárság.
Ruandai népirtás, örmény népirtás, ukrán holodomor, az amerikai kontinens őslakosságának kiirtása.
Minden guglizás nélkül is eszembe jutott néhány példa, amik igenis összemérhetők a holokauszttal.
a holokauszt semmivel sem összemérhető?
Holokauszt áldozatainak száma:kb 3,8 millió Jad Vasem adatai alapján a felső határ valahol 5 millió között van.
akkor mondok rosszabbakat amik,hangsúlyozom BÉKE időben és a SAJÁT népe ellen követett el a vezető:
-Holodomor-Igaz Sztálin grúz volt,de egy szláv ország vezetőjeként "ölt" azaz éheztetett halálra más szlávokat(ukránokat).- kb 3,5 és 7 millió halálos áldozat.
emellett a Szovjetúnió fennállása alatt még sokkal több ember halt meg munkatáborokban.
Mao Ce Tung- kúltúrális forradalom- BÉKE időben és SAJÁT népe ellen: kb 20 millió és 45 millió közötti halálos áldozat .
Szeretném leszögezni,hogy a Holokauaztot ugyanúgy szörnyűnek tartom mint minden mást.
Csak az a problémám,hogy a holokausztot úgy állítják be,mintha az lenne a világ legnagyobb népírtása,holott eltörpül a Kínai mellett.
az amerikai felfedezők népírtásáról nem is beszélve,ahol konkrét népek tüntek el
#1/6 Mi a különbség?
A náci népirtás a Hitler által megfogalmazott alapelv volt. Fő ellenségei a zsidókon kívül a romák, homoszexuálisok, fogyatékosok voltak, ezeket egyszerűen ki kellett irtani és ezt az irtóhadjáratokat törvényekre alapozva állami apparátus intézte, bürokratikus alapossággal.
A svábok elleni kegyetlenkedések már bosszú volt, válasz a náci kegyetlenkedésekre. Magyarország ellenség volt, utolsó csatlós, és ellenséges népként lett legyőzve. Ezen belül a németekről volt egy általános kép és mi tagadás, nem alaptalanul, hogy az azonos a nácikkal. Voltak kivételek, de azért ha egy népet azzal a propagandával etetnek, hogy felsőbbrendű és minden más nép ura legyen, azt könnyen elhiszik. A mai Németország a példa arra, hogy a nép nem születik valamilyennek, hanem a politika tudja megvadítani, akár a legmagasabb kultúrájú népet is.
A különbség az is, hogy a zsidóirtás ipari méretekben ment. Szeretnék statisztikát látni, grafikonokat a különböző népirtásokról.
#8/8 Ennek a válaszodnak semmi értelme, nem személyesen hozzád fordultam. Csak arra reagáltam, hogy "mi a különbség".
Én keresgéltem, de nem találtam igazán jó választ. Azokhoz fordulok, akiket ugyancsak érdekel a téma, esetleg történészek, és ismernek olyan forrásokat, amilyeneket én nem.
Olaszul találtam egy szemléletes képet a Holokausztról. [link]
Nem tudok olaszul, de rossz google-fordítás és szótár segítségével lefordítgattam a jelmagyarázatot.
Lila: Gettóban, erőszak és nélkülözés következtében.(16%)
Kék: Tömeges lelövöldözés, kivégzés nyílt terepen.
Sárga: Haláltáborban
Piros: Koncentrációs táborban
Zöld: Más munka- és tranzittáborokban, ahol mészárlások történtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!