Családon kívűli vezeték nevet is felvehetek?
Meg szeretném változtatni a nevemet mert számomra kicsit sértő, és bántó és ebbe anyukám és apukám is beleegyezne, tudom nem szép dolog leváltani apám vagy anyám nevét, mert tovább kéne vinni a vezetéknevet de nem szeretem, gyűlölöm és ők ezt meg is értik, és tiszteletben tartják a döntésemet. Nem akarok ezzel a névvel élni és meg akarok változtatni, lehetséges az hogy olyan vezeték nevet vegyek fel ami családon kívűli. Tehát hogy pl nincs a családba egy kovács se e arra akarnám megváltoztatni (ez csak egy példa volt)
köszönöm válaszaitokat!
15/L
hahaha :D Megértem, ez tényleg kicsit cinkes, bocs.
Tudtommal fölvehetsz, az előbb említett, védett neveken kívül bármilyet, viszont csak magyar, ill. magyar hangzású nevet választhatsz, kivéve, ha az az idegen hangzású név a fölmenőid között megtalálható. Egyébként meg azt hiszem, hogy, mivel ugye a közt. elnöknek engedélyeznie kell, akkor a családban előforduló nevet 100%, h engedélyezik, egyébként elbírálják, h indokolt-e, de hát kötve hiszem, h az Ondó vezetéknév megváltoztatását indokolatlannak tartanák, főleg egy lánynál;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!